Провалени планове покрай COVID 19

• 7 575
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
VND, недей така песимистично! Ще стане - може би не всичко и не съвсем както сме го планували, но пак ще пътуваме. Аз все още се надявам, че лятото ще успеем да отидем някъде.

Аз си слагам Норвегия в списъка за дестинации!

# 46
След Великден щяхме да ходим с приятелки във Виена, всички платени суми се върнаха. В началото на май щяхме с мама да ходим в Италия по езерата, там обаче с туристическа фирма, ще видим дали ще се връщат пари или с ваучери, като цяло голямо разочарование, но няма какво да направим. Дано скоро отмине и осъществим мечтите си. Бъдете здрави!

# 47
  • Варна
След дъжд и мъгла винаги изгрява слънце Simple Smile , сега  трябваше да ни е последния ден в Истанбул да пиша оттам.

# 48
Имахме резервирани полети до Берлин и Киев за март и април, всъщност точно утре трябваше да летим за Киев. Neutral Face През февруари бяхме на косъм да купим билети до Узбекистан за началото на май, имах подробна програма за десет дни с посещение на четири града + Аралско море, вече бях в комуникация с местни гидове, но ситуацията с вируса се влоши и решихме да изчакаме. Поне с отлагането на тази резервация не сгрешихме, все още имам някаква малка надежда, че ще можем да пътуваме през есента, но по-вероятно е да остане за следващата година.

# 49
Днес в държавен вестник е публикувано изменение на закона за извънредното положение
§ 10. Създава се чл.  25:
Чл. 25. Туроператор, който трябва да възстанови заплатена сума от пътуващ за туристическо пътуване, когато е било отменено поради обявеното извънредно положение, може да предложи на пътуващия ваучер за заплатената сума. Ако пътуващият не приеме ваучера и при липса на друго споразумение за туристически пакет – заместител, между туроператора и пътуващия, туроператорът възстановява не по-късно от един месец, считано от датата на отмяната на извънредното положение, всички плащания, които е получил от пътуващия или от негово име.“

# 50
Ще последва вълна от фалити и нищо няма да върнат, ако са притиснати с този срок от 1 месец.
Световно авио компании не връщат нищо за сега, какво остава за разни агенции..

# 51
Аз понеже съм оптимистка и почнах да гледам нощувки за Созопол покрай Джулая, мога да ви кажа, че цените са яко нагоре. Убийствени са. Тези хора смятат, че ще има бум след извънредното положение и са решили да скалъпят сезона в стил - ден година храни, който при всички положения дори да го има, ще е по-кратък тази година.  Ами не е честно.
Вие обмисляте ли вече реванширане на провалените планове с нови такива?

# 52
На нас ни се искаше едно моренце тази година, понеже от две или три години не сме ходили заради работа, учене и невъзможност да сме в България лятото.
Септември месец искахме да ходим на Санторини на меден месец.
Нищо не съм гледала и проучвала като оферти и възможности. Моментната несигурност вуобще не ме предразполага да организирам почивки, а и не знам дали ще имаме време между прибирането и сватбата (дано да има такава).

# 53
  • София
Аз понеже съм оптимистка и почнах да гледам нощувки за Созопол покрай Джулая, мога да ви кажа, че цените са яко нагоре. Убийствени са. Тези хора смятат, че ще има бум след извънредното положение и са решили да скалъпят сезона в стил - ден година храни, който при всички положения дори да го има, ще е по-кратък тази година.  Ами не е честно.
Ами дано си останат празни в такъв случай.....

# 54
Аз щях да ходя на Дубровник, но заради вируса го отмениха. Ако юни има възможност ще направим една Лефкада или Санторини с моята приятелка.

# 55

Вече отмених юнското пътуване. За юлското тая някакви надежди, но вероятно няма да се получи. Затова пък съм измислила около 5 други варианта и поне един от тях мисля, че ще е осъществим. Казано иначе, не съм спряла да мечтая и да правя планове, просто в момента нищо не искам да купувам.

# 56
Април щяхме да ходим в Истанбул
Май месец в Рим
Началото на юни море в Турция
Края на юли море в Гърция
За италия си взех парите за апартамента, за самолета чакам още
За турция вече имам ваучер
Гърция още не съм я отменила, ама натам вървят нещата
Гледам да го приемам положително и не се ядосвам

# 57
Радвам се че има и оптимисти. Само че ако има летен сезон ще е само с българи, а ние няма да запълним голям процент от леговата база.
Министъра на транспорта на великобритания заяви хората да не си правят сметки за почивка извън граница това лято.

# 58
Аз анулирах лятната почивка в Дюни през Холидей планет, изключително коректни, без овъртане ми възстановиха 100% сумата.
С Делта турс за хотел в Гърция ударих на камък. Почивка от 27 юни. Платена напълно още в края на 2019 г. Предлагат ми да сменя датите за есенна или за догодина по същото време. Но какво става, ако те или хотелът фалира? Sad
Мисля да изчакам. Последна надежда ми е да не отворят границата и това да е доводът ми да си искам парите.
Приемам съвети и ви следя за информация.
Светли празници!

Пп Айс, попълних анкетата.

# 59
  • Варна
Предлагат ми да сменя датите за есенна или за догодина по същото време. Но какво става, ако те или хотелът фалира? Sad

Вие гледайте ТА да не фалира.Нашата ТА предлага за по късна дата за  същия хотел при същите условия и цени , и съответно друг хотел , град или дори държава при съответната цена.

Общи условия

Активация на акаунт