Провалени планове покрай COVID 19

• 7 579
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
Вие гледайте ТА да не фалира.Нашата ТА предлага за по късна дата за  същия хотел при същите условия и цени , и съответно друг хотел , град или дори държава при съответната цена.
И каква е гаранцията, че няма да фалира още преди да заминете
Аз също предпочитам ваучер за следваща година
Тази едва ли ще става за почивки и екскурзии

# 61
  • Sofia
И аз да се оплача, не е много, но ми е тъжно и ме е яд:
Пропадат ми две десетдневни почивки в Анталия. Едната трябваше да е от средата на м. май, другата в средата на септември. И двете са капарирани още ноември 2019. За първата водя преговори с агенцията за възстановяване на сумата, лошото е, че както е тръгнало и с втората ще ударим на камък. Вече броях дните до майското море, а то какво стана...
Животът е това, което ни се случва, докато си правим други планове... Тъжно, но вярно!

# 62
Предлагат ми да сменя датите за есенна или за догодина по същото време. Но какво става, ако те или хотелът фалира? Sad

Вие гледайте ТА да не фалира.Нашата ТА предлага за по късна дата за  същия хотел при същите условия и цени , и съответно друг хотел , град или дори държава при съответната цена.
И, те от ТА твърдят, че парите ми отдавна са преведени към хотела. Така, че който и от двамата по веригата да фалира, аз също пия бистра и студена...
Засега още чакам. Да видим към края на май какво е положението и тогава ще реша.

# 63
  • Варна
Пропадат ми две десетдневни почивки в Анталия. Едната трябваше да е от средата на м. май, другата в средата на септември. ,  както е тръгнало и с втората ще ударим на камък.

Средата на септември е силно реалистична според мен.Ние пренасочихме от 15 май за след 20 септември през Емералд  ! И СЕ НАДЯВАМЕ
Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 64
  • Някъде в Европа...
Пропадна ни почивка от 14.04 в Египет, пълно платена, през ТА...Имам предложение за ваучер или смяна на дата. Миналия ден говорих с тях, в случай, че не приема - какво? Уверяват ме, че уж щели да ми връщат пари, но чакали решение на ЕК в какъв срок..не можели да кажат..Лавираха, че сега не предлагали връщане на пари, парирах, че съм наясно с члена в Закона и ме интересува колко след ИП..не знаели, изчаквали..
Имаме запазена почивка в Созопол за 6.07, не е плащано за нея нищо, изчаквам....

# 65
По закон връщането на парите е един месец след отмяна на извънредното положение. Въпросът е кога ще го отменят...

# 66
  • Някъде в Европа...
По закон връщането на парите е един месец след отмяна на извънредното положение. Въпросът е кога ще го отменят...
Да..
Но ТА въобще не го споменават, даже преместват лекичко въпроса, отговарвйки "в момента не предлагаме такава опция" и така клиентът се заблуждава, ако не е наясно със новите закони...
Това се опитвах да кажа - че реално ако не приемеш ваучер или дата, засега са длъжни да върнат парите до 1м след края на ИП...

# 67
Да..
Но ТА въобще не го споменават, даже преместват лекичко въпроса, отговарвйки "в момента не предлагаме такава опция" и така клиентът се заблуждава, ако не е наясно със новите закони...
Това се опитвах да кажа - че реално ако не приемеш ваучер или дата, засега са длъжни да върнат парите до 1м след края на ИП...

Да, извъртат. Всъщност ваучера и смяна на датата, съгласно инструкциите от съответния орган към ЕК, са втора и трета опция след връщането на парите.
Те ги представят едва ли не като единствените две опции.

# 68
Ще връщат ако не фалират. На много ше им е оо-изгодно да фалират и да си отворят нови фирми.

# 69
  • Някъде в Европа...
Ще връщат ако не фалират. На много ше им е оо-изгодно да фалират и да си отворят нови фирми.
Точно това мисля и аз..и тогава дали ваучери, смяна на дати или връщане на пари, ще е все тази...клиентът ще е прецакан при всички положения!

# 70
Здравейте,

Аз имах полет до Палма за 05.05 , отмених резервацията в началото на април и получих ваучер за използване до края на годината . Други съфорумки получили срок до февруари 2021 .
На какво основание са тези разлики в периодите?

А Ако не желая да го използвам, мога ли да получа стойността на билета?
Като ги попитах в началото, ми отговориха че пари не връщат.
Но все пак - дали има вариант?

# 71
  • Стара Загора
И за имах платена резервация за Барселона 25.04-29.04 но сме група и казаха, че при групи е по  сложно но.... има ли някой в подобно положение /група/?

# 72
  • Sofia
Какво означава "група"? Аз канселирах 5 билета за Малдиви, но не знам дали броя на пътуващите е определящ за понятието група. Не сме петчленно семейство.

Общи условия

Активация на акаунт