Испания

• 43 923
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Мадрид / София
И аз съм още с първата ваксина и ми дадоха при поставянето ѝ тези данни (като на снимката в горния пост) на един лист. Дигитално не знам дали мога и къде да вляза и видя.

# 451
  • Euskal Herria
Аз съм с първа ваксина, мъжът ми вече направи и двете. Обаче за момента при нас все още не работи дигиталния сертификат. Иначе в здравните ни досиета я има информацията.
Като попълня формата и кликна, ми дава грешка 404.  До миналия ден въобще нищо не излизаше. Явно при нас още не са готови, знам ли.

# 452
Здравейте !! Искам да попитам,ако някой е пътувал с кола до България или ще предвижда да пътува скоро,да каже как стоят нещата в Франция..Искат ли PCR или антиген тест за транзит или не.Благодаря предварително ,un saludo

# 453
  • Euskal Herria
В четвъртък пътувахме. Имах антигенен тест, но никъде никой не ни провери и не ни спря. Дори и в хотела, в който нощувахме, не го искаха. Но други хора по-рано бяха споделили, че на първата спирка за тол-такса е имало полиция и са проверявали на случаен принцип. Ние въобще не видяхме полицаи никъде.

# 454
Много ти благодаря..И ние така сме решили без антигенен тест да не тръгваме,понеже PCR са много скъпи.Много сайтове пише различно ,едни PCR в други PCR или антигенен.Аз постоянно следа какво пише в https://reopen.europa.eu/es ,че навсякъде минавайки транзит за няколко часа може,но само за Франция се притеснявах.

# 455
  • София
Здравейте,
Имам проблем с регистрацията за влизане в Испания и за получаването на QR кода. Регистрацията е за майка ми, опитвам се я направя онлайн, да и зпратя въпросния код, който тя да отпечата. Проблемът е, че ми иска номер на място в самолета, което, до като не се чекира няма да знаем, а без място не дават код. Тя няма интернет на телефона и няма да може на място в движение да си актуализара регистрацията и да получи кода, след като се чекира на летището. За това плана беше да го направим предварително и да се принтира кода, но не се получава без номер на място.
Свързах се вече с Иберия, от където е купен билета, казаха ми да се свържа с бг еър, защото самолета е техен и само те могат да дадат място. Все още не мога да се свържа с тях, писах им два мейла....
Исках да попитам междувременно ако има някой с опит с тази регистрация https://spth.gob.es/create, къде я искат? гледат ли я въобще?....Времето напредва, тя лети утре, с придвижване от дълбоката провинция...чудя се ако сложа случаен номер на място, колкото да получа този код, дали някъде това може да е проблем, имам предвид за пътуването...благодаря

# 456
Пробва ли да сложиш две тирета? На английския QR действа.

# 457
  • София
Благодаря за отговора, chortiz. Казваше ми че трябва да е формат цифра от 1-99 и буква. В крайна сметка след близо 24 часово висене на телефона и 3 мейла имах огромния късмет да ми вдигнат телефона и да коригират някаква  грешка, която не ми позволяваше да направя чекиране онлайн. Сега вече имаме билета и мястото, направихме и декларацията с QR кода, и всичко е изпринтено на хартия.
Направо ме изумява как нещо толкова обикновено може да се оплете толкова много...😣 Аз съм ок с технологиите, и планирах уж всичко да бъде направено предварително и изрядно, имах даже аларма за попълване на въпросния  формуляр 48 часа преди полета 😄...е не се получи, висях едно денонощие на телефона и се чудех как да реша въпрос...не знам другите как се оправят с този въпрос. Надявам се утре всички провеки  на всички QR кодове и прекачеванията да минат гладко.

# 458
Всичко ще мине добре. Simple Smile

ПСР или антигенен искат ли ви при влизането сега?

# 459
  • София
Всичко мина добре, приели са всички документи на хартия.
Chortiz, тя влезе с дигиталния ковид сертификат, отпечатан на хартия. Дали са и го като се е ваксинирала. За неваксинирани до колкото видях приемат ПСР или антигенен, направен 48 часа преди полет, но това не съм го проверявала подробно и да не подведа някой.

# 460
  • Mediterraneo
В Испания се влиза съвсем свободно, не се изискват никакви тестове и сертификати. Единствено QR кода, а ако нямаш, попълваш декларация.

# 461
  • София
Здравейте,
Предстои ми пътуване до Испания, като полетите ми са четвъртък сутринта и после наобратно събота вечерта. Чудя се на влизане как да го направя, като вариантите които виждам са, да ме сложат под карантина и в неделя сутринта да отида да ми направят бърз антигенен тест и да се надявам до понеделник да я вдигнат. Другия е да се предвижа някак от Т1 към Т2, където да ми направят бърз тест, който уж излизал за 20 мин. Някой с някакви други идеи ?

# 462
Здравейте,
Предстои ми пътуване до Испания, като полетите ми са четвъртък сутринта и после наобратно събота вечерта. Чудя се на влизане как да го направя, като вариантите които виждам са, да ме сложат под карантина и в неделя сутринта да отида да ми направят бърз антигенен тест и да се надявам до понеделник да я вдигнат. Другия е да се предвижа някак от Т1 към Т2, където да ми направят бърз тест, който уж излизал за 20 мин. Някой с някакви други идеи ?

Нали вече не може бърз антигенен тест?
Само с PCR, дори и тези с две дози на ваксината.

# 463
  • София
Да, видях преди малко ...

# 464
Здравейте,
Здравейте, в момента България е в зелената зона и пътуващите от България за Испания влизат без тест.
Но като се върнете в България вече се иска пср/за сега/.

Общи условия

Активация на акаунт