Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 305
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 895
  • SF
Моля те, покажи снимки на леко розовеещото. И кажи от кой магазин го купи. Simple Smile

# 2 896
Здравейте,
Каква настилка и какъв десен/шарка бихте избрали за малък коридор/антре ( има няма 2кв.м ) и кухня, кухнята е част от хол с кухня и е зад вратата, т.е. една и съща настилка върви от коридора и влиза в хола? Жилището е на първи етаж и макар и югоизточно е тъмно, заради засенчване от съседни сгради и топографията на квартала, затова и обмислям скандинавски стил и светли цветове. Кухнята засега я мисля кремаво/бяло с дървесен плот, знам че е изтъркано, но това ми харесва, а и си е някаква класика.

# 2 897
Здравейте,
Каква настилка и какъв десен/шарка бихте избрали за малък коридор/антре ( има няма 2кв.м ) и кухня, кухнята е част от хол с кухня и е зад вратата, т.е. една и съща настилка върви от коридора и влиза в хола? Жилището е на първи етаж и макар и югоизточно е тъмно, заради засенчване от съседни сгради и топографията на квартала, затова и обмислям скандинавски стил и светли цветове. Кухнята засега я мисля кремаво/бяло с дървесен плот, знам че е изтъркано, но това ми харесва, а и си е някаква класика.
На подовете бих сложила бялo, но не чисто  бяло. И то в цялото жилище. Това ще направи жилището като цяло по-голямо и светло. При това положение кухнята ще бъде в по-ярък цвят. Като материал можеш да избереш ламинат или теракот от мраморните серии, или с гланцова повърхност за по-лесно чистене. Не ги прави с различни настилки всяка стая, ще накъсаш  и ще стане сбирщайн от идеи.
Скрит текст:

# 2 898
  • SF
Диана, за ламинат кое е по-модерно и по-красиво като повърхност - мат или гланц?

# 2 899
  • Los Angeles CA
Диана, за ламинат кое е по-модерно и по-красиво като повърхност - мат или гланц?

И аз имам същото питане, но за дървен под (ако има разлика, разбира се). Дано Диана може да се включи и изкаже мнение.

# 2 900
За под бих заложила на настилка, която изглежда възможно най-естествено, а не най-модерно, защото само след година-две модерното ще бъде друго, а подът не е от елементите, които предполагат честа замяна. Гланцовият под, освен това, би изисквал (по мое виждане) и съобразяване на целия стил на жилището с него. Всъщност, първо бих си определила именно стила и тогава подът ще се избере лесно спрямо него, а не обратно.

# 2 901
  • Los Angeles CA
В предишното ни жилище бяхме сложили бамбуков под, който беше гланцов. Много приятен отблясък  имаше, но беше доста мек и ставаха дупки, ако тежък предмет падне.
Сега съм решила дървен, светло дърво без много шарки, но не се бях замисляла дали да е гланцов или матов. Може би, гланцовият ще  донесе повече светлина от отражението идващо , от прозорците и това би отворило малко пространството.
При матовият ако има някакви драскотини по- малко би си личало.
Това са кръжащите ми мисли.

# 2 902
  • София

И аз имам същото питане, но за дървен под (ако има разлика, разбира се). Дано Диана може да се включи и изкаже мнение.

За всички подове е добре да е мат или сатен. Сатенът ми е по-любим, защото все пак има малко блясък, който не се натрапва, но е красив. А и за дърво или имитация на дърво гланцът стои неестествено.
Гланцът предполага големи помещения, различен подход при поддръжката /по-често е мие/, НО за мен по-лошото е, че отразява и светлината, и предметите, което дразни. Другото е, че да имате гланц и да сложите голям килим - те се бият /мн лъскаво с мн матово/.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 12:02 от Рaдост

# 2 903
Не бих сложил в цялото жилище теракот/плочки - супер студено ми стои, а и то си е студено за краката. Не харесвам и тези белите ламинати, супер изкуствено ми стои. По-скоро ако ще е дървесен ламинат, ще е нещо естествено, например това:

Още не мога да преглътна идеята и за ламинат в цялото жилище, а и не знам точно как ще стане при положение че ми се налага спешно да започна с ремонта и трябва да сложа първо настилката и после кухнята, а ламинат под кухня не е ОК да се слага.

# 2 904
  • София

Извини ме, че не отговорих веднага на теб, ти си в процес на ремонт... Но хайде да кажа и нещо лично - получих  травма на дясната ръка и известно време не съм работила.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 12:02 от Рaдост

# 2 905
  • София
В предишното ни жилище бяхме сложили бамбуков под, който беше гланцов. Много приятен отблясък  имаше, но беше доста мек и ставаха дупки, ако тежък предмет падне.
Сега съм решила дървен, светло дърво без много шарки, но не се бях замисляла дали да е гланцов или матов. Може би, гланцовият ще  донесе повече светлина от отражението идващо , от прозорците и това би отворило малко пространството.
При матовият ако има някакви драскотини по- малко би си личало.
Това са кръжащите ми мисли.

Много са удачни мислите ти, така се стига до верните решения.

# 2 906
  • София
Не бих сложил в цялото жилище теракот/плочки - супер студено ми стои, а и то си е студено за краката. Не харесвам и тези белите ламинати, супер изкуствено ми стои. По-скоро ако ще е дървесен ламинат, ще е нещо естествено, например това:

Още не мога да преглътна идеята и за ламинат в цялото жилище, а и не знам точно как ще стане при положение че ми се налага спешно да започна с ремонта и трябва да сложа първо настилката и после кухнята, а ламинат под кухня не е ОК да се слага.

Ето ме и мен...
Може да се спори за това дали се слага ламинат под кухня, или не. Вече има ламинати и за баня - говорили сме го.

Нека да поговорим наистина за стила на жилището. Споменахте скандинавски дизайн, ето принципите му:

Смело слагайте, но качествен ламинат - водоустойчив и с високи обороти и карайте нататък! Има и прекрасни предложения за SPC настилки, които са с качеството на плочка, но не са студени като нея...

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 12:03 от Рaдост

# 2 907
  • София

Извинете не отговорих за декора - това, което давате за пример, е добро. Не взимайте нищо, което изглежда с малка /надребнена/ паркетина. Гледайте това, което е с модел цели дъски.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 12:04 от Рaдост

# 2 908

Ето ме и мен...
Може да се спори за това дали се слага ламинат под кухня или не. Вече има ламинати и за баня - говорили сме го.

Нека да поговорим наистина за стила на жилището. Споменахте скандиновски дизайн, ето принципите му:

Смело слагайте, но качествен ламинат - водоустойчив и с високи обороти и карайте нататък! Има и прекрасни предложения за SPC настилки, които са с качеството на плочка, но не са студени като нея...

Здравейте госпожо Кръндева! Много благодаря за отговора и се надявам, че всичко вече  е наред с ръката!

Проблемът с ламинат под кухнята не е с водата, а с това че шкафовете затискат ламината и не може да се разширява или това не е такъв проблем при ламинатите? Знам от личен опит как се надува паркет - в момента вкъщи е надут старият буков паркет ( 20мм ) и затова ще започвам цялостен ремонт по спешност ( така или иначе бях планирал да има ремонт ).

Вече започвам да приемам идеята за една настилка навсякъде, особено при положение че жилището е малко. На прима виста харесах този ламинат поне като десен, макар и да харесвам по-тъмни варианти, но за целите за изсветляване на жилището, този сигурно ще е по-подходящ:

https://www.bergbg.com/bg/item/6160/laminiran-parket-62002497-bl … 5-33.htm#group1-1

А за цялостният стил, ще е някаква еклектика от стилове от това което може да направи един мъж като дизайн. Кухнята както написах съм се насочил към класическо бяло/бежово с дървесен плот, дивана бих го подбрал отново по-неутрален цвят, но бих сложил цветни възглавници + 2 кресла в някакъв нюансен цвят - аз харесвам синьо и натам съм се насочил. Бих сложил голяма картина зад дивана, отново с преобладаващо синьо + килим или в цвета на дивана или отново в нюанса. За телевизионната маса все още нямам концепция Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 14:47 от joro123

# 2 909
  • София
Скрит текст:

Ето ме и мен...
Може да се спори за това дали се слага ламинат под кухня или не. Вече има ламинати и за баня - говорили сме го.

Нека да поговорим наистина за стила на жилището. Споменахте скандиновски дизайн, ето принципите му:

Здравейте госпожо Кръндева! Много благодаря за отговора и се надявам, че всичко вече  е наред с ръката!

Проблемът с ламинат под кухнята не е с водата, а с това че шкафовете затискат ламината и не може да се разширява или това не е такъв проблем при ламинатите? Знам от личен опит как се надува паркет - в момента вкъщи е надут старият буков паркет ( 20мм ) и затова ще започвам цялостен ремонт по спешност ( така или иначе бях планирал да има ремонт ).

Вече започвам да приемам идеята за една настилка навсякъде, особено при положение че жилището е малко. На прима виста харесах този ламинат поне като десен, макар и да харесвам по-тъмни варианти, но за целите за изсветляване на жилището, този сигурно ще е по-подходящ:

https://www.bergbg.com/bg/item/6160/laminiran-parket-62002497-bl … 5-33.htm#group1-1

А за цялостният стил, ще е някаква еклектика от стилове от това което може да направи един мъж като дизайн. Кухнята както написах съм се насочил към класическо бяло/бежово с дървесен плот, дивана бих го подбрал отново по-неутрален цвят, но бих сложил цветни възглавници + 2 кресла в някакъв нюансен цвят - аз харесвам синьо и натам съм се насочил. Бих сложил голяма картина зад дивана, отново с преобладаващо синьо + килим или в цвета на дивана или отново в нюанса. За телевизионната маса все още нямам концепция Simple Smile

Еклектиката ми е любима, нищо, абсолютно пипнато, не стои като истинско. Къщата не е музей и не искате да влезе в списание, нали? Тя си е за вас!
Следвайте принципите от картинката, а с текстила винаги може и трябва да се играе.

Сега за паркетите - да, имат свиване и разширение, като всеки материал, като показателите на ламината са близки до дървото. Но щом сте се обърнали към Берг, те ще ви обяснят за специалните фуги, които се слагат под перваза в края. Друго, което се прави за застраховка, е да си поръчате кухнята и паркетът да спре до долните шкафове, така че да се покрие с завършващата лайстна на кухнята. Това също спомага за намаляване на напрежението. Но за Ваше улеснение и за да не се бавите с ремонта, слагайте ламинат навсякъде.

Успех!

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 12:06 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт