Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 401
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 850
С кит за дърво няма ли да стане? И евентуално над него подходящ по финиш безцветен лак, който да е максимално близо до финиша на ламината? Не съм специалист, просто си разсъждавам на някаква минимална база познания.

# 2 851
  • София
По въпроса за паркетите, в един магазин си купих мостри от различни паркети. И си ги разглеждам вече много дни, стоят различно на слънце, на вечерно осветление, а ако се завъртят мострите на 90 градуса, пак в друга светлина ги виждам, изпъкват шарките, особено, ако са вдлъбнати.  После мога да върна в магазина парчетата и ми връщат парите. Едно е на рафта, а друго е мострата да ти е в къщи, местя я до различни мебели, и преценявам цвета.
В стария ламинат имам някои наранявания и купихме един набор от различни цветове парафин и един инструмент за нагряване. Запълних някои за проба, от далече не се вижда, че има проблем, отблизо се вижда, и парафинът събира прах. Не е ок.
Гледала съм клип и как 2 майстори сменят без проблеми само повредената  дъска от паркета, без да го пренареждат, много е лесно, някак си го 'кликват', но за съжаление нямам резервни дъски.
Някой знае ли друг метод за запълване малки дупчици, очуквания, наранен ламинат?

Това с мострите е много разумен подход!
Що се отнася до повредените части на паркети и плочки, винаги съветвам да се купува поне 1 кутия в повече /не резервата от 10%, една опаковка/ и да се държи в резерва - всичко се случва, а е важно да имате резерва от същата партида, защото дори и да е същият модел, различните партиди винаги се различават.
Ще попитам как се поправя ламинат, честно не знам, но ще пиша!

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 12:31 от Рaдост

# 2 852
  • София

Здравейте и честит празник - който каквото и да празнува! Мисля си, че това няма значение.
Пожелавам ви каквото правим, да го правим с любов!

# 2 853
Честит и на теб, Диана!
Ама тия сърчица как пърхат...съвсем като истински влюбени Simple Smile

# 2 854
Прочетох набързо последните страници. Потребителката с кухня, която е допряна до диван - имам един въпрос.
Кое е по-лесно да се смени - кухнята или диванът? Очевидно не е практично да се готви точно до дивана - ще се развали за нула време.
Грешката се поправя лесно с по-малък диван така, че да има разстояние между него и зоната за готвене. И непременно силен абсорбатор. Иначе ми се мярна една снимка със стъклена стена между двете зони - ако е подсилено и подходящо стъкло, може и да стане, но ще пада миене ...

# 2 855
  • София
Прочетох набързо последните страници. Потребителката с кухня, която е допряна до диван - имам един въпрос.
Кое е по-лесно да се смени - кухнята или диванът? Очевидно не е практично да се готви точно до дивана - ще се развали за нула време.
Грешката се поправя лесно с по-малък диван така, че да има разстояние между него и зоната за готвене. И непременно силен абсорбатор. Иначе ми се мярна една снимка със стъклена стена между двете зони - ако е подсилено и подходящо стъкло, може и да стане, но ще пада миене ...

Здравейте,
ако е възможно, първото, което трябва да се опита, е разместване на дивана. След това, да, стъкло е добре, не съм сигурна, че миенето ще е толкова трудно или често. Пък и стъклото лесно се поддържа. И чак накрая смяна на дивана, защото за кухня е доста по-скъпо и трудно.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 14:05 от Рaдост

# 2 856
  • София

Мили приятели,
от месец март очакваме много...мартеници, пролет, национален празник и наш, женски празник!
Дано да оправдае очакванията!
Сега е времето да плануваме проектите за домовете си, а аз ви желая здраве и успех!

# 2 857
Здравейте,
Сложна задача ми е избора на цвят за ламината.
Кухня цвят:
Скрит текст:
Врати цвят:
Скрит текст:

# 2 858
  • Мадрид / София
Здравейте,
Кухня цвят:
Скрит текст:
Врати цвят:
Скрит текст:
Светло сиво за да даде малко светлина, но да не е прекалено контрастно. Сивото е неутрално като цвят и върви както с кухненските мебели, така и с вратите. И отделно може да се сложи нещо в живи цветове за свежест.

# 2 859
  • София
Здравейте,
Кухня цвят:
Скрит текст:
Врати цвят:
Скрит текст:

Здравей,
от всичките ти коментари до тук съдя, че имаш много добро чувство за цвят и композиция.
Избора за кухня е отличен и той ти дава цвета на пода - леко студеното светло дърво от показания плот. Той ще стои добре с коняченото дърво на вратите, НО - плота на кухнята не трябва да е дървесен. Избери светъл камък.
Успех!

# 2 860
Здравейте,
Кухня цвят:
Скрит текст:
Врати цвят:
Скрит текст:
Едната от кухните ми е със сиви шкафове и цвета на ламината и малко по-тъмен от този на плота посочен тус.
Стои уникално.
Сама си правя дизайните на жилищата, а в последно време ги обзавеждам в английски стил.

# 2 861
Едната от кухните ми е със сиви шкафове и цвета на ламината и малко по-тъмен от този на плота посочен тус.
Стои уникално.
Сама си правя дизайните на жилищата, а в последно време ги обзавеждам в английски стил.
Моля те прати една снимка, аз си играя вече 2 седмици да слагам различни ламинати, и то слагам всичките, и такива, които бих казала, че не ми харесват.
Знам, че комбинацията от цветовете на кухнята и вратите  за някои хора е много зле като комбинация, но аз изхождам от това, че няма нищо вечно, ако толкова е зле, и вратите могат да се сменят. На кухнята също мога да сменя цвета, още не са започнали да я правят, но не искам да я сменям.

@Диана,
тези дървесни плотове, не зная даже от какъв материал са. Ако наистина е дърво, като започнеш да готвиш сигурно ще потъмнее. А от каменните плотове има ли такива, които имитират дървесни цветове?
Друго, което ми е нетипично е, че си купих една мивка, с тесна 'рамка' и батерията трябва да бъде в плота.Видях, че много такива мивки се продават и реших да пробвам и това.

# 2 862
Стои уникално.
Моля те прати една снимка, аз си играя вече 2 седмици да слагам различни ламинати, и то слагам всичките, и такива, които бих казала, че не ми харесват.
Знам, че комбинацията от цветовете на кухнята и вратите  за някои хора е много зле като комбинация, но аз изхождам от това, че няма нищо вечно, ако толкова е зле, и вратите могат да се сменят. На кухнята също мога да сменя цвета, още не са започнали да я правят, но не искам да я сменям.

@Диана,
тези дървесни плотове, не зная даже от какъв материал са. Ако наистина е дърво, като започнеш да готвиш сигурно ще потъмнее. А от каменните плотове има ли такива, които имитират дървесни цветове?
Друго, което ми е нетипично е, че си купих една мивка, с тесна 'рамка' и батерията трябва да бъде в плота.Видях, че много такива мивки се продават и реших да пробвам и това.
Аз не харесвам дървен плот. Имах такъв преди 26 години в първата ми кухня. Ако ще е дървен, да е истинско дърво, но според мен трудно се поддържа. Залагам на графит. Цвета на шкафовете е идея по-светъл, просто тук съм снимала на лампа, защото бързах да го пускам под наем за обявата.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 09:25 от Koen_the_koen

# 2 863
  • Мадрид / София
Дървения плот освен, че трудно се поддържа не е хигиеничен. В смисъл задържа микроорганизми. Затова в кухни за обществено хранене е забранено да се използват както плотове, така и ножове и други аксесоари с дървени дръжки.

# 2 864
  • София
Стои уникално.
Знам, че комбинацията от цветовете на кухнята и вратите  за някои хора е много зле като комбинация, но аз изхождам от това, че няма нищо вечно, ако толкова е зле, и вратите могат да се сменят. На кухнята също мога да сменя цвета, още не са започнали да я правят, но не искам да я сменям.

@Диана,

Дървените /месарски/ плотове се правят от слепена масивна дървесина. Това прави наложително да се омасляват веднъж годишно, но с новите масла и лакове, това не е чак такъв проблем. Това си е класически плот и се харесва, за това повечето производители на термоплотове имат своите предложения с дървесен декор.
От естествения камък много малко се доближават до тази цветност и шарки. При техническия камък може да се избере цветност близо до дървота, но "слава богу" на никой още не му е хрумвало да прави имитации на дърво, като при гранитогреса.

Общи условия

Активация на акаунт