Топче във врата, при какъв лекар?

• 11 732
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,
Много съм притеснена, случайно напипах едно топче точно на линията на косата, на врата . Не е изпъкнало или релефно навън, твърдо е на пипане, не боли. Бих искала да отида на лекар, може би в частен кабинет...но незнам на какъв лекар, особено по време на тази карантина, имате ли някакви идеи за гр. Варна? На 28г. съм

# 1
Това е лимфен възел, там му е мястото. Колко е на размер?

# 2
Това е лимфен възел, там му е мястото. Колко е на размер?

от другата страна нямам такова нещо, това определено е нещо ново. С върха на показалец се усеща, не мога да определя колко е голямо.

# 3
Нормално е да го има, може би сте боледувала скоро и се е надул.  Трябва да е колкото грахово зърно, но и като лешник не е много.  Потърсете изображения къде са разположени лимфните възли.

# 4
  • Германия
И според мен е нормално. Познавям много хора,които имат. Не се притеснявай, но можеш да се консултираш с личния, за твое успокоение.

# 5
Спокойно ,аз също имам на същото място .Изду се преди години след боледуване,и повече не изчезна .Синът си също има 2.Не трябва да боли,но ако се притесняваш иди при ЛЛ ,като начало да ти пусне ПКК.Ако тя прецени ще те препрати на хематолог.

# 6
Безобидните са меки и подвижни на допир и натиск! И са под 1.5 см

Ако НЕ е подвижно, а е като че ли "сраснало"с кожа или кост, и е твърдо, и/или с размер над 1 см, бих посетила незабавно онколог. В противен случай  е достатъчно само да се следи. Важно е да не увеличава размера си. Затова трябва да се следи постоянно. Достатъчно е да го напипваш веднъж на ден, за да свикнеш с размера и да усетиш навреме  ако започне да се променя.

Моето дете има възел от няколко години. Следим го, размера не се променя. Добрата новина е, че Ходжкинов и Неходжкинов линфом имат доста добра прогноза при проведено лечение. Но дано при нито един от нас не се измени до такива злокачествени състояния Simple Smile

# 7
Може да е липом, мастни образувание. Тях ги махат неврохирурзи, ако са в областта на главата.

Общи условия

Активация на акаунт