АВГУСТОВСКИ слънчица радват мамини сърца!

• 15 402
  • 277
  •   1
Отговори
# 150
                           Честит рожден ден на Мама Леоне smile3525

Честито и на всички нови мами, пак са станали доста Simple Smile

Аз както нямах никакви признаци за раждане и хоп преди 1час ми падна тапата. Довечера в 20:30ч. ще ходя на преглед да видим какво е положението. Пожелавам на всички чакащи майчета леко раждане и най-сладките бебенца. Довечера ще ви пиша пак, ако не ме приемат. Нямам си щъркел и ако някоя от вас иска да ми даде номера си на лична. Лек ден на всички.  Heart Eyes

# 151
Здравейте, милички! Simple Smile
Първо искам да честитя на всички родили майчета рожбичките, да са им живи и здрави и да огряват домовете и сърцата на всички у дома като истински слънчица!
Честит рожден ден и на мама Леоне, да е жива и здрава и й стискам палци за най-лекото раждане и най-сладкото бебче!
Аз пак се включвам след цял век, но да си призная, ви четях, когато имах възможност. Едва ли някой си спомня вече, но ние се прибрахме благополучно от Варна и тук пак си почна старата лудница! Ремонта - доникъде, бягане по магазини, несериозни майстори, болести и т.н. и т.н, не искам да ви обременявам с това. А и малкия си иска грижите, разходките, работата вкъщи край няма.. В общи линии - свободно време - никакво! Нямах и интернет, компютъра беше разглобен... Но сега горе-долу нещата се понаместиха, детската стая е почти готова и аз съм малко по-спокойна /въпреки, че т.н. постродилна депресия мен си ме тресе отдавна... Wink/.
Иначе бебчето се държи добре Simple Smile... Преди 2 седмици д-ра ме беше уплашил, че плацентата е доста калцирана и изчакахме още седмица да видим как ще е и да предизвикаме раждане, но миналия понеделник нещата бяха същите, тоновете бяха добри и ни пусна да си ходим с уговорката ако имаме ние желание да предизвикаме раждане на 13-ти или 14-ти с вагинална таблетка, но не знам каква точно. И т.к. аз си бях наумила, че искам да родя на 15-ти, се бяхаме съгласили с мъжа ми, но след това прочетох това-онова за предизвиканото раждане и се отказахме... Бебето, обаче, май е на друго мнение и не му се чака. Снощи много се уплаших, цял ден ме боля кръста, корема, имах едно белезникаво течение /сигурно част от тапата, т.к. и днес си доизтича/ и мислех, че още снощи ще бягаме към болницата, наревах се хубаво по случая, но то взе, че ми мина. Днес обаче е пак същото положението и довечера съм на преглед, дано да почака до тогава бебчо. От самото раждане ме е страх, но май не чак толкова, колкото се притеснявам за сина си, толкова е привързан към мен, че не знам как ще приеме раздялата, а и след това бебето... Cry Абе едно ми е мъчно и ревливо само като го гледам как спи сега и как ще го оставя самичък..  Cry Е, силно казано самичък, защото тук са мъжа ми, баби, дядовци... Но все пак...
Ами това е, момичета! Желая ви да слушкат бебчетата, а на неродилите мами - стискам палци всичко да е наред и да си гушнат здравички бебчета, а другото се нарежда! Стискайте ми палци и вие! Целувки на всички!
P.S. MimSss, ще ти напиша на лични телефона си, т.к. видях, че с теб и Lorexa сме при един и същи лекар. С Lorexa не можахме да родим по едно и също време, но с теб може и да се засечем в любимата Весела..  Laughing

# 152
Извинете, че се включвам днес за 3-ти път Embarassed
albena_vlady, честито раждане! Да ти е жива и здрава малката Деница. Чудесно е, че пак си при нас и ни пишеш как е минало раждането. Нас много ни интересуват тези истории. Надявам се да сложиш и малко снимки в албумчето.
KoRn4e и MimSss, моите поздравления за падането на тапата.
tsveti_bg  welcome пак при нас!
MimSss и Еми, още няма яснота защо Хасан Адемов се е изказал така по NTV. В събота вечер една от организаторките на протеста е звъняла на Христина Христова и тя също е била много изненадана от този обрат на нещата. Закона още не е обнародван и още не е излезнала Наредбата, която ще тълкува нашето заварено положение, така че за сега няма нищо сигурно. Стоим и чакаме НОИ да се намъдруват #2gunfire.
Divas, много се радвам, че пак се включваш. Скоро не са ти се случвали екшъни в пороен дъжд, нали? Simple Smile Стой си вече в Пловдив, моля те! Laughing Имаш още малко до термина, така че защо не изчакаш спокойно и тогава му мисли за предизвикване. Не се настройвай предварително за раздялата със сина ти. Той като знае, че след няколко дена ще се върнеш в къщи с бебче ще бъде послушен и ще те чака с нетърпение. Виж и Лорекса се притесняваше за Алиса, ама всичко мина и сега малката много се радва на Кари.
Отивам малко да   sleepuu

# 153
А за онзи Хасан само не разбрах ква беше тази ирония от твоя пост. Погледай интервюто с него от Нтв и ще разбереш сама............ 
Няма значение. Нека не оспамваме темата. Доста от момичета за разлика от теб биха разбрали каква е тази ирония.  Peace
Kabiv в течение съм, знам какво става. Издразних се за друго - няма значения забрави!  Peace

# 154
  • Някъде там...
emelle ако лично съм те обидила с нещо може да ми го споделиш на лично съобщения ,а не да се спами темата . Мисла , че се досетих какъв е проблема!

Не ги приемай толкова лично тези неща , дали ще е Хасан или Иван важно е да ни е в полза закона, но няма да стане.

# 155
Ех, каква съм!  ooooh!
ЧЕСТИТО НА albena_vlady! Да ти е жива и здрава малката принцеса!

bouquet   bouquet   bouquet

Добре дошла отново при нас и благодаря за хубавия разказ!   Hug

# 156
[size=14pt]ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА ВСИЧКИ НОВИ МАМЧЕТА, НЯМА ДА ВИ ЦИТИРАМ ПОИМЕННО,ЧЕ ДОСТА СТЕ СТАНАЛИ И ДА НЕ ИЗПУСНА НЯКОИ[/size]

newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАМА ЛЕОНЕ   bouquet

Ние два дни изчистихме основно,михме прозорци,перяхме пердета /е аз повече гледах де,но все пак свършихме и тази работа/ Joy Joy Joy
Иначе в петък бях на преглед,правиха ми и запис,доки каза че бебчо е добре,но още му е малка главичката /8,8см./ и нямало признаци да раждам скоро,явно ще си откарам и аз до термина,ама вече ми се иска да раждам,че абсолютно всичко ме боли,но бебчо нещо не е съгласен,добре му е вътре  Hug Hug Hug Между другото като ми правиха записа имаше една мама,която раждаше нормално и аз видях абсолютно всичко и да Ви кажа честно доста ме хвана "шубето",а и на мен ми предстои нормално раждане и дано да ми е по-леко newsm78.

# 157
ЧЕСТИТО НА tsveti_bg И albena_vlady! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ СЪКРОВИЩА! smile3525

newsm59 НА МАМА ЛЕОНЕ! А ТЕЗИ ДНИ ДА ПОЛУЧИШ И НАЙ-ЖЕЛАНИЯ ПОДАРЪК! newsm51

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА Eliona! МНОГО ЛЮБОВ И СКОРО ПРЕКРАСНИЯ ПОДАРЪК ДА СПИНКА В ПРЕГРЪДКИТЕ ТИ! newsm51

Divas радвам се че се включваш.  Hug един ден те засяках че ни четеш, но явно не ти остава време да пишеш. Ще стискам палци скоро да се похвалиш с бебче. Praynig

# 158
Благодаря на всички за хубавите пожелания!

Дано вече бебчето тръгне само, защото до сега четох за т.нар. индукция или  предизвикване на раждане с вагинални таблетки и много ме хвана страх. Не знам какво да правя. Може би трябва да се консултирам и с друг лекар?!?

# 159
честити бебчета на albena_vlady и irka_london!!!

честита годишнина на Eliona!!! много здраве и любов, а Emelle е допълнила останалото!!!!

MimSss , и аз чувам за първи път тапата да е бяла и прозрачна. newsm78 А и повечето мами казват (включително и при мен беше така), че има кървави нишки в нея...

# 160
  • у дома
Здравейте мами Simple Smile
Благодаря Ви за пожеланията, започнах да ги чета.. но нямам време сега, при първа възможност ще прочета изписаните страници  Hug Честито на всички новообебили се мами   bouquet
Благодаря на Kabiv, справя се страхотно  Hug   bouquet
аз набързо да докладвам:
Днес се прибрахме вкъщи с малката принцеса Ния  baby_neutral таткото много ни се радва, а и ние на нега  Heart Eyes все още не съм в час, малко изнервена, много уморена, но щастлива мама  Blush
ще ви разкажа с две думи как мина всичко:
в сряка бях на поредната консултация, тонове нормални, но кръвното - 135/95  #Crazy обадих се на докторката, а тя - взимай си багажа, приемаме те в патологията под наблюдение  Shocked същата нощ таткото не е могъл да мигне. отделно си бях взела багажа за всеки случай, таткото дойде с мен на консултацията (а пък и предишната вечер ми беше направил тоалета отдолу  Blush ) просто сме предчувствали  Rolling Eyes
и така направиха ми изследвания - пълна кр.картина, урина, денем - мерене на тонове, кръвно налягане - поддържах си го високо, минах и на триизмерния - оказа се, че водите са намалели доста, някакъв показател бил висок  Shocked на 10-ти моята докторка с още двама доктори се косултираха и решиха, че няма какво да чакаме - още повече, че тапата ми почти беше паднала и един см разкритие. решиха на 11-ти в 6.00 сутринта да започна да пия хапче за предизвикване на раждане Crazy но нашата бебка все пак реши самичка да си излезе  Mr. Green към 01.00часа започнаха контракции, аз все още не бях сигурна в това..към 01.30 вече бях сигурна - болезнени контракции през 10 минути.. в 02.30 вече бяха пре 7 минути, тогава разбрах, че няма да издържа до 06.00часа (тогава ни будят за сутрешен преглед) и се обадих на докторката ми.. тя каза, че хапчетата отпадат, в 06.00 часа дежурната акушерка да ме приготвя и води към родилното. дежурния лекар ме прегледа - разкритие 2см. до 6.00 контракциите бяха станали през 4 минути, но една по-слаба, една по-силна... таткото беше дошъл при мен. в 7.15 бях в родилна зала, на системи. таткото до мен, лекарката ми и тя, след малко се появиха акушерката и анестезиолога - контракциите бяха през 3 минути вече - 30-40 сек продължителност, разкритие вече 4-5см. сложиха ми спинална упойка.... когато станаха контракциите на 2 минути, започнахме напъните.. и на 4-ия в 9.00 бебка Ния излезе  baby_neutral усетих облекчение, след това чух най-прекрасния плач на света и в миг забравих за всичките болки  baby_neutral Докато ме шиеха, имам си извесно количество шевове, с таткото се любувахме на малкото създадие  baby_neutral  Heart Eyes Страшно съм благодарна на екипа и съм щастлива, че бебка избра точния момент да излезе - завършен ремонт, докторката ми се върнала от отпуска! А най-много благодаря на любимия ми  Heart Eyes ако той не беше до мен пред цялото време, нямаше да се справя  Hug
това е момичета нашата история накратко  Laughing
не бих могла да опиша с думи какво почувствах тогава, какво чувствам сега! пожелавам на всички 2в1 съвсем скоро да усетят! 
леко и безпроблемно раждане на всички 2в1  Hug

# 161
blueeye® добре дошла!  Hug  Hug  Hug
Много се радвам че отново си сред нас.  Hug Малката е голяма сладурана!  Laughing
Днес няма ли бебета, какво става!  newsm78 Явно утре ще има бум!  Laughing

# 162
                                     bouquet  blueeye® добре дошла    bouquet

На мен ми направиха преглед, нямам разкритие, само тапата е паднала и бебето е слязло малко по-надолу. Лекарката ми каза чак в четвъртък да и се обадя. Та до тогава ще си чакам. Лека нощ на всички. Simple Smile

# 163
  • Някъде там...
Добре дошла  Блу:) Бързо влизай в ритъм Simple Smile

Честит празник на всички именнички. Бъдете живи и здрави и едни прекрасни бебченца да ви радват!!!
  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2
Черпя и аз виртуално по случай именния ми ден  beer beer beer  Wine Glass :drunk1:newsm24 newsm24 newsm24 cheers cook

# 164
  • София
Здравейте момичета!
Първо искам да честитя да всички нови мами! Няма да ги изброявам поименно за да не пропусна и обидя някоя!

Искам да помоля и Kabiv да ни добави в списъка с бебоците: дъщеря ни Юлия се роди на 10 август в Шейново, 4250 гр., 54 см. От днес сме вече в къщи. Тъй като Шейново е доста натоварено дори ни изписаха един ден по-рано отколкото очаквахме. Казаха, че мин. седмица са се родили 83 бебета, което е рекорд за болницата. Наложи се секцио, защото когато на 9-ти отидох на запис тоновете не бяха добри. Върнаха ме за багажа. Вече преносвах, но нямах никакви признаци за скорошно раждане. На следващия ден ми направиха тест със система с окситоцин, който показа че при контракции тоновете на бебето падат и особено при размерите на бебето д-р Богословова не се съгласи да раждам нормално. Така че след 2 часа бях в операционната и имах дъщеричка.
Много съм впечатлена от нашия татко, когото сестрите за забава бяха поизлъгали в коя операционна сме, а той горкия стоял през цялото време под дъжда  вторачен в прозорците й. Добре, че бързо се смилиха над него и веднага му казаха когато се роди детето, въпреки че операцията продължи още доста след това.
Сега отивам да спя, а като ми поостане време ще прочета какво се е случило докато бяхме в болница.

Общи условия

Активация на акаунт