Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви изследвания трябва да се направят преди детето да тръгне на ясла?
Какво трябва да се направи, ако детето не ака сутрин, за да се вземе проба за изследвания?
Какви документи са необходими за записване на дете в ясла?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
- 
				Какви изследвания трябва да се направят преди детето да тръгне на ясла?
Преди детето да започне в ясла, обикновено се изискват различни медицински изследвания. Те включват урина и изпражнения, имунизационна карта с всички задължителни ваксинации, резултати от тестове за паразити, бележка от личен лекар, че детето не е било в контакт със заразно болни и Васерман. Освен това може да се изисква здравна карта, имунизационен паспорт и удостоверение, че детето е клинично здраво.
 - 
				Какво трябва да се направи, ако детето не ака сутрин, за да се вземе проба за изследвания?
 - 
				Какви документи са необходими за записване на дете в ясла?
 - 
				Какви са препоръките за деца, които се затрудняват да се хранят сами?
 - 
				Какви дрехи трябва да опаковам за детето в яслата?

Замълчах си и с болка приех техните обяснения.Дори не попитах как така нищо не са забелязали.Започнаха да ми обясняват как това може и да е станало докато са били на гърнетата, но по вероятно било тя сама да се е наранила.Исках да попитам те къде са били, но пак замълчах.Почуствах, че не съм защитила детето си и от това още повече ме заболя.Ако се изрепча може да предизвикам лошо отношение към нея, а знам колко е крехка и как се плаши като и се вика.Замълчавала съм и за други неща, като например текло и нослето и секрета засъхнал чак до устичката/а съм занесла изискуемите носни кърпи цял пакет/;мокри панталони незнайно откога;госпожите отсъстват от работното си място и са поверени на лелята;Извинете,че писах толкова дълго, но не знам какво да правя.Дали засега да си трая и после да се обърна към директорката с молба за повишено внимание?Вие как бихте постъпили?Притеснявам се да не събудя лошо отношение към нея, а засега си ходи с желание.Благодаря ви за вниманието и успех на всички дечица, които сега тръгват на ясла.					

Много ми е гадно...