Помощ при компютърни проблеми или повреди на домакински уреди

• 117 177
  • 688
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте Игнат Игнатов! Имаме котлон за готвене. Едното копче е за два кръга- единият е малък, другият голям. Един в друг са.  Големият се включва, като завъртим копчето до маx и задържим за малко.. Обаче големият кръг вече не иска да работи. Малкият си работи. Та, ако големия е изгорял, поправим ли е, колко струва горе долу? Мисълта ми е заслужава ли си да плащаме ремонт или направо нов

# 241
Здравейте ,
По правило електро уреди до 100 лв , много рядко си заслужават ремонт. Вие не уточнявате марката и модела , а и аз съм слабо запознат. Но един комбиниран ключ на Бош е межеду 50 и 100 лв. Отделно пари за ремонта , отделно разправиите.
Така ,че ако влизате горе долу в параметрите който ви описвам , по добре си вземете нов.

# 242
Здравейте, купен лаптоп с windows 10, с intel pentium, понеже му е доста забавена работата, има ли вариант да се смени на windows 7

# 243
Здравейте ,
Може да инсталирате каквато си искате операционна система.
Предупреждавам ви ,че Уин 7 излезе от поддръжка. Тоест каквото и да правите с него от тук на татък ще се появяват не предвидени проблеми , който няма кой да отстрани.
По скоро , защо бави ? Имайте в предвид ,че Уин 10  може да се инсталира на 64 бита и на 32 бита версия , да не би да е инсталирана неподходящата такава ?

# 244
На 64 е, прилагам снимка да видите характеристиките, откакто е купен е така ..

Здравейте ,
Може да инсталирате каквато си искате операционна система.
Предупреждавам ви ,че Уин 7 излезе от поддръжка. Тоест каквото и да правите с него от тук на татък ще се появяват не предвидени проблеми , който няма кой да отстрани.
По скоро , защо бави ? Имайте в предвид ,че Уин 10  може да се инсталира на 64 бита и на 32 бита версия , да не би да е инсталирана неподходящата такава ?

# 245
  • IC 1101,Abell 2029
Първо се проверява добре за вируси и други вредоносни неща.Във форумите на kaldata и softvisia си има специализирани раздели за това.Ако компютъра е чист тогава се слага допълнителна РАМ памет и ако може и SSD диск,защото доколкото знам Win10 е бавна система.Може да има и други стъпки за подобряване на бързодействието,но аз за тези се сещам сега.

# 246
Компютърът наскоро ли е станал бавен или си е такъв от самото му купуване? Ако е първото - не е виновен уиндоуса и може да се оправи ако просто си преинсталирате Win 10. Win 7 е супер архаично, аз честно казано не знам дали все още приложенията работят на него..

# 247
От самото начало е така, докато важеше гаранцията го върнах, първо нищо казаха, че му няма, но след това смениха твърдия диск, но без никаква промяна и също така абсолютно нищо няма на него, освен един chrome.... няма вируси, а също е и reset-ван скоро и въпреки всичко зарежда със скоростта на охлюв, едвам се отваря папка ..

# 248
Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC
RAM: 1 gigabyte (GB) for 32-bit or 2 GB for 64-bit
Hard disk space: 16 GB for 32-bit OS or 20 GB for 64-bit OS

Има ли компютърът 2 GB ram и 20 GB свободно дисково пространство?

# 249
https://ardes.bg/product/lenovo-ideapad-320-15iap-80xr00d4bm-96566 ето това е лаптопа

# 250
Компютъра трябва да работи много добре , спрямо показателите които има.
Доста често разделят диска на две /партишъни/ C: и D: .
Ако не са оставили достатъчно място на C може да влачи от това. Ако не е разделен обаче на сектори , то тогава трябва да ви върви много добре.

# 251
А ако е разделен какво значи?

[/i][/b]
Компютъра трябва да работи много добре , спрямо показателите които има.
Доста често разделят диска на две /партишъни/ C: и D: .
Ако не са оставили достатъчно място на C може да влачи от това. Ако не е разделен обаче на сектори , то тогава трябва да ви върви много добре.

# 252
Диска ви е 1 терабайт.
При инстлацията на операционна система , може да се окаже този 1 тера байт да се раздели на 2-3-4-5 диска. Тоест мога да наглася C: на 100 гига и D: на 900 ГБ. Може човекът който го е правил да е направил диска на който ви е уиндоуса прекалено малък и да няма достатъчно място да си работи както трябва. Уин 10 е известен с това че му трябва доста дисково пространство за да работи добре. Горе долу точно от това от което се оплаквате вие. Разбира се това е една от множеството причини.

# 253
Ако и това не е, което е казал Иван, направо го носи на Ардес и да ти връщат парите. Еле пък щом и те не са го оправили (нали сменяли диска уж).

# 254
  • Люлин
https://ardes.bg/product/lenovo-ideapad-320-15iap-80xr00d4bm-96566 ето това е лаптопа

ВИН 10 си е малко тромава, а 4 Гб РАМ понякога идват малко за лаптоп.
Но въпреки това компа трябва да е ОК.
Провери дял С:. Там трябва да има не по малко от 10 % свободно место. Ако е по малко от 10 %, то премести изтеглените файлове и снимките на дял Д: Изчисти  излишното на компа. ВИН 10 си има програма за почистване на диска. Деинсталирай новите съмнителни програми. Пусни антивирусната и също е полезно да провериш с онлайн скенер за вируси. Накрая дефрагментирай.
Това са обикновени мерки за подобни случаи.
Дано съм бил полезен.

Общи условия

Активация на акаунт