Провалени планове покрай COVID 19

• 7 574
  • 72
  •   1
Отговори
# 15
Е, ние си стоим. Фактът, че пишем в тема за провалени планове е красноречив.

# 16
  • София
На 25.03 със Скъпия щяхме да летим при дъщерята и внучето.
Предната вечер Райън ер спря полетите. Парите ще  ги върнат, няма проблеми. Даже вече купихме билети за декември - да ходим на Коледен базар.
Мъчно ми е, че не можем да си гушнем бебето и майка му.  Не можем да бъдем с близките хора, а бяхме свикнали да летим през месец. Сега ги чакаме лятото, ама дали ще може тогава да се пътува....
От друга страна всеки ден се гледаме на месинджър, готвим, играем. Като си помисля, че преди години нямаше такива комуникации.
Ще се оправи ситуацията, няма да е все така - сигурна съм.

# 17
От 3 години почти никъде не сме ходили заради бременност и майчинство. Много се бях надъхала да направим пролетта една почивка в Трявна с малката, никъде не сме я водили до сега. За септември планирахме с приятели екскурзия до Виена. Да ви кажа, честно, не мисля, че и до септември ще е ок да  се пътува... Аз също работя в туризма и не за.дали септември, когато трябва да се върна, ще има къде да се върна.. Което утежнява и финансовата ситуация в семейството ни.
Въобще вече не мечтая скоро да пътувам някъде извън България.
Имах планове да сменя и сферата на работа, ама ако се задълбочи икономическата криза, кой ще наема хора без опит.. НО важното е да сме живи и здрави! Simple Smile

# 18
Имахме планове за двумесечно пътуване и отсядане там при наши близки до далечна дестинация през лятната ваканция на детето.Планувахме го за тази година, защото другата живот и здраве, синът ни ще е седмокласник и трябва да сме си тук. Добре, че не сме купили билети, че те са доста сериозна сума. И заради тези ни планове пък, не сме правили ранни резервации за море, както до сега всяка година. Имах намерение за края на август, но сега сме пас.Та първият ни план( чужбина) ни предпази от втория - ранна резервация на море. Така се успокоявам де.

# 19
  • София
И ние имахме априлската ваканция платена почивка в Доминиканската република, 3 семейства щяхме да сме, купихме пакетите на черния петък и бяхме платили всичко. На 17 март ни анулираха пакетите и на 20 март ни върнаха парите, става въпрос за испанската Джолидей. Сега чакаме бгаир какво ще направят, още нямам съобщение за анулация дори за полета на 12.04. до Мадрид.

# 20
  • Русе
Имахме капарирана екскурзия до Загреб и Верона, след това резервация за Банско. И двете отменихме. Единствено стои резервация за Албена за края на юни, платена на 100%. За нея още се ослушвам, че има време, но все повече си мисля, че летен сезон може да няма въобще..

# 21
  • Sofia
Преди няколко часа трябваше да сме кацнали на Малдивите, но ... сме накацали на дивана в хола Simple Smile
Имахме планувани уикенди в Милано и Париж за изминалите седмици, които също не се случиха.
Изгубихме парите само за билетите от/до Париж, всичко друго успях да канселирам без глоби и неустойки.

Края на юни дъщеря ми има записан лагер в Швейцария, дано да може да отиде.

Лятото по принцип не ходим почти никъде, имаме апартамент на нашето море и почиваме там.

Имам и резервации за след Коледа, които изобщо не искам да мисля, че няма да се случат.

Важното е да сме здрави само.

# 22
  • Бургас
Имахме билети за Бергамо за 25.02 , четири дни преди това излязоха данни за първите 15 болни, ослушаме се с  моя мъж, и като започнаха да нарастват се отказахме. За 05.03 имахме за цялото семейство до Виена един уикенд, отказахме се и от него. За Италия изгорях и с билетите и с хотел. Виена само билетите, успях да откажа резервацията за хотела. Живи и здрави да сме.

# 23
  • София
Март- Сърбия, Май-Македония и за септември мислех за Португалия,  поне никакви пари не сме изгубили.
  Иначе рождения ден на дъщеря ми се пада на Великден и мислихме да празнуваме с роднини, а после с приятелчета- ама никакъв шанс, за това ми е най-гадно. Ще направя всичко възможно поне вкъщи да го отпразнуваме подобаващо. Като се сетя, че сериозно обмислях да отидем в Дисниленд, добре, че се отказах нещо.
 Като цяло обаче знам, че има хора в доста по-неприятна ситуация- отменени са сватби, кръщенета, балове, неяснота с матури, изпити и какво ли не още.
 Не помня кога е било за последно да пропуснем  някоя година да пътуваме в чужбина, но какво да се прави.
Надявам се да успеем на море да отидем поне.

# 24
Прегръдки на всички с провалени планове около важни събития ...

Аз също обожавам да пътувам на близо и далеко и винаги имам нещо планувано. Това лято имаме/имахме планувано ходене до България и Лондон през юни (в самото начало); после до България и Русия през юли. За юлското пътуване все още тая надежни. Юнското едва ли ще се получи. Хотелите мога да ги откажа, самолетните билети вероятно ще изгорят, но каквото-такова. Надявам се поне до България да мога да отида.

Лошото е, че предвид неястнотите около ситуацията, не ми се иска да планирам нищо до кране мога и да планирам нищо до края на годината. Здраве да е! Ще измислим нещо от тази страна на океана.

# 25
  • Варна
 на 14 април децата НЯМА ДА са на училище.По препоръка на СЗО карантината е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА 28 дни след излекуването на последния болен в държавата. , което прави най - рано юли.Тази година децата НЯМА вече да ходят на училище . Харесва ни или не си е наша работа - вчера в Италия са за погребване 1 000 , в Испания - 750 , по добре ли е ние да сме на такова дереже ?

# 26
  • Велико Търново
Откакто сме станали родители/14 години/ никога, никъде не сме ходили с мъжа ми. Тази година платихме за моя рожден ден и Гергьовден Санторини, пропадна. Взех ваучер, имаме предплатена и Турция за края на юли с децата, дано там поне може да отидем, но каквото такова

# 27
Момичета,  високосна година е, лошо започна и за мен. На 7.02 ходихме със сина ми до Лондон.На връщане такава буря, целия ден отменени полети.Слава Богу, нашият вечерен полет се състоя.Какво преживях, аз си знам. Гледах да не го показвам и стресирам.

През март имах служебно пътуване до  Виена. Отказах се, макар ситуацията да не беше каквато е сега.Беше началото на март.

В края на юни бях замислила испанска фиеста - Мадрид, Толедо, Валенсия,  почивка в курорт до Валенсия за, подарък за рождения  ми ден, но се отказахме.Хотелите канселирах. Всички  бяха с право на анулация. Само за единия платих първата  нощувка  и обещаха да ми възстановяват  сумата, но си чакам. От БГ Ер нямам никакъв отговор. Предполагам  няма да ми върнат парите  ако осъществяват полета. Исках да ми го презаверят за следващото лято, но не ми отговарят.
Лрежалила съм едни самолетни билети. Ние да сме здрави.

Ще си ходим  на нашето море в някое частно малко хотелче. Съмнявам се,  че големите хотели, разчитащи на контингент  от чужбина ще работят на пълен  капацитет.

В крайна сметка  никой не е виновен от цялата тази ситуация. Всички  сме ощетени по един или друг начин.  Затова, пари се печелят, пари се и губят. Да се радваме, че сме в родната си страна. Аз за себе си смятам,  че каквото и да се  случи,  предпочитам да си  бъда тук.

# 28
  • Сф
Тази година, за абсолютно първи път още от януари бях разкроила, планирала и платила 3 пътувания.
Първото до САЩ през февруари/март се състоя. Хванах последния влак, точно се върнах и стана лудницата, Щатите и те пламнаха, затвориха граници...
Второто е през първата седмица на юли на Тасос. Имах много голям мерак за там, не сме ходили. Въпреки че резервацията нямаше опция за безплатно анулиране, миналата седмица видях, че предлагат промяна на датите и безплатно анулиране до 30 дена преди пътуването. Много се надявам да отидем, има време до тогава.
Третото е през ноември- Пукет. Още не го мисля, има половин година до тогава, толкова вода ще изтече.

Та така. Вирусът ме удря финансово. Отпаднаха ми част от доходите, свързани с туристическия бизнес. Може и по- зле да е, така че не се оплаквам.

# 29
  • Варна
Второто е през първата седмица на юли на Тасос. Имах много голям мерак за там, не сме ходили. Въпреки че резервацията нямаше опция за безплатно анулиране, миналата седмица видях, че предлагат промяна на датите и безплатно анулиране до 30 дена преди пътуването. Много се надявам да отидем, има време до тогава.
Третото е през ноември- Пукет. Още не го мисля, има половин година до тогава, толкова вода ще изтече.
Та така. Вирусът ме удря финансово. Отпаднаха ми част от доходите, свързани с туристическия бизнес. Може и по- зле да е, така че не се оплаквам.

имаш месец и половина за решение , но в момента Гърция катери много здраво в заразата , по реално да се оглеждаш за август и то по към края или даже началото на септември за по сигурно , даже не е лошо отсега да сондираш с хотела , да те имат едно на ум в плановете им.
То и Турция е силно съмнителна даже за края на юли.

Общи условия

Активация на акаунт