Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 249 561
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 465
Имам още един въпрос, който изникна в процеса на купуване на плочките. Оказа се, че двамата с приятеля ми имаме доста различни идеи как да бъдат разположени в стаята и реших пак да се допитам до вас преди да вземем окончателното решение.
1-ви вариант (негов): плочките свършват до хладилника и разделят стаята на кухненска и всекидневна/хол.

Няма да са тези плочки, просто по-лесно ми беше с тях да го "начертая". Плочките почват от коридора продължават в кухнята и влизат на 90см в стаята (до там е хладилникът). Ще има само една свързваща лайстна, която според приятелят ми било голямо предимство. Много по-лесно и ще се чисти с парочистачката, защото реално си е половин стая. Недостатък: многоооооо плочки.
2-ри вариант (аз съм за него): плочките да са на Г и да следват кухненския ъгъл. Предимство: по-малко плочки, повече "топъл" ламинат. Недостатъци: ще има 4 лайстни (3 на ъгъла и 1 пред вратата), за работна площ пред кухненските шкафове ще има 50см плочки (ъгълът от плочки ще е 110см, за да се вмести зад вратата) и не знам дали ще е достатъчно.

Еми това ми е чуденката Simple Smile

# 466
Не съм Диана, но да си кажа. Наистина ли някой си мисли, че плочки само под кухенските уреди и мебели ще спаси от наводнение останалата част от стаята. Диана, моля те изкажи се и ти, като специалист, за да си затвърдя позицията или тотално да я сменя.

# 467
То е ясно, че няма да спаси останалата част, но ще спести демонтаж на кухненски мебели. Което пък е допълнителен разход и хамалогия.

# 468
Е как ще спаси демонтаж? Нали кухненските шкафове са от пдч или друго, които също ще се надуят от влагата.

# 469
Това би ли било вариант? Не съм виждала разположението на уредите и подробностите и набързо с Paint направих скицата.

Или това?

# 470
Плочките изобщо не са за спасяване от наводнение, а за спасяване на ламината от мазни пръски, капки и т.н. Виждала съм ламинати в кухни, след 2, 3, 5-годишна експлоатация и изглеждат като след война - много захабени, с пръски по тях. Предпочитам да имам плочки, за които няма да мисля: това сега ще се изчисти ли или замина ламината. Не обсъждаме вариант без плочки в кухнята. Благодаря Fenris за труда. Първият ти вариант беше и наш вариант, но фурната ще се падне точно по средата: половината на плочки, половината на ламинат и не е ок. Вратата също минава точно над разделителната линия, което означава, че може да има проблем с лайстната, която ще е отдолу. Не ни кефи като цяло да има лайста под вратата. Вторият изобщо няма да стане, защото и фурната и плота за готвене остават на частта без плочки.
За разпределението: на късата страна са: пералня, мивка, съдомиялна с обща дължина 200 см + 50см за комин = 250см
На дългата стена: плот, фурна и хладилник с обща дължина 230 см + около 50см за комин общо 280см.

# 471
Е как ще спаси демонтаж? Нали кухненските шкафове са от пдч или друго, които също ще се надуят от влагата.
При мен шкафовете са на метални крачета и отпред има като капаче, което скрива всичко. Дори и да има наводнение, те са надигнати. Е, вече ако е огромно количество вода, и това няма да спаси положението.

# 472
Разбрах. Тогава гласувам за вариант 1 от твоите. Много плочки, но ако идеята е да се предпази ламината от пръски от готвене и други замърсявания в кухнята, то по-добре да е повече плочки. Ако правилно съм разбрала, де.

# 473
Ние сложихме само ламинат в кухнята, ни се залага на по-висок клас.

# 474
  • София
Имам още един въпрос, който изникна в процеса на купуване на плочките. Оказа се, че двамата с приятеля ми имаме доста различни идеи как да бъдат разположени в стаята и реших пак да се допитам до вас преди да вземем окончателното решение.
1-ви вариант (негов): плочките свършват до хладилника и разделят стаята на кухненска и всекидневна/хол.
Няма да са тези плочки, просто по-лесно ми беше с тях да го "начертая". Плочките почват от коридора продължават в кухнята и влизат на 90см в стаята (до там е хладилникът). Ще има само една свързваща лайстна, която според приятелят ми било голямо предимство. Много по-лесно и ще се чисти с парочистачката, защото реално си е половин стая. Недостатък: многоооооо плочки.
2-ри вариант (аз съм за него): плочките да са на Г и да следват кухненския ъгъл. Предимство: по-малко плочки, повече "топъл" ламинат. Недостатъци: ще има 4 лайстни (3 на ъгъла и 1 пред вратата), за работна площ пред кухненските шкафове ще има 50см плочки (ъгълът от плочки ще е 110см, за да се вмести зад вратата) и не знам дали ще е достатъчно.

Да, наистина си е дилема! Аз първо ще ви споделя какво мразя най-много - преходните лайсни. Спъват, вкарват още един цвят, често са твърде широки и самите те трудно се почистват! За съжаление във Вашият случай има много условности...Не защото е сложен казус, а за да може функцията да обслужва визията и обратното.
В идеалният случай един интересен преход би бил най-добре. Без лайсна и с паркетини с размера на плочките:
https://www.pinterest.com/pin/561894491012741823/
По-добре е вариант 1, защото няма ламинат, който да издържа като плочката - почистване, триене и още...
Въпреки, че е по-красив, Вашият вариант никак няма да Ви бъде удобен, когато работите на всяко движение ще стъпвате на лайсната, колкото и да е плоска.
Дано да съм помогнала!

# 475
  • София
Ние сложихме само ламинат в кухнята, ни се залага на по-висок клас.

Това също е добро решение, защото ламината се поддържа лесно, а и се сменя лесно, ако се наложи.

# 476
  • София
Не съм Диана, но да си кажа. Наистина ли някой си мисли, че плочки само под кухенските уреди и мебели ще спаси от наводнение останалата част от стаята. Диана, моля те изкажи се и ти, като специалист, за да си затвърдя позицията или тотално да я сменя.

Здравей, не, наистина нищо не може да ни спаси от едно сериозно наводнение. И да, кухнята се запазва, а паркета се надува, не знам кое е по-лошо:wink:
Плочката е по-трайна и малко по-лесна за подръжка...Някак ни е заложено в нас това убеждение, че там където има вода трябва да е плочка, а има още много други опции. Доста бани вече се правят с паркет...това предполага сериозна изолация и хубави сифони!

# 477
  • София
Това би ли било вариант? Не съм виждала разположението на уредите и подробностите и набързо с Paint направих скицата.

Много благодаря!

# 478

Да, наистина си е дилема! Аз първо ще ви споделя какво мразя най-много - преходните лайсни. Спъват, вкарват още един цвят, често са твърде широки и самите те трудно се почистват! За съжаление във Вашият случай има много условности...Не защото е сложен казус, а за да може функцията да обслужва визията и обратното.
В идеалният случай един интересен преход би бил най-добре. Без лайсна и с паркетини с размера на плочките:
https://www.pinterest.com/pin/561894491012741823/
По-добре е вариант 1, защото няма ламинат, който да издържа като плочката - почистване, триене и още...
Въпреки, че е по-красив, Вашият вариант никак няма да Ви бъде удобен, когато работите на всяко движение ще стъпвате на лайсната, колкото и да е плоска.
Дано да съм помогнала!
Диана, показаният от вас вариант е страхотен, но за съжаление много рядко съм срещала в ежедневието. Много често се получава това https://i.ytimg.com/vi/PvY2t2R4PHA/maxresdefault.jpg
https://pazarluk.com/upload/full/17701/fa6fc450307d.jpg
https://ibazar.focus.bg/photosimotbg/1/344/big/1c159533992838344_Hg.jpg., ама на хората им харесва.

# 479
  • София
Диана, показаният от вас вариант е страхотен, но за съжаление много рядко съм срещала в ежедневието. Много често се получава това https://i.ytimg.com/vi/PvY2t2R4PHA/maxresdefault.jpg
https://pazarluk.com/upload/full/17701/fa6fc450307d.jpg
https://ibazar.focus.bg/photosimotbg/1/344/big/1c159533992838344_Hg.jpg., ама на хората им харесва.
[/quote]

Ох, да, но съм убедена, че стига да знаеш какво искаш, го постигаш. Често се подвеждаме по "така се прави" от майстора или "много ще е скъпо". Отказваме се без да сме проверили. Нали за това съм тук, да провокирам абмицията ви, да искате повече и да мечтаете смело.
Когато за първи път поисках такова врязване от фирмата за паркети, с която предпочитам да работя, имаше много не...ама...и т.н. След завършването на обекта си го снимаха и го сложиха на страницата си:stuck_out_tongue:

Общи условия

Активация на акаунт