Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 248 911
  • 3 064
  •   1
Отговори
# 510
За мен белите пердета ще стоят като кръпка на този интериор, мисля че нещо такова би подхождало повече https://okl.scene7.com/is/image/OKL/fawn_galli_home_tour_lead?wi … &op_sharpen=1
https://images.curbly.com/7pvX8PLZAtRKiBYQ4UUJoz_ut27iYmUO781Qve … 15-elle_decor.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_omCbXVAqOgI/TI2-J_hbxVI/AAAAAAAABEs/W6 … /s1600/8+copy.png .

# 511
Стените са жълти,  не мисля че бяло би се вързало. А и на мен лично белите пердета не ми харесват.   Изложението е северно и ми се иска по - топъл цвят.  Какво бихте казали за керемидено оранжаво или горчица?

# 512
  • Пловдив
Според мен горчица за плътни и екрю за тънки ще изглежда много добре. Но трябва внимателно да подходиш към нюанса на горчицата  - да не вземе да се бие със жълтото на стените.

# 513
Може би:

# 514
Има много, много видове бяло. Няма нужда да са от искрящия вид. Дори ако погледне човек цветовете за бои за боядисване колко вида бяло има, все ще се намери правилния нюанс, ако е бяло. Има бяло със сивеещ оттенък, с жълтеещ, червенеещ, зеленеещ, и т.н. Почти незабележимо, докато не го сложиш до друг цвят. Също предложих да е много светло кремаво или бежово. Във всички случаи съобразен с цвета на стената, но достатъчно светло. Особено пък в северна стая с ограничена естествена светлина.

# 515
  • тук и там
Аз не бих сложила завеси по принцип в това помещение.Само щори. Някакви  -които пропускат светлина,тип римски  ,прозрачни или на ролка.С това разположение на прозорците,за мен -завеси не са добро решение.

П.П. Сега видях,че има вече щори.Но се губят просто -заради корнизите-които се набиват на очи.Аз  бих махнала направо тези корнизи и оставила само  щорите. Може да смените щорите. На втората снимка-за същото помещение  има щори и завеси.Аз не харесвам завеси,въпреки че се е получило добре на снимката, а  щорите от сниката са хубави-такива имах предвид и аз,прозрачни и пропускащи светлина.
Предложението на Natt също ми харесва-  това за бамбукови щори!
Но с този корниз в момента -не е окей,според мен.

За мен това разположение на прозорците просто не е за завеси..

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 10:44 от Kaisia

# 516
  • София
Здравейте,
Моля за съвет, според вас удачно ли е да обединя всички прозорци с един корниз и завеси.

Здравейте, Добре са ви корнизите...
доста цветя имате и не знам как ще стои завеса, щорите са добро решение, но корниза ви и сега не е лош. Много са тъмни мебелите, сложете светла маса и няколко възглавници...

# 517
  • София

Лято в изолация...независимо дали я спазваме или не, прави въпроса за лятната къща много актуален. Flowers Hibiscus
Какво е най-важното според вас? Да имаме малък зелен осторов близо до мястото, където живеем или да променим изцяло начина си на живот.
Аз обожавам разнообразието и винаги съм казвала, че е все едно дали готвя и разчиствам в къщи или на вилата...не приемам да прекарвам свободното си време на едно и също място. Но тази година не прилича на никоя друга. Прекарах 7 дни почти без интернет в къщата на мои приятели в Гърция и започнах да се замислям. А това ме подсети, че и в интериорана вилата има много преизвикателства.

# 518
@lex@
с тези мебели, бих променила цвета на стените в студената гама. Стени в сива гама, но добавям и червено (жълто, зелено) за цвят, може дребни детайли, възглавнички, саксии, рамки на картини дребни. Цветята ви се губят цветово в тази стая. Стените - може и в бледо синята гама. Боядисайте до горе, така губите от височината на помещението в полза на тавана.  Корнизите са ми старовремски на мен. Аз бих ги махнала. Не се вижда щорите какви са, външни или между прозорците? Стена с перде не покривам, освен, ако е цялата в голям прозорец и отстрани остава малко. Но в случая има ъглов прозорец и още един  отсреща, малко по-сложно за дизайн.
Сложи пердета от горе до долу, тънки+плътни, за да придадеш малко уют на кожените мебели. Може и някакви пердета, които изглеждат като плисирани ( един цвят, неутрален, сиво-бежово). Корнизите сложи на тавана. (Икея има подходящ модел. избери в бяло, да не е акцент).

Скрит текст:

# 519
Нашата вила е различен стил от този, който имахме в къщата. Във вилата преобладаваха дървото, зелените и охра нюанси, а у дома беше в по-студената гама без да залитаме прекалено в нея. Исках да ми е различно на вилата, а не да е все едно съм у дома. Вилата е и по-малка като размер от къщата и е по-скоро като апартамент в къщна форма. Понеже е в планината нямаше много нужда да оправям двора, но посадих многогодишни цветя и храсти с цветчета наоколо, че да се внесе цвят сред зеленото.

# 520
Здравейте,
Моля за съвет, според вас удачно ли е да обединя всички прозорци с един корниз и завеси.
А не може ли стената да се боядиса до тавана еднакво? Така изглежда ниска и прихлупена. Със завеси е по-нежно, с щори прилича на хавайска вила.

# 521
Здравейте,
А не може ли стената да се боядиса до тавана еднакво? Така изглежда ниска и прихлупена. Със завеси е по-нежно, с щори прилича на хавайска вила.
  Таваните са 3 метра и умишлено е боядисано по този начин, за да се отнеме малко от височината.  Явно не съм направила добре снимката.

# 522
Нищо не смалява по-добре визуално една стая от тъмни тавани. Simple Smile Много по-добре от тъмни стени. Стените смаляват широчината, а таванът - височината. Госпожа Кръндева да ме поправи, ако греша.

# 523
  • София
Нищо не смалява по-добре визуално една стая от тъмни тавани. Simple Smile Много по-добре от тъмни стени. Стените смаляват широчината, а таванът - височината. Госпожа Кръндева да ме поправи, ако греша.

Да, точно така! Но в случая мебелита са много тъмни и трябва да се внимава. Тъмния таван изисква брилянтно решение на осветлението.

# 524
  • София
Таваните са 3 метра и умишлено е боядисано по този начин, за да се отнеме малко от височината.  Явно не съм направила добре снимката.
[/quote]

Мога ли да помоля за още малко снимки на интериора който обсъждаме?

Общи условия

Активация на акаунт