Испания

• 43 907
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Испания
От ФБ:

Цитат
За пътуващи от Испания до България. На 10.07.21 се прибрах в България от Мадрид до София с Bulgaria Air без тест. На летището от РЗИ ти  попълват декларация и ти дават 24часа да си направиш тест( може с бърз антигенен, който е по-евтин), чийто резултат, ако е позитивен, карантина от 10 дни, ако е негативен, ще получите съобщение по ел .пощата за отмяна на карантината. На снимката ел.поща на РЗИ София, на която да пратите резултата от теста. Желая Ви успех.

# 481
# 482
Оффф.. на 07/08 пътуваме.. мм е испанец и не сме женени.
Ще нося БГ актовете на децата , за да видят че той им е баща..
Дано няма драми.

# 483
  • някъде под слънцето...
Извади им  по един многоезичен от рехистрото., така поне не могат да се заядат.

# 484
Обадете се да питате какъв документ ще ви е нужен,ако може да влезе. Или изчакайте в началото на август точно преди полета ви ще излязат новите цветови зони Hands Plus1 Много кофти ситуация

# 485
Някой знае ли дали с новата заповед искат тест и за деца? Чета чета обаче никъде не виждам да има уточнение а утре летим за България:rolling_eyes: Съответно с България еър и съответно цял ден ни вест ни кост от тях по телефона

# 486
  • Испания
Някой знае ли дали с новата заповед искат тест и за деца? Чета чета обаче никъде не виждам да има уточнение а утре летим за България:rolling_eyes: Съответно с България еър и съответно цял ден ни вест ни кост от тях по телефона

Доколкото виждам, искат и за децата.

❗Важно за влизащите в България от страни, които попадат в "червени зони"❗
Считано от 00,00 ч. на 19.07.2021 г., български гражданин или лице със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България или член на неговото семейство, в т.ч. и деца, независимо от тяхната възраст, които пристигат в страната от държава, попадаща в т.нар. „червена зона“ и не представят на органите на граничния здравен контрол отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразна верижна реакция, считано от датата на пробонабиране (вписана в цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС), се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=30204561115453 … =1622143941376548

# 487
Много благодаря. Тъкмо прочетох заповедта отново и видях ,че само деца под 6г влизащи от зелена и оранжева зона непредставят тест. Нооо червената вече е друго Simple Smile
Много благодаря !

# 488
# 489
Здравейте! Септември месец ще се местим във Валенсия и ще съм благодарна ако ми помогнете с малко информация! Имаме три деца - на 7г, на 5г и бебе на 3м. Интересува ме следното:
1. На коя дата започва учебната година?
2. Имате ли информация дали се планува онлайн обучение и евентуално от кога? Как е било миналата година?
Въпросите ми са породени във връзка с организацията по преместване. Децата не знаят испански. Смятам, че бързо ще се научат, но си мисля, че едно онлайн обучение доста ще ги затрудни. При такона развитие си мисля, дали да не останат да си карат 1ви клас в България?!
3. Има ли фейсбук група на майките в Испания? Членувам в две - "Българи в Испания" и "Българи във Валенсия", но и двете групи са с друга насоченост и не мисля, че ще са ми полезни.
Ще съм благодарна за информация и ще се радвам ако се свържем със семейства, които вече живеете там Simple Smile

# 490
Здравейте! Септември месец ще се местим във Валенсия и ще съм благодарна ако ми помогнете с малко информация! Имаме три деца - на 7г, на 5г и бебе на 3м. Интересува ме следното:
1. На коя дата започва учебната година?
2. Имате ли информация дали се планува онлайн обучение и евентуално от кога? Как е било миналата година?
Въпросите ми са породени във връзка с организацията по преместване. Децата не знаят испански. Смятам, че бързо ще се научат, но си мисля, че едно онлайн обучение доста ще ги затрудни. При такона развитие си мисля, дали да не останат да си карат 1ви клас в България?!
3. Има ли фейсбук група на майките в Испания? Членувам в две - "Българи в Испания" и "Българи във Валенсия", но и двете групи са с друга насоченост и не мисля, че ще са ми полезни.
Ще съм благодарна за информация и ще се радвам ако се свържем със семейства, които вече живеете там Simple Smile

Здравейте,

Училището за децата ви започва на 08/09.
Децата на 5 и 7 г ще учат в у-ще, не он лайн.
Езикът няма да е проблем за малкото дете.
За голямото може да е удобно да направи някой допълнителен курс паралелно.
Свържете се с училищата колкото може по-бързо, ако може преди август.
Трябва да приготвите:
Адресна регистрация в Испания на децата и ваша.
Лични документи.
Картон с ваксини преведен.
Това със сигурност, но обадете се да попитате какво друго трябва.

Ще трябва да се свържете с Conselleria de Educación, Cultura y Deporte, за да ви кажат как стоят нещата.
Ceice.gva.es/es/web/admision-alumnado

Тъй като сте извън датите за записване, те ще отворят специялна процедура за вас.
Няма да ви оставят без у-ще Simple Smile

# 491
Eli, благодаря за вниманието! Съпругът ми вече е подал молба за разпределение на децата за училище, но конкретно за ваксините не е разбрал какво да изискаме от личната и да преведем, съответно.
А как стои въпроса със записване при личен доктор? Има ли такова нещо като личен или е друга системата. Конкретно за децата ме интересува. Ние ли си търсим доктор? И директно ли се продължава ваксинационния календар за бебето? Разбрах, че ще са ни необходими застраховки на първо време!
Вероятно тези въпроси многократно са обсъждани и се извинявам ако е досадно!

# 492
Само да уточня че всяка година първият учебен ден е на различна дата. Както и последният. Не е фиксирано като в България.

Мисля че не ви трябва превод на ваксините. Само списъка им и лекарите тук се ориентират по имената. Би следвало в България да са записани на латиница.

Защо ще сте със застраховки?
Никой от вас ли няма да работи?
Моето семейство има и частни здравни застраховки и ваксините не са включени. Заплащат се отделно. Не знам дали е така за всички компании.
За училище ще трябва да вземете и документ за преглед на детето. Прави се основен преглед и ви дават едно листче, което предоставяте в училището.

На нас ни разпределиха личен лекар при издаването на здравните карти. Не сме си избирали.

# 493
Благодаря, PrimaVera! Съпругът ми работи дистанционно, а аз съм в майчинство. Поради това, за момента нямаме осигуряване. Но в бъдеще ще се преориентираме.
Благодаря, ви момичета, поориентирах се! Simple Smile

# 494
В такъв случай трябва да си извадите Европейски здравни карти от България. И с тях поне за начало ще ви издадат временни SIP (здравни) карти. Нашите важаха 6 месеца.
Със сигурност ще ви трябва това, за да изкарате този документ за училището, който е задължителен. При нас искат и копие на здравната карта в училището.

Без NIE ще можете да ги запишете на училище, но един от документите необходим за SIP картата не го дават без зеленото NIE.

Общи условия

Активация на акаунт