Парфюмни размисли и страсти - 238

• 47 824
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Без да се правя на голям капацитет по въпроса, но, понеже разнопосочните мнения за ЧО силно разчовъркаха любопитството ми, си взех отливка, за да се запозная отблизо😉 Вие вече сте описали какво долавяте в нея, затова няма да се задълбавам в тая посока, а ще кажа каква асоциация предизвика у мен този парфюм: снобарско погребение. Но не внасям негативно отношение в тази си оценка, даже напротив. Не, никога не бих го сложила върху себе си, но ми харесва да усещам този аромат, затова пръскам върху един букет сухи цветя, който мога да помириша и после да отдалеча от себе си. Причината е, че онова, което харесвам у него, върху моята кожа се променя до неузнаваемост. Почва да ми мирише на нещо, което е било парфюм по времето на фараоните, а го мириша днес. Отврат! Направо убива всякаква жизнерадост у мен, кара ме да се чувствам като изкопаемо. По тази причина, мисля, че е силно индивидуалистичен, и малцина са "избраните" от него да бъдат негови носители. Затова ще се задоволя да го пръсна на сухия букет, да затворя очи и да се оставя на асоциациите, които поражда в съзнанието ми: лицемерни дамички с воалетки и скъпарски черни тоалети, претенциозни роднини, клюки за починалия, шепнати тихичко на ушенце, скъпи букети във високи вази, показност, неискреност, и само един или двама някъде в тълпата, които искрено скърбят. Цял филм! А когато отворя очи и се върна в реалността: ДА ЖИВЕЕ ЖИВОТЪТ !

# 481
  • София
Ааа, много добро описание!!

# 482
detelistna.4etirilinka, мисля че, ако Том Форд прочете това описание за ЧО, ще се ожени за теб! 🏆🔝

# 483
  • Sofia
Само аз не познавам ЧО... Joy

# 484
Съни , тук вече ме шокира!😘
Soleil du capri чи напомня на light blue, който ми е адски непритен , но пък е летен и има доста почитатели, за това си позволих да го предложа. Но за мен Монтал не е за сляпа покупка , мисля че Starry night е най-универсален, но е доста сладникъв.

# 485
  • Варна
Градината на Мосю Ли, Градината на Покривите Ермес, колоните на Ермес и всички хладни ментови, зелено и особено остро цитрусови парфюми, които като напръскаш 3-4 пъти ти дават глътки въздух в жегата и те карат да се чувстваш свеж и щастлив над топящия се асфалт.
За мен най- добър е Колон Ноар Ермес.
Денси, кой е Колон Ноар Ермес? Не открих такъв Simple Smile Ти ми отговори като на професионалист, аз съм лаик още Simple Smile

# 486
  • Sofia
Да бе, аз също се шокирам хаха. Hug
Само съм го душила от бутилката на мама и дотам! 😃
Аз си мисля, че ще ми хареса, досега бай Форд не ме е разочаровал, ама знае ли се..😃

Горното описание е много добро, да хаха..

Парфюм за деня нямам...седя си вкъщи и само си седя..😃

# 487
И като си говорим за Монтали - нов на хоризонта.

# 488
  • Велико Търново
Аз се настройвам за топла и уханна пролет и предстоящо лято, и никакви Орхидеи не са ми в главата Wink Не понасям Черната, но имах Кадифената и мога да я нося само и единствено през зимата, дори и на сегашните температури - абсурд.
И като сте заговорили за Монтал - аз обожавам да усещам прясно изтисканите, уханни лимони в Солей ди Капри - доближава се до Лайт блу, но ми е по-цитрусов и направо усещам хлад с него. Още му е рано, но и неговото време ще дойде. През лятото, обичам да разносвам, особено край морето, и Градините на Мосю Ли - с тези два парфюма предимно свързвам летните нощи...Има и други, със сигурност, но в момента не се сещам Simple Smile

# 489
.. мисля че Starry night е най-универсален, но е доста сладникъв.
Не обичам сладникави аромати,особено лепнещи,захарни,задушливи .Единствения сладък,който мога нося е Скандал ЕДП...и Starry night отпада Sad

# 490
  • Sofia
Вярно много хейт за Орхидеята. Аз я харесвам, обаче не нося заради ММ, който всеки път се потриса, че мирише на болница (заедно с Инсоленс  и чистата отрова на диор). За мен орхидеята е прелестна в лятна вечер - ухае дълбоко, чувствено и страстно, все едно съм станала след бурен секс и без да се изкъпя съм излязла...

Чела съм, че Том Форд пресъздал в орхидеята аромата на мъжки чатал ... Но неговото възприятие е различно .

# 491
Градината на Мосю Ли, Градината на Покривите Ермес, колоните на Ермес и всички хладни ментови, зелено и особено остро цитрусови парфюми, които като напръскаш 3-4 пъти ти дават глътки въздух в жегата и те карат да се чувстваш свеж и щастлив над топящия се асфалт.
За мен най- добър е Колон Ноар Ермес.
Денси, кой е Колон Ноар Ермес? Не открих такъв Simple Smile Ти ми отговори като на професионалист, аз съм лаик още Simple Smile
Заповядай, не съм му написала името като хората, извини ме.
 Eau de Citron Noir Hermès https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Eau-de-Citron-Noir-49231.html

# 492
  • София
Разсмя ме с тази информация. Мъжкият чатал не мирише така. Joy Joy
А как?Mask Умирам от смях пак съм в лигавото си състояние.
Ами, не на орхидеи и шоколад Laughing

# 493
SmileSmileSmile
............Musk to Musk, Boise Fruite, Starry Night...
Може ли да ги опишеш ,моля Innocent
Всичко ще направя, но да ги опиша- не съм от тези хора във форума- чета всичко и за мен ароматите са нещо като наркотик- сериозно- хората около мен не разбират- душа всичко- прахове за пране, омекотители, почистващи препарати и всичките им миризми ми правят някакви асоциаци...странна работа, НО мога ако ми кажете как да дам отливки или да пръсна на хартийки??? тези 8-9 които имам в момента

и едно питане от мен, тъй като ММ много хареса Allure Chanel edp, който просто отбележи че харесва миризмата ми днес( въобще без да разбере, че именно това ми подари за 14-ти февр.Scream)
лосионът от линията дали е траен?
благодаря

# 494
Разсмя ме с тази информация. Мъжкият чатал не мирише така. Joy Joy
А как?Mask Умирам от смях пак съм в лигавото си състояние.
Ами, не на орхидеи и шоколад Laughing
на трюфел явно ви мирише, казвайте така, вместо чатал:)

Общи условия

Активация на акаунт