Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 249 925
  • 3 086
  •   1
Отговори
# 330
  • SF
На мене ми харесват всякакви решения с джакузи на терасата, която прелива в спалнята и гледка към океана... Но трябваше да съм родена на съвсем други географски ширини, за да мечтая дори в тази посока.

# 331
  • София
Баня към двора е много хубава идея, но не си представям как човек всеки път обявява на всеослушание, че влиза в банята и не трябва да се ползва една определена част от двора (иди го обясни това на деца или на гостите си) Grinning Ако човек живее сам, с половинката си само - това е друга бира. 
Мечтаната баня е сива, минималистична, с дървени акценти (един от които мивката!), с rain shower на тавана и без никакви паравани, кабини или вани Simple Smile По възможност и един душ на открито в допълнение, някак си да може ако искаш вътре да се къпеш, ако искаш - вън. И този отвън да има каменна стена и живи растения по нея Simple Smile

# 332
  • SF
Ти ако имаш такава баня, това ще ти е една от баните. Ще има къде да се изкъпят децата ти, без да се налага гостите да напускат двора.

# 333
  • София
И тогава за кавко ми е такава баня, ако няма да си я ползвам по собствено усмотрение? За децата и гостите имах предвид, че ще е тъпо да ги "обучавам" кога да не ходят из двора понеже смятам да се изкъпя. Не казвам, че е лоша банята, а само че за мен е чудно как се ползва (и зависи от вида на домакинството).

# 334
  • SF
Ако искам да имам някаква баня някъде и мога да си я позволя, не бих размишлявала за някакви хипотетични гости. Не мога да си спомня да съм се къпала, докато имам гости.

# 335
  • Мадрид / София
Примерно лятото на морето в нашата къща, когато имаме гостуващи семейства, всички се къпят след идване от плажа. Затова вече имаме две бани, но ни една е на показ. Мисълта ми е, че имаш гости, но се и къпеш, а те са наоколо.

# 336
Аз малко не вярвам такива бани с френски прозорец и вана току до прозореца да ги има в обикновените къщи тип американска мечта. Това са бани за богаташки имения, където няма чужд (че и свой) човек на километър околовръст, или пък са 3Д визуализации.

# 337
  • SF
Нещо говорим за различни гости. Доста е секси тази баня, за да я предлагате на летовници, които не познавате.
Такава вана не се прави с изложение към улицата. Щом двора ви бъка от гости, не е вашата баня и няма какво да я коментираме.

В двора на баба ми не се разхождат туристи, но определено не е и нейната баня.

# 338
  • Мадрид / София
Esmee, не се дразни. Разбрах, че имаш предвид гости дето са за момента на гости. Аз говорих, за приятелски семейства (не непознати туристи), които ни правят компания няколко седмици.
Още повече, че само си дрънкаме за баните и всеки има различно виждане как да бъде и до колко е функционално.

# 339
  • SF
Не съм споделила, че се дразня.
Стана ми ясно, че говорим за различни гости.
Можеш да продължиш да поддържаш темата за баня със стъклени стени. Избери или гостите, или ваната. Но да знаеш, че определено ще бъдат впечатлени от порцелана.
За такъв интериор е нужен определен екстериор.

# 340
Матираното стъкло е вариант. Пропуска светлина, но не се вижда през него.
П. П. Всъщност не е матирано стъкло това, за което говоря. Имам предвид стъкло с едно специфично млечно оцветяване. Не мога да се сетя как се наричаше.

# 341
Ако е със стъкла, през които аз да гледам навън, но отвън да не се вижда вътре - няма проблем. Иначе не. Харесвам просторни и светли бани в бяло или синьо като цветове. Не харесвам черни, тъмни бани или в сивата гама.

# 342
  • Мадрид / София
Това е идея, с тип огледални стъкла. Такива, дето ти виждаш навън, но теб не те виждат.

# 343
Като се къпя хич не гледам дворчета и екстериор.  Особено пък, ако е вечер и навън тъмно, но къпещия се на показ, приятно осветен.
Почивам и се наслаждавам в останалите стаи, те трябва да са с гледките, банята да си е интимно пространство.

# 344
Това е идея, с тип огледални стъкла. Такива, дето ти виждаш навън, но теб не те виждат.
Огледалните стъкла не са подходящи - при тях помещението зад огледалото реално е тъмно - ако се освети, вече нямаш огледало Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт