Трудова борса и обезщетения - 4

• 28 842
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Да,разбрах,благодаря.
Все отлагам,но ще трябва утре или след 6.05.да отида до НОИ.
Дано няма много хора и бързо да се минава.

# 391
  • София
Опашката за ПИК на Стамболийски миналата седмица  беше като от снимките пред бюрото по труда в началото на ИП. От пресечката завиваше по булеварда пред цялата сграда.  Напред, пред входа се бутаха без дистанция. Една опашка за чакане на ред  за всички услуги. Достъпа на данъкоплатците до главния вход беше забранен.
Ходих отсреща в Експрес банк и го видях.

# 392
Момичета, решението за обезщетението по пощата ли го изпращат? Моето е излязло на 27.04., още не съм получила нищо, трябва ли да ходя да си го търся?
Четох, че може да се работи на граждански договор за по–малко от една минимална заплата и пак можеш да си получаваш обезщетение. Тъй като доходите ми са наполовина паднали, търся варианти да си ги допълвам. А има ли пречка да получавам стипендия? Записана съм в редовна магистратира и съм подала документи за стипендия по успех, резултатите още не са излезли, но се надявам, че съм класирана.

# 393
Аз подавах заявление към НОИ лично (но преди ИП) и там имаше ред с отметка по какъв начин искам да си получа разпореждането - лично, по поща или онлайн. Аз маркирах и си го взех лично.
Предполагам, ако се подава онлайн, се получава по имейл.

Относно дохода от стипендия, трябва да се допиташ до някой запознат. Стипендията не би следвало да се облага като доход, най-вероятно няма отношение към обезщетението, но това е само предположение.

# 394
Самодива, аз отметнах, че искам на електронната поща да ми се прати. Но не съм получила нищо, а четох по–нагоре, че момичетата си ги получавали с обикновената поща, затова реших, че е за всички.

# 395
Момичета, решението за обезщетението по пощата ли го изпращат? Моето е излязло на 27.04., още не съм получила нищо, трябва ли да ходя да си го търся?
Четох, че може да се работи на граждански договор за по–малко от една минимална заплата и пак можеш да си получаваш обезщетение. Тъй като доходите ми са наполовина паднали, търся варианти да си ги допълвам. А има ли пречка да получавам стипендия? Записана съм в редовна магистратира и съм подала документи за стипендия по успех, резултатите още не са излезли, но се надявам, че съм класирана.

Можеш да работиш на заплата по-малка от минималната, но ще получаваш половин размер на обезщетението от борсата. Така ми каза счетоводител.

# 396
  • 1st floor
Самодива, аз отметнах, че искам на електронната поща да ми се прати. Но не съм получила нищо, а четох по–нагоре, че момичетата си ги получавали с обикновената поща, затова реших, че е за всички.
И аз сложих отметка, че искам по електронна поща, писах имейл адрес и нищо. Сигурно им се вижда по-сложно от обикновената поща! Smiling Imp Да не го бяха давали като опция, всеки ден гледах и чаках, и в Спам и навсякъде.
Някой има ли обяснение защо някои хора се разписват след един месец, а други след три? И сега, като са ми дали на мен след три, пак ли след това ще е след три месеца?

# 397
Непокорна, май зависи от възрастта, и на мен ми дадоха след три месеца.

# 398
  • Пловдив
Ето ме и мен тук Disappointed
Мен ме съкратиха на 6.4 на 15.4 и  по електронен път изпратих документите. Получих номер и код  ,но все още не съм получила нищо за размера на  обезщетението .
Дали трябва да се обадя и да питам ,какво се случва ,или да изчакам ?
Благодаря !

# 399
  • Близко съм
Здравейте, регистрирах се на 06.04 получих само и аз код , но нищо не съм получила първия подпис ми беше за  утре, но поради положението ме преместиха на 9 юни, а въпросът ми е следният:
От сряда започвам отново работа там където работих, и сега как да го съчетая, ако подпиша договор борсата ми отива по дяволите нали? Как е редно да процедирам според вас?!

# 400
  • София
С новата заповед за назначаване и тр. книжка ще отидеш да се отпишеш от БТ. За периода, в който не си работила ще ти изплатят полагаемото. Ако случайно от новата-стара работа пак те уволнят - борсата продължава. Но до 1 г. може да се ползва това право.

# 401
Ето ме и мен тук Disappointed
Мен ме съкратиха на 6.4 на 15.4 и  по електронен път изпратих документите. Получих номер и код  ,но все още не съм получила нищо за размера на  обезщетението .
Дали трябва да се обадя и да питам ,какво се случва ,или да изчакам ?
Благодаря !

До 25.04. следва да са ти внесени осигуровките за март от работодателя, т.е. от тази дата документите ти са възможни за обработка (а може и вече да са в обработка) - предвид многото заявления се забавят нещата.

# 402
  • Пловдив
SamoDiva много благодаря!
Ще чакам, но до кога?
Аз получих заплатата за март месец от работодателя ми.
Този месец май на 15.5 дали ще получа от борсата някакви пари? 🤔

# 403
Някой имал ли е затруднения да се регистрира онлайн? Влязох в сайта за регистрация, намерих регистрация с пик и там ми дава грешка - за пик няма достатъчно място, побират се само 10 цифри, а те са 12. Знаете ли какъв може да е проблема?

# 404
  • Пеликания
Някой имал ли е затруднения да се регистрира онлайн? Влязох в сайта за регистрация, намерих регистрация с пик и там ми дава грешка - за пик няма достатъчно място, побират се само 10 цифри, а те са 12. Знаете ли какъв може да е проблема?
Тук ли влизаш? Тук си въвеждаш ЕГН и отдолу ПИК и влизаш.
https://inetdec.nra.bg/pls/pub/login_pic.home?caller=home.magic
Искаш да влезеш или да се регистрираш не можах да разбера.

Общи условия

Активация на акаунт