Трудова борса и обезщетения - 4

• 28 880
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Моля,ако някой се е регистрирал в БТ онлайн ,да сподели след колко дни получи съобщение за регисреацията.Какъв е срокът за отговор. Благодаря

На третия ден получих отговор с дата и час за явяване

# 256
Добих някаква ориентация за здравните.
Аз не съм подавала за себе си никога декларация №7, понеже нямам прекъсвания. Нямам заължения към НАП, проверих с ПИК.
Но дъщеря ми е подавала, трябва да провери за тези 5 дни дали дължи пари.

# 257
Защото това е условие, за да излезе НОИ с решение. Моите документи ги подавах в края на октомври 2019, от БТ ми обърнаха внимание на това, дори ме подведоха, че трябва да изчакам с подаването на документите, а реално важни бяха осигуровките за септември, защото октомври не ми беше пълен месец.

Иначе много ясно, че заради ИП и наплива от безработни не може да се очакват бързи темпове на обработка.

# 258
Имам час на 21.04 за БТ. До този момент никой не ми се е обаждал за отлагане. На телефоните не отговарят

# 259
Аз имах час за подпис за 5 май...Днес получих обаждане от БТ, за да ми кажат, че преместват датата ми за посещение за август. Някой има ли подобен тип обаждане?

# 260
Едно момиче в темата за КВ беше писала, че са ѝ дали дата за юли.
Нормално е, при сегашната обстановка.

# 261
Аз имах час за подпис за 5 май...Днес получих обаждане от БТ, за да ми кажат, че преместват датата ми за посещение за август. Някой има ли подобен тип обаждане?

Успях да се свържа с борсата. Дадоха ми час за юли

# 262
# 263
Здравейте.

Имах два трудови договора,един на 8 часа и един на 4.Този на 8 часа ми е от години,а този на 4 от една година.Основния ми беше прекратен на 23.03,а другия на 24.03 (работодателите са различни).На 25.03 се записах в БТ,там ми казаха,че под внимание се взима последния ТД (в случая този на 4 часа),аз мислех,че ще се вземат и двата,защото не е логично да е само единия.Казаха ми,че ще получа писмо от НОИ с решението каква сума ще получавам,но не съм получила нито на мейла,нито в пощата.На 15.04 ми преведоха 113 лв и се чудя какво значи това,нямам ПИК и не мога да проверя,телефоните не се вдигат,а в момента нямам възможност да отида до НОИ (или поне не близките дни) .

Някой има ли представа това дали е сумата за работните дни от март,които вече съм останала без работа?И двата ми ТД бяха на минималните заплати.

Ще съм благодарна ако някой ми помогне като ми даде информация.

# 264
Здравейте.

Имах два трудови договора,един на 8 часа и един на 4.Този на 8 часа ми е от години,а този на 4 от една година.Основния ми беше прекратен на 23.03,а другия на 24.03 (работодателите са различни).На 25.03 се записах в БТ,там ми казаха,че под внимание се взима последния ТД (в случая този на 4 часа),аз мислех,че ще се вземат и двата,защото не е логично да е само единия.Казаха ми,че ще получа писмо от НОИ с решението каква сума ще получавам,но не съм получила нито на мейла,нито в пощата.На 15.04 ми преведоха 113 лв и се чудя какво значи това,нямам ПИК и не мога да проверя,телефоните не се вдигат,а в момента нямам възможност да отида до НОИ (или поне не близките дни) .

Някой има ли представа това дали е сумата за работните дни от март,които вече съм останала без работа?И двата ми ТД бяха на минималните заплати.

Ще съм благодарна ако някой ми помогне като ми даде информация.
Вероятно са имали предвид, че под внимание се взима последния договор за члена, по който си освободена и дали имаш право на борса и на какво обезщетение. Иначе доходите и от двата се взимат при изчисляване на обезщетението, за две години назад. На 15.04. са преведени пари за работните дни през март, на 15.05. ще получиш за април, вече за пълен месец, но пак според броя на работните дни.

# 265
Гледа се от НОИ последен тр.договор на какво основание е прекратен - и според него се определя дали ще си на мин ,обезщетение или 60% от дохода.
Относно обезщетението няма как да гадаем какво ще е то, ,щото е много относително и зависи от дохода 24 м назад-броиш февруари 2020г. . Може би  е за 5 р,дни  в март -60% от дохода ти. За април е рано още да превеждат

Писали сме едновременно с Дама от морето

# 266
  • Велико Търново
Да, преведената сума е за работните дни за март, които от 25-ти до края са 5. Т.е. сумата на ден е 113:5=26лв.  Че не е получено разпореждане може да се дължи на проблеми с връчванията. При положение че нямаш ПИК, не би трябвало да го чакаш на мейла обаче.
Мен обаче много ме изненадва, че при два прекратени договора сумата е толкова малка.

# 267
ДамаПика, и двата договора са били на минималната, а четиричасовият е от година.

# 268
  • Велико Търново
Мда... така се връзват нещата. За жалост осигуряването на минимална, което се практикува толкова масово, се отразява точно в такива ситуации или при ползване на болнични. И все пак се ядва, де, не е 9,20 на ден.

# 269
  • ...на безопасно
Мога ли да ползвам обезщетение за безработица, ако имам период без работа месец? Освободена съм на 25 февруари, един месец без работа, след това назначена за определен срок. Примерно. След изтичане на срока - борса с обезщетение.

Общи условия

Активация на акаунт