Отговори
# 375
  • Варна
Тара, кой ти го каза това?
Аз също се следя на друго място и искам да раждам в Майчин дом. Как така няма да може? Защо?

# 376
Аз също мисля да раждам в Майчин дом и не разбирам логиката да не може да се ражда там заради вируса. Ако отпадне този вариант, остава само АГ, тък като ОБ е в списъка с болници, които ще лекуват болни от корона вируса.

# 377
АГ ми го каза, предполагам че е по-скоро, ако се затегнят мерките, както например в Банско. Даваха интервю с бременна, на която и предстоеше секцио и казаха, че ще я приемат в най-близката държавна болница, а не в която си е избрала. Общо взето много зависи как ще се развие положението, ако стане по-зле, едва ли ще имаме право на избор. Ще поживеем и ще видим както се казва. 🙂

# 378
  • Plovdiv, Bulgaria
Тази от Банско искаше да ражда в София, поне аз така чух. Затова не можеше до там. Ако е в рамките на града, не би трябвало да има проблем да се роди, в която болница искате. Аз все повече се замислям къде да раждам. В моята болница едно, че имаше случаи там, друго че болницата е в списъка с тези, които ще се борят с вируса, ми и от днес някъв военен болен от вируса там,интубиран даже.. Отделени са отделенията, сигурна съм че са взети мерки, но все пак ми е свито и изобщо не знам какво да реша, въпреки че време има..

# 379
Аз съм от Варна,чудя се още къде и при кого..при Станислав Славчев(ОБ) ходя на жк, не е много разговорчив,но пък четох много отзиви и 1 негативен не видях и всички са много доволни, мисля при него да раждам ,другия за когото се чудя е др Г.Георгиев (АГ)..но пък за него има доста негативни коментари и тн..не знам

# 380
  • София
Отделенията в болниците, в които приемат вирусно болни са длъжни да имат отделен вход и да са напълно изолирани и затворени.
Токуда също е болница, в която са обявили 35 места за сега, но двете отделения, в които ще приемат имат отделен вход.
Така си е по разпоредби.

Въпреки това, може родилното да е под карантина или някой лекар да има разболял се... аз за това реших, че моя бекъп план е Надежда (за сега).
За моето планово секцио никоя линейка няма да ме кара, че да не мога да кажа къде искам да родя.

Само не знам как ще имам дата в Токуда за някой ден и ако там не може, как ще се пръкна в Надежда (примерно) и ще кажа, ами утре по план трябва да ми е секциото. Сигурно ще ме изгледат хахах

# 381
В Комсед има еднократни гащи Simple Smile може би и др неща, вижте Ремедиум и т.н. Иначе Вита е На 5мин с кола от нас, надявам се по кварталните улички да стигна без да ме видят полицаи Simple Smile това в рамките на шегата

# 382
Аз също съм от Варна и не ме притеснява, че ОБ Св. Анна е в списъка. Родилното там е не само в отделен вход,  а е в отделна сграда. Доколкото видях и разбирах, към момента сградата е заключена и има един портиер отпреде. Влиза само бременната и персонала. Бащите влизали само при изписването и то сами. Не е истина какви времена настанаха, но пък е добре за всички ни че си имат организация и няма "свободни електрони" разхождащи се в сградата. Предпочитам да се въздържа и да не коментирам конкретен лекар, но знам, че в ОБ работят големи специалисти.

# 383
Добро утро 💋
Мен ме боли пъпа, бебо го осещам все по-малко...не знам! Място ли няма? В 31 и 5 дни съм вече.
Страх ме е да отида да си пусна кръвни изследвания, а трябва 😞
Нищо купено нямам, но не ми се обикаля. Има ли намаления на шишета някъде или да изчакам Великден? Трябват ми дребни неща, защото си имам😁
Защо моят доктор нищо не ми каза за късна морфология? Не знам?!

# 384
Добро утро 💋
Мен ме боли пъпа, бебо го осещам все по-малко...не знам! Място ли няма? В 31 и 5 дни съм вече.
Страх ме е да отида да си пусна кръвни изследвания, а трябва 😞
Нищо купено нямам, но не ми се обикаля. Има ли намаления на шишета някъде или да изчакам Великден? Трябват ми дребни неща, защото си имам😁
Защо моят доктор нищо не ми каза за късна морфология? Не знам?!

Добро утро, сладурки 🥰
В 30 седмица и 3ти ден съм, и аз като теб не я усещам толкова често, като бях в 27-8 седмица беше доста повече усещането. При последния ми преглед нищо нередно не видя доктора, отдавам го на това, че бебчето расте, доста и ми натежава вече. Усеща се, че е голямо кюфтенце 😄 Скоро ми е прегледа и ще попитам отново доктора за движенията, но гледам да не го мисля много. Когато се успокоя и не мисля най-лошото започвам да я усещам. Психиката е голямо нещо, ей.
И за пъпчето и аз бях така преди седмица, при съвсем лек допир и ме наболяваше. Доста дни продължи, но ето, че отмина от само себе си. От седмица насам спря да е толкова чувствителен на допир, но пък е зачервеничък.🙄🤷‍♀️ Дано и при тебе отмине, че наистина си е много неприятно.

# 385
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Вчера бях на фетална ехокардиография. Направо се учудих колко много нещата са свързани, говоря за сърчицето и диабета или метаболитните проблеми. Всичко е ок, но трябва да дам документ в болницата където ще раждам, за да се проследи специално някаква артерия, тонове или нещо подобно (написано е със съкращение), ако не е ок да извикат Маринов като консултант. Него го викат в МД, Токуда, Надежда и тнт, той преглежда бебетата в тези болници, ако неанотолозите не са сигурни дали всичко е ок. Ако всичко е добре на около 2-3-4седмична възраст трябва да се направи преглед при кардиолог.
Та всичко попих, документа го снимах 2 пъти, че да не го загубя, имам го и на телефона и така.

Днес влизам в асда/джордж дрехите и гледам, че те не са останали много налични с дълги ръкави. Направих една поръчка за 60 паунда и мисля, че май запълних всякаква нужда вече от дрехи (е, няма да устоя на някоя красота, но то за момчета няма чак такива, които толкова силно да ме привличат). Много ми се искаше дрехите да са от некст, повече ми харесват, но няма никакви изгледи да отворят магазина. Е, поне спестих пари без да искам.

От листа за бебето останаха само нещата за мен за болницата и някои дреболии като козметика, аспиратор и тнт. Аз еднократно бельо няма да купувам, ще си купя памучно около 10 чифта дълбоки старомодни гащи хаха. Тъй като ще съм секцио реално превръзки Олуейс най-големите мисля че ще са ми ок също (ако не намеря за родилки), плюс това и в Токуда дават.
Наскоро четох, че нощници дават, но никой не ги ползва, всеки си носи... ами аз хич не искам да си купувам толкова бройки. Спомням си, че първите 2 дни сменях по 2 на ден, а после по 1, тоест на мен ми трябват минимум 4-5, а това и по 10лв да ги намеря си е разход, просто после нямам какво да ги правя, така че ще си взема едната която имам и това е, ще ползвам болнични.
Крем за зърна трябва да взема, имам мокри кърпи за гърди, кърпа за банята там, но аз имам кърпи в нас и това е към багажа за болницата за мен. Да не забравим и чисто бельо за изписването + нещо за обличане ако реша да съм с друго от това, с което ме приемат.
За бебето - помпа за кърма с шише, стерилизиращи капсули за студена стерилизация, ръкавички, залагалки и дрехи за изписване трябва да допълня (не всичко имам). В Токуда примерно ти дават да си ползваш помпата, но ако няма как да я стерилизираш трябва да хвърляш коластрата, което за мен лично е най-тъпото нещо на света. Дори да не мога да кърмя по-нататък, коластрата си е доста важна. В Надежда пък има стерилизатори в общата стая и можеш да ползваш.
Хубавото е, че и в Надежда да се окажа за раждане, горе долу с еднакви неща трябва да разполагам.

Парадокса на тия болници за над 2к раждане, няма достатъчно вода и трябва да си носиш стекове!! - това е безумие и то голямо.

# 386
  • Plovdiv, Bulgaria
Значи, вчера от болницата ми отговориха на изпратен имейл, че ЖК си минавали, да заповядам. Днес звъннах все пак да питам на регистратурата, казаха "а не, нямаме консултации, разберете се с лекаря", звъня на лекаря "ами можеш да дойдеш, но трябва да си платиш, иначе не"..
Ем реших да си запиша час за фетална морфология малко по-рано, като ще давам пари. Поне прегледа ще е доста по обстоен.
На 7.04 ме записаха, още седмица ще издържа.

Пълна пародия с тия ЖК, не мога да разбера как като си платиш няма проблем, а иначе не, не може.. Едно и също е, все ще съм там.
За 45 дневния нямало проблем да ми се издаде после, дори и да продължи това положение. Моя се пада от 29.04, надявам се да имам и преглед все пак тогава и после ще реша дали да раждам при следващия ми лекар (той така ме следи последните месеци, че..) или да си избера друг, в АГ болница направо. Ако избера друг, средата на май влизам в 9я месец, ще направя консултация с избрания лекар и то ще си е дошло времето за избиране на дата за секциото.  Честно, нямам търпение вече да минава това време и да си прегърна детето, да си го прибера при другото дете и да си се гледаме, да ми се махне това напрежение и притеснение, което мисля че всяка от нас има, малко или много..

# 387
  • София
А на вас обърнаха ли ви се (и ако да, в коя седмица) пъповете?
Моят от вчера има зачервен ореол и подозирам, че ще върви към обръщане...

Брайда, всичко ще е наред. Орез голени перипетии минаваш ти, обаче имам шесто чувство, че накрая всичко ще е съвсем наред!

Криси, на мен ми казаха, че ще имам ЖК на 2 април, обаче ще звъня утре да оитам все пак, отново...

# 388
Добро утро, момичета, 🙂
Едно кратно бельо, подплънки и превръзки за след раждане видях вчера и ДМ, та не мисля, че ще изчезнат и ще е трудно намирането им. Но пък незнам от кога трябва да сме готови с принадлежностите за болницата.
Maria_nna, и аз събота и неделя не усещах бебка много активна, дори се бях притеснила доста, но от вчера си е пак 🕺💃🥊🥰. Та както каза една мама бебчовците всеки ден са с различна активност и това явно не трябва да ни притеснява, колкото и да е трудно.
Да ви се пожваля днес ми дойде поръчка от Чочко Бочко. Ами много са им хубави нещата, но са огромни. Уж взех 3-6 месеца, защото са комплекти да може да ги носи късна есен, но те според мен са за детенце на годинка. 😁

# 389
Привет момичета. Аз вчера от обяд съм със страшни болки в кръста, долната седалищна част и болката слиза и по предните връзки на краката до колената. Или е прещипан нерв или някакво страшно възпаление. Едвам ходя, въобще и днес няма подобрение от вчера Sad
Чета в интернет че няма лечение за това и някакви упражнения да мъча и толкоз... Направо от нищото ми се ппяви вчера, както си бях супер, къпах се, простирах и изведнъж почна яка болка и до вечерта не можех да ходя Sad
Направо не знам. Някоя мама има ли масажист за бременни - пише, че е желателно да се посети специализиран такъв, а аз няма да изтрая още дълго 😣

Общи условия

Активация на акаунт