Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 248 734
  • 3 064
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Страхотна тема ще си спретнали! Аз нямам конкретен въпрос, по-скоро търся препоръка за интериорен дизайнер. Проблемът е, че жилището ми е напълно обзаведено, но не в мой стил. Мебелите са закупувани на парче и няма уют, стил, изобщо не създава усещане за дом. Имам нужда от човек, който да дойде у дома и да ми даде препоръки, какво мога да променя, къде да усвоя пространството по-добре и т.н. Свързах се с няколко фирми вече, но те не предлагат такива услуги, явно не им се занимава с толкова дребни проекти. А на мен не ми трябват 3Д проекти и чертежи, просто някой да дойде у дома и след това с мен по магазините за да ми даде увереност и идеи Simple Smile Предполагам, че не би отнело повече от 2 дни. Няма да бъде ангажиран със следене на изпълнение и т н, просто до момента на закупуване и аранжиране. Някакви предложения или препоръки за конкретен човек ? Благодаря!

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 22:15 от Bea27

# 586
  • София
Здравейте всички,
не съм на работа за седмица, а толкова приятни коментари...Нека се опитам да отговаря поне малко, но без да ги илюстрирам, защото нямам достъп до архива си:
- за кухнята - аз съм за сивото и за наситени цветове на стените.
- за други магазини - за мен кухнята е по-добре да се направи по поръчка, за да отговаря на изискванията ви, но погледнете в Momax
- за интериорен дизайнер - може би ви трябва декоратор. Правила съм подобни консултации, но е некоректно да препоръчвам себе си...

# 587
  • София
Здравейте мили дами, здравейте г-жо Кръндева!
Бих искала някакви базови насоки, свързани с хармоята на цветовете. Вкъщи ламинатът е жълтеещ ( цвят "ела" или "светъл дъб") Какви цветове на дърво за мебелите мислите че биха били подходящи? Следователно и на стените например? И един глупав може би въпрос - цвета на интериорните врати като на паркета ли е хубаво да е? Благодаря

# 588
  • София
Здравейте мили дами, здравейте г-жо Кръндева!
Бих искала някакви базови насоки, свързани с хармоята на цветовете. Вкъщи ламинатът е жълтеещ ( цвят "ела" или "светъл дъб") Какви цветове на дърво за мебелите мислите че биха били подходящи? Следователно и на стените например? И един глупав може би въпрос - цвета на интериорните врати като на паркета ли е хубаво да е? Благодаря

Здравейте, въпроса не е глупав...често изпадаме в объркваща ситуация, защото ни се иска различни части от интериора да са в един цвят. Когато това са елементи от различни материали - напр. плочки, естествено дърво, ламинат и т.н. дори и да са с еднакъв цвят отразяват светлината различно и стоят различни. За това моля всички - недейте да се притеснявате от цветовете, действайте смело!
За да не правите груби грешки, които да ви дразнят просто избирайте родствени гами, в топло или студено, каквото ви е по вкуса. За акценти използвайте любимите си предмети - вази, чаши, картини. Гледайте метала да е еднороден - сребрист/иноксов, бронзов, черен...
Прилагам две гами, представете си, че светло бежовото в тях е вашия ламинат

винаги прекалявам, но когато стане дума за цветове...

# 589
според мен вратите трябва да бъдат в един цвят в цялото жилище. Подовете - друг цвят, но в хармония с първия. И това остава като база за моделиране на стаите.
Мебелите са нещо, което може да се сменя, боите на стените - още по-лесна работа.
Мебелите не винаги са с дърво, може и с метал. Има такъв стил и е модерен. Когато мебелираш е хубаво да сложиш най-модерните неща, и по този начин и след 10г ще изглежда добре.

# 590
Hoya, лично аз много харесвам когато вратите и пода са един цвят, вкъщи е така. В интериорната тема много дами са показвали бели врати с бели первази, също много хубаво изглежда. Влизаш в Pinterest и гледаш какво ти харесва, варианти много
Зависи какви цветове харесвате

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 10:42 от Natt***

# 591
Харесвам вратите да са в един цвят със стената и да се сливат с нея. При малките жилища всичко, което отвлича погледа накъсва стената и смалява допълнително. За огромни стаи по-добре да са различни вратите, така отдалеч ще ги виждаш къде са Simple Smile Но аз поначало никак не харесвам ефекти и разноцветие в малки жилища.

# 592
Аз предпочитам бял таван, бяла врата, бяла рамка на вратата и бели ... хм, не знам как се казват на български летвите, които се слагат на пода и на тавана, където двете се срещат със стената. А самата стена да е в друг цвят. За да се постигне оптически ефект на по-голяма стая, трябва стените и таванът да са светли. А за по-висока стая стените и таванът да са в еднакъв или почти еднакъв много светъл цвят. Аз си направих този експеримент у дома веднъж - боядисах тавана и стените в един и същ бял цвят и стаята стана много по-голяма и по-висока оптически, макар че беше същата стая. Преди това стените бяха в по-тъмен цвят, а таванът бял и изглеждаше по-ниска и схлупена. С цветове може да се постигнат много ефекти.

# 593
Фенрис, покажи една снимка на таван и стени еднакъв цвят

# 594
  • Бургас
Здравейте, строим къща на 2 етажа. Не мога да измисля за какво да използвам, изобщо и как да направя стълбите във височина. Получава се височината на 2 етажа. Снимах в началото на стълбите, после от средната площадка и от 2 етаж. Парапет ще има и на площадката на етажа. Колко висок или до тавана още го търся. .   .  .

# 595
Ето няколко варианта. Някои излизат като линкове, други като снимки.

Вижда се и разликата, когато цветът е светъл и когато е тъмен.

Според мен ще е чудесно, ако е открито, както е в момента и боядисано в бял или светъл цвят. Ще създаде простор и светлина. Ако не ви харесва идеята, нишата може просто да се запълни, но трябва да се внимава да не се отнеме от височината така, че и по-високи хора или големи мебели да могат да минават от там без да се удрят в тавана.

# 596
  • Пловдив
Bar B Q,също давам глас за много светла гама за стълбището.И за стените ,и за покритието на стъпалата.При липсата на стълбищен прозорец,поне от това което се вижда,бих направила парапети с нормална височина.До тавана ,биха ограничени потока светлина и би се получил коминен ефект от голямата височина и ограничението от стените.

# 597
А може и да се сложи една лампа от най-високата част надолу към завоя на стълбите. Колкото по-дълга, толкова по-добре, а най-добре с крушки по дължината. За повече светлина. Стъклен парапет на втория етаж ще отвори още повече пространството и ще внесе повече светлина по стълбите.

# 598
  • София
Здравейте, строим къща на 2 етажа. Не мога да измисля за какво да използвам, изобщо и как да направя стълбите във височина. Получава се височината на 2 етажа. Снимах в началото на стълбите, после от средната площадка и от 2 етаж. Парапет ще има и на площадката на етажа. Колко висок или до тавана още го търся.

Здравейте, стълбището е важна част от дома, защото освен функция е и антре, а както се досещате от произхода на думата, то посреща вас и гостите. Трябва да е в стила на целия ви интериор, но и да е светло и гостоприемно.
Съгласна съм с коментарите, че е хубаво да е светло. За това освен за цвета на стените помислете за осветлението. Добре е освен основното /което гасите и палите в двата му края/ да има и дежурно за през нощта например: малки лед лампи близо до стъпалата /вградени в стената/ или светеща линия под парапета.
Превърнете го в галерия, подредете картини или снимки, различни спомени, които да ви радват по стените. Ако имате прозорец в лоджията, която се образува на горния етаж, сложете малка пейка там или няколко рафта с книги. Това ще оживи къщата...ето малко идеи
Потърсете ритъм и разнообразие в стълбите
https://www.pinterest.com/pin/482588916319346013/
Направете си домашна галерия
https://www.pinterest.com/pin/322570392063923309/
Изберете перваз в стила, който харесвате
https://www.pinterest.com/pin/816277501203417380/
https://www.pinterest.com/pin/270990102565850146/
Давайте смело и успех!

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 11:13 от Редактор***

# 599
Ето няколко варианта. Някои излизат като линкове, други като снимки.

Вижда се и разликата, когато цветът е светъл и когато е тъмен.

Според мен ще е чудесно, ако е открито, както е в момента и боядисано в бял или светъл цвят. Ще създаде простор и светлина. Ако не ви харесва идеята, нишата може просто да се запълни, но трябва да се внимава да не се отнеме от височината така, че и по-високи хора или големи мебели да могат да минават от там без да се удрят в тавана.
розовият пример е интересен, не е лошо.

Общи условия

Активация на акаунт