Испания

• 43 891
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Mediterraneo
Много се престарават с тези онлайн услуги! Сайтовете им са бъгави, почти нищо не сработва. По принцип, където и да се регистрираш, се праща код на телефона, ама това е най- малкият проблем.
Аз вадих Е 104, но на място. Нямам идея как става онлайн.

# 166
  • UK
Те и телефоните им са бъгави, някакви автоматични, никой не успявал да се свърже и после даже се оказало, че били платени, платила 10-15 евро над тарифата си заради чакането на телефоните. Т

# 167
  • UK
Те и телефоните им са бъгави, някакви автоматични, никой не успявал да се свърже и после се оказало, че били платени, платила 10-15 евро над плана си заради чакането на телефоните. Тя се е отчаяла, че ще трябва да се прибере в Бг и да плати осигуровки за цяла година назад въпреки, че е осигурявана в Испания. Не знам дали по някакъв начин или по служебен път може да се изиска от БГ.
А днес каза, че не е могла да намери банков клон отворен да внесе някакви пари, всички банки около нея били отново затворени заради ковида, ще трябва аз да и пратя някакви пари по сметката оттук. С онлайн банкирането се оправя само колкото да си погледна баланса.

# 168
  • Мадрид / София
За регистрация по интернет за Сег. Соц. е нужно да се свали апликацията cl@vePIN от Гуглъл сторе или Аппсторе (ако е iphone) и от там да си вземе пин код за достъп в стр. на Сег. Соц. Много е затормозяващо, но с търпение става.

# 169
  • Mediterraneo
061 май беше единият телефон, той е платен, да. За уговарянето на час за трафико и аз бях платила 2 евро някъде.
Чак пък всички банки да са затворени... Освен ако не е някое малко село с два банкови клона. На банкомат също се нареждат преводи и вкарват пари.

# 170
  • UK
Късно ни казаха, че от банкомат може, тя не знаела. Благодаря, в централен район на Мадрид живее, затворени са клоновете, в клиенти по телефона работели.
Мисля, че се справихме с документа, получи имейл, че ще получи писмо с час. Благодаря на всички Blush

# 171
  • Euskal Herria
Ще съм благодарна, ако някой знае или ме насочи къде да търся информация - има ли промяна кога наем се признава като разход при подаването на годишната данъчна декларация?

# 172
  • Испания
Ще съм благодарна, ако някой знае или ме насочи къде да търся информация - има ли промяна кога наем се признава като разход при подаването на годишната данъчна декларация?

От няколко години не се признава. Това го знам от gestoría.

Para aplicarse la deducción estatal por alquiler en vivienda hay que ir al Anexo A. 1 (III) de la declaración. Como se puede ver, es para contratos firmados antes de 2015. Actualmente está suprimida, salvo para estos contratos, y con el límite de base imponible.14 abr. 2020
https://www.idealista.com › fiscalidad

Лаптопът ми е в сервиз и от телефона се справям трудно. Дано съм ти била полезна.

Намерих още нещо:

Si firmaste el alquiler antes del 1 de enero de 2015 podrás deducir, si lo hiciste más tarde no. En este sentido, da igual las veces que se haya ampliado el contrato siempre que no presente cambios sustanciales.

https://www.finect.com › articulos

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 17:37 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬 🙈🙉🙊

# 173
  • Euskal Herria
Благодаря ти!
Договорът ни е сключен преди посочената година и ползваме облекчение, когато подаваме декларация в банката. Значи сега, ако сменим квартирата, това ще отпадне.

# 174
  • España (Плевен)
Здравейте!
Да споделя... преди време попитах за подаването на първа лична карта.
Тази седмица имахме записан час. Подадохме необходимите документи и след месец и половина ни казаха, че ще е готова.
Благодаря за информацията, много ми помогнате.

# 175
  • Испания
Честит празник!

# 176
  • София/Испания
Честит празник!Да не забравяме,че сме българи!

# 177
  • Испания
Публикувах картичка във ФБ групата "Българи в Испания", която само следя, но не пиша в нея. Картичката беше изтрита. Потърсих кой е администратор на групата, за да попитам за причината. Оказа се, че е от друг етнос. Отказах се да питам каквото и да било.

# 178
  • Mediterraneo
Оооо, този администратор от друг етнос го знам! Беше ме баннал за цял месец, без да ми каже нищо. Като ми изтече банът, го попитах, така бил решил; била съм сложила хилещо се човече под нечия публикация. Пълен идиот е.

# 179
  • Испания
Ясно.

Не се разправях, защото прецених, че няма смисъл. Но съм бясна, защото човек се чувства безсилен пред подобни пииииииииииииииип.

Общи условия

Активация на акаунт