Трудова борса и обезщетения - 4

• 28 913
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Момичета, много благодаря за отговорите ! 😊

# 466
  • Варна, България
Не знам дали е коректно да задам тук въпроса, но ще съм благодарна за мнение
Може ли работодател да задължи работник, който не е в офис, а е напр. Търговски представител, да си направи бърз тест за Ковид 19?

Четох, че според Конституцията няма право без съгласие на работника да го подлага на медицински тестове. Но дали е така в Извънредна ситуация?!

# 467
  • Пловдив
Пуснали са още една дата за плащане на обезщетение :  29
това е отскоро
Вижте календара  на НОИ.

# 468
  • София
Добър ден!
От БТ Младост вече са превели обезщетението на моята позната. Сега гледах в ел. банкиране. Всичко е точно както го изчислих предварително. Писмото още не е дошло, но не е важно. Все ще дойде някога.

# 469
И аз имам превод, преди час. Всичко е точно.

# 470
  • София
Дано и на мен да са ми превели, че до момента нямам писмо. Моята световно безиствестна банка утре на мейла ще ми изпрати извлечение, ако имам някакво движение по сметката.

# 471
Ето я новината за двете плащания през този месец.

https://coronavirus.bg/bg/news/244

# 472
Има ли големи опашки пред бюрата в София? Интересува ме Възраждане.

# 473
  • Пловдив
Да и моите са преведени днес .Не знам да ги гледам ли ,да ги харча ли ?
На 06 .04 съм съкратена днес бяха преведени 153 лв .
Чудя се как да ги разпределя ,за храна ,за сметки Anguished
Без думи съм !!!
Работя от 18 годишна ...!:sleepy:

# 474
На 06 .04 съм съкратена днес бяха преведени 153 лв .
Работя от 18 годишна ...!:sleepy:

Откога работите определя колко дълго ще се получава обезщетение (при изпълнение на другите условия).
Брутният доход, на който сте осигурявана, определя среднодневния размер.

Вашето обезщетение, разпределено на работните ви дни за април - 17, се припокрива с обезщетението на минималната борса - може би сте осигурявана на минимална заплата?!?
За колко месеца Ви е отпуснато обезщетение?
Ако не сте съкратени по правилен член, ще получавате обезщетение в период на 4 месеса по 9 лв.на работен ден.

Малко успокоение е, че освен тези 9 лв. на ден Ви се плащат и здравните вноски за периода на обезщетението.

# 475
  • София
Самодива, на предната стр. е изяснена ситуацията - потребителката няма необходимите 3 год. от получаването на предишната пълна борса. Работодателя в случая е невинен.

# 476
Не съм обърнала внимание, че е коментирано по-рано.

Ами има си определени условия - то още като кандидатства човек, трябва  да е наясно, а не после да се кахъри.

# 477
  • Бургас / UK
Здравейте! В началото на юни се прибирам. в България и ще се записвам На Бюрото по труда, но проблема ми е с тази 14 дневна карантина как ще стане като срока за регистрация е 7 раб. дена от прекратяване на трудовия договор или след карантината ще мога да се запиша? Някой , ако е запознат , моля да сподели.
ПС: Предната ми борса започна  април 2017 , преполагам , че вече имам право да се запиша и да получавам обезщетение.
Благодаря !

# 478
Кога е свършила борсата е въпросът (и минали ли са оттогава 3 години) и дали имаш 12 осигуровки за последните 18 месеца. За работилите в чужбина се изискват и допълнителни документи, които трябва да си осигуриш от там.

Относно карантината и срока може и да може с документ от РЗИ, че си подлежала на карантина, да се запишеш след 7-дневния срок, но най-добре се обади в БТ и питай.

# 479
  • София
Упорито се говори, че карантината отпада към 15.06.
Срока за регистрация беше удължен - 2 седмици след извънредното положение. Може да прегледаш сайта на правителството - дали важи и за момента, че сме в извънредна ситуация. Положението го отмениха, те си знаят защо ... Но и да изпуснеш няколко дни не е фатално, просто за тях няма да платят. За сега си приготви всички изисквани документи от чужбината. Питай по тел. в БТ точно какво и как искат, трябва ли легалииран превод и подобни неща.

Общи условия

Активация на акаунт