Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 261
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 910
  • София
Здравейте,
Каква настилка и какъв десен/шарка бихте избрали за малък коридор/антре ( има няма 2кв.м ) и кухня, кухнята е част от хол с кухня и е зад вратата, т.е. една и съща настилка върви от коридора и влиза в хола? Жилището е на първи етаж и макар и югоизточно е тъмно, заради засенчване от съседни сгради и топографията на квартала, затова и обмислям скандинавски стил и светли цветове. Кухнята засега я мисля кремаво/бяло с дървесен плот, знам че е изтъркано, но това ми харесва, а и си е някаква класика.

Забравих, благодаря за интереса и пожеланията и
да,
https://www.bergbg.com/bg/item/6160/laminiran-parket-62002497-bl … 2mm-v4-as5-33.htm

това е много добър избор!

# 2 911
  • SF
Пожелавам бързо да отмине проблемът с ръката!!!

# 2 912
  • Los Angeles CA
Благодаря за отговорите и  бързо оздравяване, ти желая.

# 2 913
Искам да попитам за белите подови первази , как се държат във времето, лесно ли се поддържат

# 2 914
Зависи от покритието - моите са боядисани - цвят 9001 по RAL(еднакъв с цвета на вратите и касите), не са точно бели. Проблем имам само с едната прахосмукачка, която им прави черни белези, когато не внимавам, другата има защитен елемент и не оставя следи (почистват се, не остават трайно, но си иска да се заемеш, не става само). Въпреки това, пак не бих ги заменила с други. Впрочем, бих сложила МДФ в същия цвят, сегашните са полиуретанови (или подобен беше материалът), защото имаше кривини на стените и майсторите казаха, че са пластични и по-подходящи. Т.е. имам претенция само към материала, а не към цвета и поддръжката. От друга страна хубавото на боядисаните е, че винаги може да се освежи боята и да си изглеждат като току що монтирани.     

# 2 915
  • София
Искам да попитам за белите подови первази , как се държат във времето, лесно ли се поддържат

Да, стига да не са пластмасови, много добре се държат.
Ако се издраскат силно, могат лесно да се боядисат. Режат се на 45 градуса при монтиране и не се слагат ужасните платмасови ъгли, които лесно падат и по-бързо остаряват.
Кривините по стените е запълват със силикон и не са проблем, а после стената изглежда по-добре. Аз слагам такива и на плочки.

# 2 916
Аз пък не харесвам бели, а с цвят на паркета/настилката.
Ъглите не са ужасни, сега има много различни ъгли и первази.
С изрязване 45 градуса ще се вижда едно ръбче?

# 2 917
  • София

Знам, че ти имаш добър вкус и високи изисквания. Знам го от това, което сме си писали. Затова, моля те, пусни ми снимка или линк на ъгълчето, което ти харесва.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 12:06 от Рaдост

# 2 918
Още един въпрос, макар и да не му е дошло времето поне при мен. Какви са вариантите за прикриване/оползотворяване на колони в жилище? В моят случая е усвоена една тераса и ще бъде усвоена и другата ( на 1ви етаж съм и без това е безмислено да има тераси ).

В единият случай освен самата колона/трегер има и стени за които си мисля в единият случай за фототапет или акцентно боядисване, започващо от чупката в стената и преминаващ над леглото, а в другият например за картина или рафтове, засега под стената планирам да пробвам дали ще ми е удобно да е бюрото за работа от вкъщи.

Другият случай е колона 35 см ( проверявам с инж. Конструктор дали може да се махне, без горната част ). Не съм фен на обличане в някаква дървения или така модерните сега панели. В крайна сметка има ли смисъл да се скриват такива колони?

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 10:50 от joro123

# 2 919
  • София
Скрит текст:
Още един въпрос, макар и да не му е дошло времето поне при мен. Какви са вариантите за прикриване/оползотворяване на колони в жилище? В моят случая е усвоена една тераса и ще бъде усвоена и другата ( на 1ви етаж съм и без това е безмислено да има тераси ).

В единият случай освен самата колона/трегер има и стени за които си мисля в единият случай за фототапет или акцентно боядисване, започващо от чупката в стената и преминаващ над леглото, а в другият например за картина или рафтове, засега под стената планирам да пробвам дали ще ми е удобно да е бюрото за работа от вкъщи.

Другият случай е колона 35 см ( проверявам с инж. Конструктор дали може да се махне, без горната част ). Не съм фен на обличане в някаква дървения или така модерните сега панели. В крайна сметка има ли смисъл да се скриват такива колони?

Здравейте,
нищо им няма на колоните, те са архитектурна даденост, сложете хубава цветна щора на прозорците /текстилна/ и ще престанете да я виждате. Това е един вариант.
Моля Ви, в никакъв случай фототапет.
Остъклената тераса се наложи като място за домашен офис и ето още един начин  да подчертаете или отделите мястото: изберете цвят /по-тъмен/ и боядисайте не само колоната и трегера, но и цялата тераса и тавана ѝ. Това ще я направи по-интересна, леко отделена и ще изглежда по-голяма.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 12:08 от Рaдост

# 2 920

Знам, че ти имаш добър вкус и високи изисквания. Знам го от това, което сме си писали. За това, моля те, пусни ми снимка или линк на ъгълчето, което ти харесва.
Снимала съм малко ъгли, такива исках да си купя, но нямаха достатъчно и трябваше да чакам. Сребърно, златно и бронз.
Скрит текст:

# 2 921
  • Los Angeles CA
Благодаря за онагледяването на ъглите, никога не съм виждала такива, трябва да са "европейско" хрумване.

# 2 922
  • София

Знам, че ти имаш добър вкус и високи изисквания. Знам го от това, което сме си писали. За това, моля те, пусни ми снимка или линк на ъгълчето, което ти харесва.
Снимала съм малко ъгли, такива исках да си купя, но нямаха достатъчно и трябваше да чакам. Сребърно, златно и бронз.
Скрит текст:

О, много благодаря!

# 2 923
Здравейте, имам нужда от помощ  Flowers Four Leaf Clover
Кухнята е северна, на втори етаж с много дървета отпред, не мога да я нарека слънчева в никакъв случай.
Избрахме светъл цвят за стените,  кухненските шкафове също ще са в светъл дървесен цвят.
Въпросът ми е щори или пердета за прозорците е по-удачно? Двоен прозорец с балконска врата до него.
Помещението е само кухня, не е дневен тракт. Балконът също ще се ползва активно.
Ще съм благодарна за мнения и препоръки!

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 20:10 от Lilka N.

# 2 924
Бих казала, че изборът между щори (и техния вид) или завеси на първо място е обусловен от избрания стил. Ако стилът е съвременен или минималистичен, може и руло щори или друг по-опростен визуално модел. Ако е класически (неокласически) или поне развит на тази база, повече са удачни завеси, римски щори или въобще текстилни с изразена елегантност. На рустик определено бих сложила завеси, и то именно в този стил. 
Понеже е кухня, има значение и дали прозорецът е разположен близо до готварски плот, фурна и т.н., което предполага по-интензивно замърсяване и специфична поддръжка - някои решения и материали може да се окажат неуместни.

Общи условия

Активация на акаунт