Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 248 890
  • 3 064
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Това е същото изложение и прозорци в същата сграда, само интериора е в друг стил и е идея на дизайнер

Така, тук имате окачен таван, който скрива корнизите и добре осмислено осветление. Намирам за твърде разточително толкова много текстил в не толкова голяма стая, но...
При Вас би се получило доста насечено с хоризонтали - корниз за пердета и корниз в боядисването.
За мен няма по-голямо предимство от високия таван, какво Ви кара да го корегирате визуално?

# 526
  • София

Да, размечтах се за #морe

# 527
Здравейте,
ето още снимки, за да добиете представа. За съжаление, ги правя с телефона и не са мн.добро качество, а имам затруднения и с качването.
 Ще внеса някой уточнения.  Стаята е 30 кв.м., на противоположната стена е кухнята. Всичките маси са стъклени, кожените мебели са тъмно кафяви, стените бледо жълти

# 528
Всеки от елементите сам по себе си е хубав. Но съчетанието не ми се получава много, защото става много  мрачно някак. Тъмни мебели, тъмен под, тъмна кухня, тъмна дограма на прозорците, тъмни врата и рамка на вратата.
Стената е добре, но трябва още ''светлина''. Най-лесното би било да се внесе със светли холни мебели - маса, диван, фотьойл, а най-добре би било цвета на кухнята да е по-светъл, ако холните мебели останат същите. Така би се балансирала светлината от прозорците със светла кухня в другия край.
На тази стая според мен тези завеси няма да стоят много добре. Красивите растения са чудесно допълнение.

Един коментар само: Гледала съм много обяви на ново и относително ново строителство в България и забелязвам една мода на комбинирани хол с кухня, където кухненската част е забутана на стената най-далеч от прозорците в най-тъмната част на помещението. Добре, но когато се избере и тъмен цвят кухня, става съвсем тъмно в тази част на стаята. Особено ако кухненската част се пада в ниша. В допълнение с тъмни мебели и тъмен под, се губи баланса. Някой може ли да ми обясни логиката на тези решения и защо не се търси баланс между тъмно и светло, когато се планират нещата? След толкова години в Скандинавия съм свикнала на светли помещения със светли мебели и кухни, така че очевидно съм пристрастна, но все пак ми е интересно.

# 529
  • София
Всеки от елементите сам по себе си е хубав. Но съчетанието не ми се получава много, защото става много  мрачно някак. Тъмни мебели, тъмен под, тъмна кухня, тъмна дограма на прозорците, тъмни врата и рамка на вратата.
Стената е добре, но трябва още ''светлина''. Най-лесното би било да се внесе със светли холни мебели - маса, диван, фотьойл, а най-добре би било цвета на кухнята да е по-светъл, ако холните мебели останат същите. Така би се балансирала светлината от прозорците със светла кухня в другия край.
На тази стая според мен тези завеси няма да стоят много добре. Красивите растения са чудесно допълнение.

Един коментар само: Гледала съм много обяви на ново и относително ново строителство в България и забелязвам една мода на комбинирани хол с кухня, където кухненската част е забутана на стената най-далеч от прозорците в най-тъмната част на помещението. Добре, но когато се избере и тъмен цвят кухня, става съвсем тъмно в тази част на стаята. Особено ако кухненската част се пада в ниша. В допълнение с тъмни мебели и тъмен под, се губи баланса. Някой може ли да ми обясни логиката на тези решения и защо не се търси баланс между тъмно и светло, когато се планират нещата? След толкова години в Скандинавия съм свикнала на светли помещения със светли мебели и кухни, така че очевидно съм пристрастна, но все пак ми е интересно.

Цитирам Ви изцяло, защото съм съгласна с Вас!
Не е нужно да се сменя нищо, а да се балансира осветлението. Над трапезарията няма нищо, кухнята не е осветена достатъчно. Оставете щори навсякъде, наистина пищните цветя са много приятни. Има нещо тропическо в атмосферата, подсилете го с декорации и осветление.

Колкото до въпроса защо се сбутва кухнята някъде в дневната...не ми е трудно да отговоря: Ненавиждам в строителството /особено новото/ "усвояването на пространството". Често не се мисли за функцията, а за печалбата...

# 530
  • Мадрид / София
На мен също ми прави впечатление, че за кухните се избират тъмни (в сиво предимно) цветове, но си мълчах по въпроса, защото все пак е до лично предпочитание. Аз също съм за светлите тонове. По-ми е добре с тях.

# 531
Аз предпочитам отделна кухня, но докато децата са малки е по-практично да са в едно помещение. Обаче откъм дизайн изобщо, ама изобщо не е измислено. Дали спестяват пари от дизайнер и някой неквалифициран и без познания просто взима решения на база кое е най-евтино?

Ето няколко примера за балансирани помещения:
https://birgitsolbakken.no/wp-content/uploads/2019/11/kj%C3%B8kken-etter-02.jpg

https://www.nordbolig.no/wp-content/uploads/2016/12/6712_01-1-12 … 00-1-1200x767.jpg

https://notar.no/api/Utility/image/thumb/?w=1366&h=650&p … 6576926565(1).jpg

https://fsbeiendom.blob.core.windows.net/eiendommer/12200035/lar … bnail/3222752.jpg

# 532
Просто е - в новото строителство няма навсякъде прозорци, съответно в тъмната част трябва да е или кухнята или трапезарната част и дивана, е ясно е че едва ли някой ще предпочете дивана да му е в тъмната част...

# 533
Здравейте,
ето още снимки, за да добиете представа. За съжаление, ги правя с телефона и не са мн.добро качество, а имам затруднения и с качването.
 Ще внеса някой уточнения.  Стаята е 30 кв.м., на противоположната стена е кухнята. Всичките маси са стъклени, кожените мебели са тъмно кафяви, стените бледо жълти
Аз си мисля, че жълтият цвят на стените прекалено "стопля" общия изглед, в съчетание с кафевите мебели. Може би един по-студен цвят би уравновесил нещата. [/img]

# 534
Подкрепям за смяна на цвета на стените.

# 535
  • тук и там
Aз съм за бяло на стените,но  малко хора харесват бели стени.То има и хиляда вида "бяло",но всяко от тях би било по-добре от жълто. И според мен цвета на стените трябва да се смени.

# 536

Преди малко не се справих със снимките, сега дали се виждат?

# 537
  • Мадрид / София
На тъмните мебели и жълти стени един "бял" (разбирай светъл) килим би дал светлина.

# 538
Да светъл килим е добра идея https://www.instagram.com/p/CAZi7O6DAql/, и белите стени също са добро предложение https://i.pinimg.com/originals/fb/19/39/fb193930dc45fe533cb0102d9c7326aa.jpg
https://static.cotemaison.fr/medias_10528/w_1520,c_fill,g_north/5-24_5390451.jpg,
 ама питането беше за завесите Simple Smile.

# 539
Благодаря ви за отделното внимание!
Ще допълня само, че строителството не е ново. Няма ново строителство с толкова високи тавани. Апартаментът е позициониран от дизайнер, с който бяхме абсолютно на едно мнение, в коя част на помещението да е разположена кухнята. Спазвайки правилата, че стената с/у прозореца позволява тъмни цветове. Над трапезарната маса , няма отделно осветително тяло/ отказах го/, има трегер слизащ на височината на корнизите , с лунички . Има килим в частта с меката мебел, не е бял, а светло бежов. Лятото го махам, много се цапа,  така ми е по - лесно за почистване.
Да се върна, към основния ми въпрос, относно корнизите и пердетата, досега бяха тъмно кафяви, само плътни  Решение на дизайнера. Идеята, която мислех да взаимствам от съседите, за обединение на корниза, предполагаше др. цвят.
 Комплиментите за цветята, ме карат да се чувствам щастлива. Заради тях се лиших от тънки пердета.
 Благодарение на различните ви мнения, съчетани с личните ми предпочитания, вече имам решение. 🤗
  С удоволствие ще го споделя, в готов вид ! 😚

Общи условия

Активация на акаунт