Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 249 679
  • 3 086
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Да и аз си мисля, че със смяна на гърба в нещо кремаво, бяло, сивкаво, ще се получат нещата. Още се чудя как на кафявия под можеш да сложиш тази сиво- чурвена кухня. Но няма нищо непоправимо. Благодаря на всички отзовали се.

# 451
Имам и аз следния въпрос. Апартаментът е ново строителство, все още нищо не е правено, но кухнята е поръчана. Ще е с вратички меко бяло и гръб, страници и плот: дъб небраска. Подовата настилка на холната част ще е ламинат: светличък Kronotex Robusto D4989 се води, приятен на цвят. Стените ще са бели, с тъмно сини акценти на едната стена, които ще си ги рисуваме сами. И големият въпрос: гранитогресът в кухненската част какъв вид да бъде? Бях 100% убедена, че искам дървесен, имитация на дъските на ламината. В магазина за ламинат обаче ме разколебаха. Обясниха ми, че вероятността да намеря 100-процентово идентичен гранитогрес еднакъв с ламината е нулева, а 4 вида дървесно ще дойде в повече на стаята Grinning (ламината, гръб+плот, врата и евентуално плочки). Вие какво бихме ме посъветвали? Плочките ще са под кухненския ъгъл и ще го следват. Като цяло не са много, но са видими. И съм в голяма чуденка, а реално вече трябва да ги поръчваме, защото времето напредва. Интерирът в цялата стая ще е светъл: бяло, светло/тъмно синьо, светло сиво. Благодаря предварително за отговора.

# 452
  • SF
Големи лъскави плочи в меко бяло. Може да имат лека жилка, незабележими пръски, колкото да правят камуфлаж на капчици и други нещица, които падат по пода, но като цяло запазете белия блясък.

Аз си мечтая за кухня в студено бяло (комбинация със сиви дръжки, електроуреди)

# 453
# 454
Искам да питам за моя позната. Купила си е апартамент и в антрето има тези червеникаво-керемидени тъмни плочки. Стените са облицовани с дърво. Тя иска да боядиса дървото, но не знае какъв цвят си отива с тези особени плочки. Понеже антрето е само с изкуствена светлина, иска някакъв по-светъл нюанс, за да не стане прекалено тъмно. Какво бихте я посъветвали?

@Fenris
Този апартамент си е за тотална смяна и на трите елемента - врата, ламперия и под. 
Вариант 1 - оставя се така и поетапно се сменя всичко, като се започне от най-непоносомото за приятелката ви. Като не се гледа новия под ще отива ли на старата врата или старата ламперия.
Вариант 2 - оставя дървото и пода и слага една хубава врата, и без това жилището има нужда да се подсили сигурността на заключването. Аз си я представям тъмен махагон/орех, метална, с блясък. И много ще се промени изгледа.
Вариант 3 - махаш  изцяло ламперията и правиш стените бели, със замазка+ латекс, или тапети, още повече възможности да избереш интересен, може и релефен, текстилен тапет. Ще светне антрето. И ще изглежда по-светло, просторно.

Не бих боядисала теракот с боя, не бих боядисала ламперията в моно цвят (различен от някакъв естествен дървесен ефект).
Сега са модерни повърхности в стил - дървото да е със стари, като изтърквани части, демек допълнително се прави да изглежда старо. Можеш  и да го нашаркаш с друг цвят на места, да стане шаренко.  Представям си го с някакви сиви петна ( но не при тези цветове врата и под), Модерно е и с надписи по дървената ламперия. Но е хубаво и някой дърводелец да я пооправи на места, покрай вратите, долу.

Но, при този стил, трябва да се направи подът в един цвят, за да се привлича внимание въру стените,  защото засега е акцент с няколкото му цвята и шарки.

# 455
О, тази сиво-червена кухня е просто не знам какво да кажа. Вижте от коя фирма е кухнята и сменете цвета на шкафчетата да станат еднакви с другите. Другото ако може да се боядиса, ще е най-добре. Или да сложите плочки по цялата стена до тавана.

# 456
  • Мадрид / София
Кухня в сиво и червено може да бъде много изящно, когато се намерят верните тонове и точната пропорция.
Като тази например:
https://pin.it/6lfRNUJ

# 457
Червените кухни бяха мноооого актуални преди 10тина години.

Искам да ви кажа докъде сме с вилата ни, макар че още не сме съвсем готови. Въпреки поощренията ви да сложим цветно,  заложихме на класически цветове, защото някак си повече отговарят на нашия темперамент. Ще има една цветна модерна картина в коридора и това ще е цветът. Не мога да й намеря рамка обаче -90 на 60 см е... Ако се сещате откъде мога да намеря бяла рамка голяма, ще ми е полезно много Simple Smile в Икеа има, но е 91/61 и няма да се получи добре...

Хол с кухня и коридор обединихме в едно помещение.
Цвят ще внесем с посудата.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 12:05 от Mamma

# 458
  • София
Здравейте, купихме апартамент с ужасна за нас кухня. Моля,дайте ни идеи какво да правим с червеното. Чисто нова е и на този етап ще трябва да се задоволим с нея.

Здравейте,
много се извинявам на всички и най-вече на Вас за закъснелия отговор, но ме нямаше 10 дни и връзката беше ужасна!

Същевременно съм много радостна, че имате такива полезни коментари и без моето участие. Благодаря на всички!

Най-добре ще стане наистина при подмяна на вратичките и гърба, но ако искате да боядисате, задължително откачете вратичките и развинтете дръжките, след това действайте спокойно.
Ползвайте боя за метал и ПВЦ /най-добре мат/, но задължително грундирайте! Иначе скоро ще започне да се лющи и захабява. Имам опит с подобна дейност с бои Краун https://crown-bns.com/

Успех и пишете какво сте решили!

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 11:54 от Редактор***

# 459
  • София
Не мога да й намеря рамка обаче -90 на 60 см е... Ако се сещате откъде мога да намеря бяла рамка голяма, ще ми е полезно много Simple Smile в Икеа има, но е 91/61 и няма да се получи добре...

Здравейте,
прекрасни резултати! Давайте смело, поне с възглавници...Направете рамка по поръчка, за да сте сигурни в резултата, като цени не се различават от готовите...

Не знаех как да не Ви цитирам, пък и да Ви отговоря...нали съм нова тук:yum:

Още веднъж поздравления!

# 460
  • София
Този апартамент си е за тотална смяна и на трите елемента - врата, ламперия и под. 
Вариант 1 - оставя се така и поетапно се сменя всичко, като се започне от най-непоносомото за приятелката ви. Като не се гледа новия под ще отива ли на старата врата или старата ламперия.
Вариант 2 - оставя дървото и пода и слага една хубава врата, и без това жилището има нужда да се подсили сигурността на заключването. Аз си я представям тъмен махагон/орех, метална, с блясък. И много ще се промени изгледа.
Вариант 3 - махаш  изцяло ламперията и правиш стените бели, със замазка+ латекс, или тапети, още повече възможности да избереш интересен, може и релефен, текстилен тапет. Ще светне антрето. И ще изглежда по-светло, просторно.

Не бих боядисала теракот с боя, не бих боядисала ламперията в моно цвят (различен от някакъв естествен дървесен ефект).

Много съм Ви благодарна за коментарите и съветите!!!

# 461
  • София
Имам и аз следния въпрос. Апартаментът е ново строителство, все още нищо не е правено, но кухнята е поръчана. Ще е с вратички меко бяло и гръб, страници и плот: дъб небраска. Подовата настилка на холната част ще е ламинат: светличък Kronotex Robusto D4989 се води, приятен на цвят. Стените ще са бели, с тъмно сини акценти на едната стена, които ще си ги рисуваме сами. И големият въпрос: гранитогресът в кухненската част какъв вид да бъде? Бях 100% убедена, че искам дървесен, имитация на дъските на ламината. В магазина за ламинат обаче ме разколебаха.
Здравейте, отново извинения, за закъснелия отговор.
Сложете бели плочки, без шарка и ги наредете по-интересно. Или купете бяла шестоъгълна плочка.
https://www.pinterest.com/pin/548665167102166733/
Или потърсете тъмно синьо, като акцентите, за които говорите.
Толкова ме заинтригувахте с ръчно рисуваната стена, че ще съм благодарна ако публикувате снимка. /може и на лични/.

Успех!!!

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 11:55 от Редактор***

# 462
Здравейте! Благодаря за съветите и на Esmee и на г-жа Кръндева. Да, мисля че се отказахме напълно от дървесните плочки, ще са бели, като сега сме в издирване на перфектните Grinning За ръчно рисуваната ни стена май преувеличих малко. Ще си направим този ефект: https://www.bespoakinteriors.co.uk/inspiration/painted-hexagon-f … ature-wall-ideas/ На чисто бяла стена пчелна пита в светло сиво, светло синьо и тъмно синьо. Другото синьо в стаята ще са диванът и завесите. И на мен много ми харесват шестоъгълните плочки за кухнята, но знам, че се лепят по-трудно, съотвено имат много повече фуги и не знам майсторът ни дали ще се справи задоволително за моите критерии.

# 463
  • София
Шестоъгълни за под уж не много майстори слагали добре; ние затова решихме да не рискуваме с такива - няма как да сложиш лайстна за преход към ламината, а за да се "вградят" в ламината си има явно някакъв пиниз... и ако не случиш на майстор, ще те е яд.

# 464
  • София
Здравейте! Благодаря за съветите и на Esmee и на г-жа Кръндева. Да, мисля че се отказахме напълно от дървесните плочки, ще са бели, като сега сме в издирване на перфектните Grinning За ръчно рисуваната ни стена май преувеличих малко. Ще си направим този ефект: https://www.bespoakinteriors.co.uk/inspiration/painted-hexagon-f … ature-wall-ideas/ На чисто бяла стена пчелна пита в светло сиво, светло синьо и тъмно синьо. Другото синьо в стаята ще са диванът и завесите. И на мен много ми харесват шестоъгълните плочки за кухнята, но знам, че се лепят по-трудно, съотвено имат много повече фуги и не знам майсторът ни дали ще се справи задоволително за моите критерии.

Много хубав избор! Благодаря, че споделихте!
Не се притеснявайте от шестоъгълните плочки, по-трудни са само ако искате наклон към сифон в баня...
Е, да прехода е труден, ако искате вграждане, защото вграждането изисква материал със същата дебелина като плочката, а при ламинат това е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт