Парфюмни размисли и страсти - 238

• 47 866
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
macadamia, благодаря ти. Ще ги пробвам, когато имам възможност.
Черната орхидея и аз не понасям. Имам редовна клиентка, която я боготвори и се залива доволно. Прекалява наистина. Тя харесва и Тобако ванилията, както и Ангелът, които също не ми допадат на мен (меко казано).

# 466
Тобако ванил и на мен ми е неприятен, но пък Ангелът харесвам.
Чудех се на какво ми мирише точно ЧО и покрай това, което спомена Джемма си избистрих впечатленията - кал, черен шоколад и скапан плод + накакъв евтин алкохол за капак.

# 467
  • София
Да, на евтин ром има нотка върху моята кожа. Никаква сладост почти. Никакви шоколади. Joy

# 468
И аз никога не се харесах с Black Orchid edp....прекалено тъмен ,без никаква сладост върху мен-кабаре и пури.....

# 469
Ама черният шоколад горчи, той не е сладък. Аз усещам обаче лека сладост като от презрял скапан плод.

# 470
Черната орхидея върху мен стои много добре, вероятно защото съм със суха кожа. Началото е ударно, но сърцето и базата са разточителен разкош. Много е тънка границата на прекаляването с него, наслои ли се, става остър и режещ като трион от пачули и земя. Мен точно това ме привлича в него – необичаен е и провокира. При първо фъс ме гътна, после се влюбихме.

# 471
Мнооого обичам ЧО.Първият път я взех почти насяпо от форумка в съседна тема. На първото пръскане бях разколебана- много ми хареса, но доста късно в развитието си  се появи сладката опияняваща нотка - такава, каквато търся в парфюмите. Впоследствие много добре ми пасна на кожата и  днес вече този аромат ми е като парфюмен подпис.

# 472
  • София
Аз Черната Орхидея си я харесвам откакто излезе до ден днешен, много я носех по вечерни излизания, клубове, барове. После ме дразнеше, че е много масова (даже на влизане в заведения охраните отпред са се изцепвали - ооо черната орхидея) и започнах да си я нося само вкъщи, после най-близката ми приятелка се влюби в нея и сега въпреки, че не е толкова популярна вече пак не я нося по излизания, но пък си я нося в офиса, когато знам че нямам срещи (от сравнително скоро работя почти сама), тоест общо взето си ми е за лично удоволствие. Аз сладост не съм усещала никога в нея, тъмна, алкохолна, дааа и мокра пръст има. Обичам си я! Друг парфюм, който пак заради приятелка си нося само като съм сама е Ангел или Демон. Такива са моите приятелки, харесват си някой от моите любими парфюми от мен и започват да купуват бутилка след бутилка години наред.

# 473
ЧО при мен е маслена тубероза топната в шоколад. Има и малко краставица, но едва забележима. ❤ Разкош отвсякъде.
ММ обаче винаги го е определял като красив, женствен и......учтив 🤣 аромат.
Вече я нося рядко, имам шишето от 10 години и не мисля да подновявам
Воала обаче изпръсках много бързо.
Кадифената Орхидея размених, но ще я купя отново. Домъчня ми за нея.

Аромат за деня: YSL Libre. 🙂

# 474
Аз Черната Орхидея си я харесвам откакто излезе до ден днешен, много я носех по вечерни излизания, клубове, барове. После ме дразнеше, че е много масова (даже на влизане в заведения охраните отпред са се изцепвали - ооо черната орхидея) и започнах да си я нося само вкъщи, после най-близката ми приятелка се влюби в нея и сега въпреки, че не е толкова популярна вече пак не я нося по излизания, но пък си я нося в офиса, когато знам че нямам срещи (от сравнително скоро работя почти сама), тоест общо взето си ми е за лично удоволствие. Аз сладост не съм усещала никога в нея, тъмна, алкохолна, дааа и мокра пръст има. Обичам си я! Друг парфюм, който пак заради приятелка си нося само като съм сама е Ангел или Демон. Такива са моите приятелки, харесват си някой от моите любими парфюми от мен и започват да купуват бутилка след бутилка години наред.
именно така и аз бих описала " връзката си" с ЧО от далечната 2009- никой около мен не я харесва, но как и да я като разпознават само Bvlgari, TM, Lancome...  две впръсквания ме изпращят...но не повече

# 475
  • Бургас
Преди време редовно усещах Черната Орхидея върху разни контета из Бургас и ми харесва как стои на мъж.Аз не бих я носила.

# 476
Я, колко хейт събира Орхидеята, както обикновено! Жестоко! Joy

О-бо-жа-вам я! Нося я зима, лято /о, да, през лятото е невероятна/, в студ и пек, сутрин, обед, вечер, когато ми се прииска.
Харесах я още при първо вдишване, никога не ми е омръзвала, дотягала - напротив, все повече ме влюбва в себе си с времето.
Никога няма да остана без нея, винаги ще я поддържам в наличност.
Никой около мен не я носи, но пък и никой не се е оплакал.
Велвет също много харесвам и нося, Солейл много рядко.

# 477
Много ми се иска да си имам един Монтал. Проблемът е,че тези,които съм тествала не ми харесват. Споделете кой е най-поносимия,свеж,летен и супер траен за вас? Колебя се между Sunset Flowers , Mango Manga и Aoud Orange ! Може и друг да предложите.НЕ ПОЗНАВАМ нито един от тези!

ПП.Дивите круши ми стоят като евтина лимонада на мен!

Aoud Orange силно НЕ ти го препоръчвам, доста тежък, а за мен и ретро.
Soleil de Capri - също, щом Крушите не ти допадат.

Лесен и комплиментарен Монтал е Sweet peony, пробвай него.

Въобще Монтал на сляпо си е голям риск.
смятам се за върл фен на Montale от 2006, когато познах това чудо на миризмите:stuck_out_tongue_closed_eyes:, дори мойто ММ е приел за правило, че ако ще се подарява парфюм- трябва да е е именно такъв, НО дори и аз не смея да вземам насляпо- много, ама много може да те отвратят-задължително тест, сякаш нямат лесно носим аромат; единствените, които харесва ММ и купувам два пъти са Musk to Musk, Boise Fruite, Starry Night( за който често получавам комплименти, което би трябвало да значи, че се харесва по- масово).
Също по мое мнение и според скромния ми опит в сферата- изключително трайни, дори след пране

# 478
  • София
Мале, ЧО през лятото Animal Hear No Evil

# 479
............Musk to Musk, Boise Fruite, Starry Night...
Може ли да ги опишеш ,моля Innocent

Общи условия

Активация на акаунт