Декември 2020 - Тема 1

• 23 835
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
И мен това ме притеснява - как ще нацеля размерите...

Аз съм 85-В, но вече осезаемо наедряха...

Винаги взимай по-големия размер, между тези от които се чудиш 😂

# 646
evgzl, рано е да се тревожиш. Минал е едва месец от както сте работили за бебче. В толкова ранна седмица въобще не може да се съди кой напред, кой назад особено при първи преглед. Направи втори преглед след 10 дни и ще се види как и с каква скорост нараства. Тогава вече ще придобиеш по ясна представа.

Колкото до анкетата на Фифиана - започвам от "ужасяващите" 88 кг, нямам покачване все още и поне за сега смятам да продължа да си работя.

# 647
fillme, и аз стартирам с ужасните кг 88, + с ИР съм и ще трябва да пазя диета ....

# 648
fillme, и аз стартирам с ужасните кг 88, + с ИР съм и ще трябва да пазя диета ....
Ами аз от края на януари съм на кето. Сега най-много да вдигна малко въглехидратите и да мина на НВХ ВМ но това предстои да го реша.

# 649
И аз стартирам от високо 74кг. .
С първото стигнах до 81 кг. Смъкнах до 73кг. Но се движех доста .Сега се да видим 7о къде ще го докарам 🤭

# 650
Здравейте. Връщам се от работа и гледам колко сте писали. Аз за килограмите стартираха 63, сега съм 62кг. Миналата бременност започнах на 67 и влязоха да раждам 67,5кг....но очаквах в гърдите да стана като секс бомба, ама дори размерът на сутиена не помръдна. Аз от LIDL ще си взема от клиновете, че миналата бременност си взех от дънките и ако се загледате ще видите че коланът с копчето минават точно през матката и това при мен предизвикваше стягане на корема ниско долу.

# 651
Цитат на: skrubi link=topic=1194245.msg40624976#msg40624976 date =1587754162
Аз от LIDL ще си взема от клиновете, че миналата бременност си взех от дънките и ако се загледате ще видите че коланът с копчето минават точно през матката и това при мен предизвикваше стягане на корема ниско долу.

Не съм имала от Лидъл, но от ХМ дънки и панталони бях много доволна. Ее от 8-мия месец почти, коремът не ми се събираше, но това е друга тема.

Тогава пак стартирах на 54 и завърших към 70кг, тогава спрях да гледам кантара 😄
Обаче 3 дена след раждането бях -11, е останалите си ги поносих известно време 😆

Сега много се надявам, на едни скромни 10-тина отгоре.

# 652
Моичета, на първата си бременност започнах от 52 кг. и родих на 72-73 кг. При втората от 54 стигнах до 69-70 кг. Сега стартирах от 61 кг. Сега съм 63 кг, но все пак не ходя на работа, в момента и покрай ИП си стоя вкъщи.
Искам да ви кажа, че не ми пука особено за килограмите и ви препоръчвам да не се косите особено за това. От опит ви казвам, че не бива да се тревожите за килограмите и докато сте по майчинство. Гледайте да сте спокойни и здрави покрай бебето. По естествен път, със самото раждане изчезват около 10-12 кг., а тръгнете ли обратно на работа ще свалите още първите месеци още 3-4 килограма. До края на първата ви работна година ще са станали минус още 2-3 кг. Така че, ако качите до 20 кг. на бременността после няма да е проблем да се върнете почти на същите си килограми.
Висока съм 165 см и винаги с тия мои 52-53-54 кг съм бивала "кльоща". Съвсем умишлено през годините винаги съм се стремяла да кача няколко килограма, но за 10 години ми се удаде да кача едва 3 кг. +/- 1 кг. и тука през последните две години успях от 56-57 да стигна до 60-61 кг и много се радвам как изглеждам Simple Smile Като мине бременността и майчинството ще се радвам да се върна на тези килограми около 60 кг., но ще видим - както дойде.
Най-важното е да сме здрави! И дечицата и мъжете ни също! Не се тревожете излишно.

# 653
И на мен това БХС ми се вижда някакъв въздух под налягане...

Иначе доколкото прочетох, общо взето пренатестът върви 500-2000 лв., в зависимост колко неща искаш да изследваш.
Според лекарите, до които аз съм се допитвала, си заслужава само вариантът за 500 лв, който е за Даун + пол. Останалите синдроми Едуардс, Патау и т.н са с груби дефекти в плода и няма как да не бъдат открити при ехографско изследване. При Даун по-има вероятност за грешка , защото маркерите, които се следят при прегледите са несигурни. С това бебе ще направя БХС, защото влиза в цената на морфологията, но независимо от резултатите, ще направя и пренатест.

Само за Даун ли ще правиш пренатест?
Аз съм в чуденка дали само Даун или и другите.
Вторник съм на преглед и ако не забравя ще попитам за мнението  на гинеколожката. Аз мисля още щом вляза в 9сг да го направя,ако всичко е наред другата седмица на прегледа.

# 654
  • Sofia
И на мен това БХС ми се вижда някакъв въздух под налягане...

Иначе доколкото прочетох, общо взето пренатестът върви 500-2000 лв., в зависимост колко неща искаш да изследваш.
Според лекарите, до които аз съм се допитвала, си заслужава само вариантът за 500 лв, който е за Даун + пол. Останалите синдроми Едуардс, Патау и т.н са с груби дефекти в плода и няма как да не бъдат открити при ехографско изследване. При Даун по-има вероятност за грешка , защото маркерите, които се следят при прегледите са несигурни. С това бебе ще направя БХС, защото влиза в цената на морфологията, но независимо от резултатите, ще направя и пренатест.

Само за Даун ли ще правиш пренатест?
Аз съм в чуденка дали само Даун или и другите.
Вторник съм на преглед и ако не забравя ще попитам за мнението  на гинеколожката. Аз мисля още щом вляза в 9сг да го направя,ако всичко е наред другата седмица на прегледа.
Само за Даун ще правя. Изкушавам се да е в началото на девета, но не искам да разбирам пола така 😅

# 655
  • Sofia
Аз имам намерение да го направя около 12 седмица, когато ще бъде и ехографа. А може и в девета, без да ми казват пола. Варианти всякакви.

# 656
И аз мисля да правя пренатест, някой от разширените. Но не съм го обсъдила с лекар все още, нито съм запозната в коя седмица се прави. А пола много бих искала да го знам.
Forest flower, къде ни прати ти на работа чак.Simple Smile Аз мисля до 6 месеца след раждането да сме вече във форма за морето. Wink А работата ще почака нероден Петко да стане поне на 2 г.
Само да сме живи и здрави всички и да ги износим живи и здрави бебоците до финала.

# 657
  • Sofia
Пренатест си имат сайт, в който онлайн заявяваш пакета, който искаш да направиш. Сега предлагат услуга да дойдат до дома и да вземат кръвна проба. Може и да се уговорите до най-близката за теб лаборатория, работят с всички големи лаборатории. Прави се от девета завършена седмица. С последното бебе го правих в 8+2 и пак си излезе резултат. Като цяло не ти е необходимо консултация с лекар, решението си е лично ваше дали искате или не.

# 658
  • София
Аз като отида на БХС, ще говоря с док относно това, което каза жанинчето за синдромите. Ако потвърди, ще пусна и аз само за Даун. Hands V
Наистина ако може да се спестят излишни пари, няма да е лошо... Че тепърва предстои голямото харчене. Moneybag

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 11:10 от rave

# 659
Здравейте, на 40 г. Съм от София, аз съм едва в 5.3 г. с., термин 23.12. На никой не сме казвали и мислех и тук да се запиша след 12 г. с.  но обсъждате неща, които са ми интересно пък и може и да съм полезна...
Имам две бременности преди тази. Първата приключи в 14 г. с. след аборт заради откриване на Даун. Втората започна с вари ела и цалята бременност беше изнервяща, за щастие приключи с една чаровна принцеса но месец по-рано от термина защото. И открива и гестационен диабет.
Тази бременност започвам с 71 кг.
За неинвазивните тестове мога много да говоря, БХС въобще не е за подценяване просто трябва да се прави при лекари които могат добре да го разчетат. БХС освен другите показатели показва дали има риск от преекламсия!
Тази бременност ще правя не инванзивен тест за първи път, но ще е в Националната Генетична Лаборатория. Там наистина има уникално добри специалисти. Мисля че е малко по евтино там - 850 лв. за трите тризомии. Ноооо да не заблуда някой не съм 100% сигурна за цената.

Общи условия

Активация на акаунт