Испания

• 43 947
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Планираме пътуване по Великден до Мадрид. Каква е ситуацията сега в Испания с рестрикциите - знам, че ще искат PCR тест на летището, но има ли вечерен час, хотели, ресторанти и магазини работят ли...? Виждам от сайтовете на музеите, че работят и билети могат да бъдат закупени онлайн.
Хубав петък на всички!

# 331
  • Мадрид / София
Магазините работят, хотелите и ресторантите са ограничени доста, но имт някаква дейност. За вечерен час мисля, че има и не са го премахнали. Добре е да се информирате от сртаниците в интернет на конкретните обекти, които мислите да посетите. И Великден тук мина 😁.

# 332
  • София
Бях преди  около 10  дни в Мадрид. Хотелите работят, може би са по-малко от обикновеното, но има. Два пъти ми се налага да оставам на хотел през последния месец и няма проблем. Вечерният час беше до 11, предполагам все още е така, заведенията затваряха към 10ч. Магазините си работят. Музеите работят, но най-вероятно с ограничен капацитет, така че препоръчвам да се вземат билети предварително. Маските се задължителни на открито и на закрито. За ПСР нямам представа, не съм влизала от вън, но предполагам сте информирани от авиокомпанията за това.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 16:25 от pimpinela

# 333
  • Euskal Herria
Освен ПСР трябва и декларация с код.

# 334
  • София
Здравейте! С мъжа ми искаме да се преместим в Испания (от вече повече от година) конкретно в Барселона, но доколкото разбирам в момента е забранено влизането на туристи в Каталуня. Искаме да влезем свободно като туристи първо и вече на място да се регистрираме и да си вадим NIE  и тн.

Знае ли се кога има шанс да отпуснат малко рестрикциите?

# 335
  • Mediterraneo
Не живея в Барселона, но не знам да има такива мерки към момента. Смятам, че съвсем спокойно можете да си влезете в Испания със самолет или сухоземен транспорт, всичко си работи нормално. Декларация с QR код и негативен тест са изискванията. Вашата информация откъде е, че не можете да влезете като туристи?

# 336
  • София
Доколкото разбирам май е изискване на Каталуня специално, оттук ми е инфото: https://www.catalunya.com/info/covid

"At the moment, Catalonia has decreed a perimeter closure and only passengers with justified reasons are allowed to enter. For more questions, consult the official recommendations of your government or consulate."

Уж пише, че не се иска карантина ако пътуваш от ЕС, но в същото време един приятел се премести наскоро и му бяха правили кръстосан разпит на летището защо иска да влиза в страната и какви са му причините. Ние работим от вкъщи за чуждестранни компании, които не са в Испания, така че няма как да ни дадат някакъв документ и ми е притеснено да не ни глобяват / разпитват прекалено. Пък и сме двама, какво става ако пуснат само един от нас !

# 337
  • Мадрид / София
А ако влезете от друго място и после се преместите в Барселона?

# 338
  • Euskal Herria
Мисля, че все още не може да се придвижваме от една комунидад в друга. Освен при наложителни причини.
Ние поне (Паис Баско! сме затворени.

# 339
И област Валенсия е затворена.
Иначе те в момента всички пътувания трябва да са с основателна причина.

# 340
Тарталета, а какво представлява тази декларация с QR код...

# 341
  • Euskal Herria
Попълва се от тук: https://www.spth.gob.es/
За всички, които влизат в Испания по въздух и вода. Не съм сигурна дали важи и за пътуващите със сухоземен транспорт обаче.

# 342
  • София
Доколкото разбирам, май на 9 май ще преглеждат пак мерките. Ще стискаме палци да поотворят...

# 343
  • Mediterraneo
На 9 май отпада извънредното положение. Какво предстои, никой не знае. За Валенсия сегашните мерки са в сила до 25-ти април, този четвъртък ще ни кажат какво остава в сила до 9 май и какво се променя.

# 344
  • Euskal Herria
А нашите управляващи не са съгласни със Санчес, та... Настояват да дадат права на автономните области, да видим накрая какво ще стане. На всеки две седмици преразглеждат кои градове се затварят и кои отварят. Картата, дето я публикуват всеки ден, все повече е в червено. И нашият град е в червената зона, ама имаме право да отидем до съседната община да пазаруваме и за спорт на открито (?!?).

Общи условия

Активация на акаунт