Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 248 740
  • 3 064
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте,
Много полезна тема.
И аз се включвам с конкретен въпрос. Закупуваме жилище и за момента няма как да правим цялостен ремонт или подновяване на мебелите. На първо време ще боядисаме, а след това ще сменим ламината.
Кухнята и дневната са в едно, прилагам снимки. Според вас:
- какъв цвят плот би подхождал? Настоящият леко жълтее и не ми допада.
- какъв цвят паркет?
- какъв цвят стени?

Здравейте, благодаря за хубавия въпрос! Подовата настилка наистина е добре.
За плота препоръчвам графит сиво /без декор/. Леко ще стъмни, но ще успокои декора на шкафовете, който е малко агресивен.
Не сменяйте настилката, ако не е захабена. Изчакайте следващия ремонт.
За стените - комбинирайте тон на бялото с поне 1 активен цвят - в синя или зелена гама.
Прилагам ви сайт за бои, в който можете да вкарате снимка и да оцветявате стени...
https://www.crownpaints.co.uk/
Ако се колебаете - пишете ми отново.
И моля, махнете този килим, ако е там:yum:
Успех!

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 10:50 от Редактор***

# 136
  • Варна.
Здравейте, откъде мога да намеря платформите за да си сваля репродукции и аз ? Благодаря предварително

Не мога да помогна, защото не съм запазила линкове. Търсих в изображения, големи, по определена тема. Ето какво имам с "велосипед", например:

Сега и двете ги имам разпечатани на канава, точно по размера на рамките, които съм определила за тях.

Благодаря за съвета Диана, няма да слагам стъклата. Ще пусна снимки на готовите неща.

# 137
  • София
Здравейте, откъде мога да намеря платформите за да си сваля репродукции и аз ? Благодаря предварително
[/quote]

Не мога да помогна, защото не съм запазила линкове. Търсих в изображения, големи, по определена тема.

Благодаря за съвета Диана, няма да слагам стъклата. Ще пусна снимки на готовите неща.
[/quote]

Ще се радвам да пуснете снимки!

Потърсете на:
https://www.flickr.com/

Тук под всяко изображение изрично е споменато дали е със свободни авторски права...

# 138
Хора, помощ!
Направих ужасна кухня, като римска баня, преливаща с пода... изобщо не знам къде ми беше акълът.. Диана, моля, дайте идея как се спася. Всичко ли трябва да изкъртя и да започна отново?

# 139
Каква беше причината да има толкова много различни плоскости?
Аз предлагам тези жълти вратички да станат в цвета на другите горни вратички. За разделяне от пода, може и обикновено килимче, сложено близо до шкафовете, да свърши работа. Може да пробвате и цокъла да е от плоскостта на горните вратички.

# 140
Знам, че въпросът е към Диана, но понеже минавам през ремонт и преживявам същите неща, затова ще си позволя да изкажа мнение, дано не се натрапвам.

За кухнята - бих сложила тъмни вратички на всички горни шкафове. Например антрацит цвят  - ще премахне блудкавото сливане в цветовете, ще изпъкне долната част на кухнята... А плотът ще бъде като преход между долна и горна част.

Поздрави 🍀 и не се притеснявайте - всичко е поправимо!

# 141
Знам, че въпросът е към Диана...
 За кухнята - бих сложила тъмни вратички на всички горни шкафове.
И нека вратичките да са дюс, а не тъмни и с дървесна шарка.

# 142
Благодаря, момичета. 🌷 С нетърпение чакам Диана какво ще каже.

# 143
  • Мадрид / София
И аз мисля, че ако вратичките на всички шкафове са дюс ще е по-добре. Ще се внесе спокойствие, което в момента е нарушено от долните раирани вратички.

# 144
Аз бих сменила гръбчето, защото квадратчетата изцяло се бият с дървесното раирано. И горе вратички дюс. Дори от жълтото, което сте ползвали.
Ако се сложат тъмни вратички , цялатя кухня ще стане много тъмна.

# 145
Има логика, second. Но ако се тръгне по този път аз първо бих сменила само горните вратички. Всички в показаното жълто, (за да се използват и наличните ) + пътечка, килимче в този цвят, за да се отдели дървения под от долния ред ред шкафове. После, ако резултатът все още не е задоволителен- ще се насоча към гърба на кухнята.

# 146
Реално дори трицветието горе не ми боде очите толкова много, колкото гърба и плота, които са...👀
Но приемам че плота по-трудно ще се подмени, затова предложих  останалото.

# 147
  • София
Хора, помощ!
Направих ужасна кухня, като римска баня, преливаща с пода... изобщо не знам къде ми беше акълът.. Диана, моля, дайте идея как се спася. Всичко ли трябва да изкъртя и да започна отново?

Здравейте, случва се, не се тормозете.
Аз имам две предложения към Вас, от които да изберете:
- ако можете сменете вратичките на горните шкафове. Със сиво е добро предложение, но аз мисля, че и с млечно бяло ще е добре.
-  най-добре ще стане, според мен, да махнете гърба на кухнята и да сложите хубава бяла плочка. Това няма да е много сложно и скъпо, а същевременно ще успокои кухнята, защото ако има нещо, което е прекалено - това е хиперактивния гръб и плот. Не слагайте лайсна към плота - има прекрасни силикони. Така с хладилника ще имате една добра композиция.
Благодаря ви за помощта момичета! Очаквам още коментари!
На Вас успех и спокойно!

# 148
Хора, помощ!

Не слагайте лайсна към плота - има прекрасни силикони.
Извинявайте, но какви са тези силикони?Това, което се слага ...около мивката, това ли имате предвид?Питам, защото зад моята мивка имам плочки, а м/ у тях и шкафчетата отгоре, това, което майсторите бяха изградили като ръбче се изрони и търся какво да сложа там.

# 149
  • София
Извинявайте, но какви са тези силикони?Това, което се слага ...около мивката, това ли имате предвид?Питам, защото зад моята мивка имам плочки, а м/ у тях и шкафчетата отгоре, това, което майсторите бяха изградили като ръбче се изрони и търся какво да сложа там.
[/quote]

Здравейте, да, за това говоря - силикон за фуги. Ще ви свърши работа. Тук е показано за баня, но при плотовете върши чудесна работа.
https://www.youtube.com/watch?v=o1wBfHcEfLE

Общи условия

Активация на акаунт