АВГУСТОВСКИ слънчица радват мамини сърца!

• 15 401
  • 277
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте мами,включвам се савсем набързо,от днес сме у дома!
Първо да честитя на всички мами с бебенца щастливото събитие да са им живи и здрави бебенцата,много да слушкат и хубаво да сучат!Не можах да повярвам на очите си колко много сме станали за една седмица!  bouquet  bouquet  bouquet
Толкова се радвам! Hug
Ако трябва да разкажа за раждането,може да стресна някоя по плашлива мама Wink,затова ще споделя просто, че родих за близо 23 часа от първите болки,и за около 3 часа от разкритие 5 см до излизането на Еличка на бял свят!
Просто при мен беше много трудно да се получи това разкритие, а и в началото контракциите не бяха много силни една силна после една по слаба.Понеже съм с предишно секцио не позволиха да ми се сложи система с окситоцин,трябвало всичко да стане спонтанно,така че оставиха на моя организъм да се справи сам,нямах и епидорална упойка,така че минах през наистина адски болки.Иначе когато започнат напъните болката изчезва,аз не знам от къде се присетих за едно упражнение от каланетиката при което напрягахме само тазовите мускули и се оказа че напъвам хубаво и силно и след 5 напъна Ели се появи.
Не може да се опище чувството да гушнеш топлото телца в себе си!
Оказа се че съм "касметлийка "и ме шиха без упойка,защото кръвното ми беше много опасно ниско ,аз след близо денонощие болки поприпадах между контракциите и едва се качих на магарето.Направиха ми епизиотомия ,защото Ели тръгна с двете рамена напред а и както каза една акушерка:"Леле ама тя била тясна като първескиня" Mr. GreenТака че имах доста шевове,но за щастие само външни.Да издържа това беше най голямото предизвикателсво до сега в живота ми ,но Слава Богу мина!
А после само умора и огромна радост.Татито видя беба след около час,снимахме се докато лежах в коридора,не можех да повярвам,толкова малка и толкова съвършена!Все по прекрасна ми се струва с всеки изминат час!
Ние се изписвахме чак днес ,защото поради по високи нива на левкоцитите ни назначиха антибиотик 7 дни,а и аз загубих много кръв и всеки ден привечер вдигам температура 38,6 и никои не знае от какво е ,изписаха ми антибиотик за всеки случай,за жалост и хемоглобина ми е само 86 така че сега изнудвам татито всеки ден с едно щоколадче Милка Wink
Сега Еличка спи кротко и чакам след малко да се размърда за да си хапва,не мога да откъсна поглед от нея, мога да я гушкам и гледам с часове!А понеже като раждах целия втори етаж беше пълен ни сложиха на третия ,не можеше да е при мен освен за кърмене,днес за 1 път я видях гола,а сега ще ни е първата нощ заедно.Много се вълнувам как ще мине!
На нея пътя до вкъщи ,изписването ,новата обстановка я направиха леко стресирана днес (и мен също),но се надявам утре да сме по добре.Не мога да се нарадвам че сме си вкъщи и че се изкъпах в собствената си баня ,че никой няма да ми взима Еличка повече и да я боде с какво ли не,сега остава само и аз да оздравея и щастието ще е пълно.Днес легнахме всички един до друг и хармонията беше почки 100%,липсваше само нашето славейче но сега е подобре да е по далече защото в момента ми се иска денонощието да е поме 30 часа!
Ами това е от нас сигурно няма да мога да пиша често, но обещавам да чета!
Честит Имен Ден на всички с прекрасното име Мария!Днес наистина е един от най светлите празници!
Дано не съм ви стреснала много!На всички чакащи мами пожелавам по кратко и леко раждане(и много обезболяващи Laughing)
Лека вечер!

# 166
Добре до6ла на Блу и на габи32 welcome.Блу много ми хареса разказа ти newsm45 пак се раз4уствах и мен като Лореха ме удрят яко хормоните newsm03.Особено парвите дни пла4ех за 6тяло и не6тяло особено като влязох за парви пат вав форума след като се прибрах от болницата.Тук си споделям от толкова време за тази бременост и като родих просто не мога да го опи6а как се 4уствах като влязох тук,толкова си ви оби4ам newsm51.$естито на новите маи4ета,много радост да им носят теьните бебоци.Мама Леоне 4естит рогден ден мила на патерица newsm59.4естита годи6нина на   1datingЕлиона много семеино 6тастие и много сладки бебоци.Мисс 4естит имен ден мила newsm51 носи си сас здраве името,нека богородица винаги да те закриля.Мама Марго многфо си пригивяла мила #Crazy,но вагното е 4е сте си вка6ти прегра6там ви и ви целувам силно Hug,така се радвам и за двете много целувки

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 01:52 от ROZI24

# 167
Здравейте! Н е съм писала от много отдавна, но нищо ново около нас.
Моята бебка си седи на топличко, нищо че утре трябва да излиза вече. До петък ако не е излязла ще искам да предизвикат раждането. В петък и сме на видеозон. И ако кажат че е достатъчно голяма да излиза... изобщо няма да се колебаем. Че я правихме да излезе Лъвица, и ще изпусне зодията иначе  Laughing

# 168
Добро утро Hug

MamaMargo,  blueeye® , добре дошли отново сред нас!!!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕННИЧИТЕ!

Аз отново будувах тази нощ и изчетох половината форум. CrazyДнес съм на запис, но се надявам да ме видят и на ехограф заради водите.

Приятен и малко по-прохладен ден  bouquet

# 169
Привет и от мен!   bouquet
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!
ЧЕСТИТА БЕБКА НА gabi32!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА Pepper!
ЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН ДЕН НА КАРИ НА Lorexa! Кога се родихте - кога станахте на 1 месец!  Heart Eyes
MamaMargo добре дошла отново при нас! Откога те чакаме да си дойдеш и да разкажеш! Laughing
И аз днес ще ходя към болницата за запис на тоновете. Надявам се да не се върна днес.  Joy Днес ми е и термина. Ще видим какво ще каже доки.
Лек ден!   bouquet

# 170
 Така благородно ви завиждам вече си гушкате бебчетата  Peace Честито на обебилите се мами и леко раждане на останалите   bouquet

# 171
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Бебка на VesiG се казва  ЙОАНА   Grinning

# 172
Здравейте момичета, да се отчетем и ние.
На 08.08.2006 се роди нашият син Георги - 3кг / 50см. Въпреки планираното секцио си родих нормално...без епидурална дори.
Ако има желаещи мога да разказвам подробно.
Един съвет за тези които ще раждат в Шейново...в момента там е пълно с хора...аз бях в стая отвратително мизерна с 8 легла вътре, естествено пълна. Добре че момичетата бяха супер. Питах за ВИП казаха че няма свободна..и че се запазвали предварително.
Попитайте си, иначе мизерията  е пълна. Една баня на етаж...постоянно заета, ами на всичко отгоре и някакви ремонти имаше..та един ден нямаше топла, на другия ден студена вода...а през деня разбиват с някакви машини...и е почти невъзможно да се спи...ама пуста умораа.. Иначе за раждането няма страшно - песен е. Хайде оставяме ви за да се гушкаме...успех на тези на които им предстои това изживяване!!!!

# 173
здравейте момичета, ето ни и нас вече у дома и влезли малко в час(че в началото като си доидохме не знаех къде се намирам)сега вече е по спокойно макар че се шашкам от най малкото нещо и рева за най малкото:)сега използвам докато Михаела спи да почета малко тук и да ви пиша .благодаря за пожеланията и ЧЕСТИТО на мамите с бебенца   bouquet
не знам след толкова разказани раждания дали моя разказ ще представлява интерес но накратко:в 1 часа ми започнаха контракции и бързо станаха на 4 мин ,обадих се на доки и тя ме пита дали ми се втвърдява корема ама аз като не съм имала подготвителни контракции и нич не можах да разбера дали се втвърдява и за по сигурно тръгнахме към болницата ,а аз убедена че няма да раждам още.там ме прегледаха и ми казаха че освен конътр друго нищо няма и татито спокоен се прибра в къщи<обаче контракциите станах болезнени и през 2.5мин и ми сложиха система която не подейства.сутринта ми я спряха  и по обяд ми я пуснаха пак-започна се с разкритието и всичките екстри Simple Smileи така до 18.00часа когато вече имах пълно разкритие и хубава родова дейност и ме качиха да раждам -да ама бебка не иска да излиза(тук как се опитваха да я накарат да излезе няма да разказвам но факт е че тя беше по упорита и се наложи секцио и така се появи на мама слънцето.всички болки наистина се забравят и  сега единствения ми неприятен спомен от раждането е че не ми показаха бебка веднага след като се събудих а чак на следващия ден(това е обичайна практика тук)бях бясна   #Cussing outи все още съм като си помисля
ами това е моя разказ (май не стана от кратките)
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ !!!!!!!!!!!1[/colo
много се радвам че отново съм при вас Hug

# 174
Добре до6ли на обебилите се мами Hug.Аника_82 и ти те гу6ка6 своето бебе мила baby_neutral,и аз като теб нямах тарпение.Мама марго много се радвам за вас :hug:4е сте си вка6ти и вси4ко е наред,пргра6там ви силно много си се изтормозила,но резултата е хубав Peace.Лореха 4естит един месец на малката красавица  bouquet,как лети барзо времето,сяка6 бе6е в4ера,Ние сме добре моя бебо не6то киха и ми притеснено да не се разболее Praynig,ж болницата киьа6е но ми казаха 4е било нормално за бебета.Целувки на всики  bouquet.

# 175
  • Sofia
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ, ГУШКАЩИ СВОИТЕ РОЖБИ!

ДОБРЕ ДОШЛИ НА ЗАВЪРНАЛИТЕ СЕ МАЙЧЕТА!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!

Благодаря на всички за сърдечните пожелания за вчерашния ни празник. Много ме трогнахте!

Аз тръгвам на кръщане в Банкя, (добре, че е наблизо Laughing) и само да ви се отчета за вчерашния ми преглед:
Скъсяване на шийката - 50%, разкритие 2.5 см., бебка е около 3100 гр. и имам контракции. Общо взето доки каза, че мога да родя всеки момент... Laughing
Това е, ще пиша като се върна и дано да имаме нови бебчета

# 176
Честит празник на всички празнуващи днес!
Нека богородица бди над нас и малките ни дечица и помага на всички запътили се да раждат!

ЧЕСТИТА БЕБКА НА gabi32!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА Pepper!

MamaMargo,  blueeye® , добре дошли отново сред нас!!!

Честито и на всички новообебили се мами!
Сега на кратко да разкажа и за моето раждане.
На 3 ,когато беше термина ми бях при моя доктор ,помолих го да ме пригледа за разкритие и нямаше такова ,само шииката ми беше скъсена на 50 процента,околоплодни води в норма ,плацента 2-3 степен.Даде ми листчето и каза утре с багажа и в болницата.
на 4 сутринта ме приеха,правихме запис -беше хубав,прегледаха ме и бях с 1 см.разкритие и шиика скъсена на 90 процента,а околоплодния мехур се беше отлепил.
Пратиха ме да ме настанят в стая ,но отделението беше препълнено и едва се намери свободно място.И така през целия ден си имах контракции,които изобщо не бяха силни ,но бяха на около 10 мин. и на вечерната визитация ми казаха да отида на запис и преглед защото имат за настаняване друга жена ,а няма места.
Отидох в предродилна зала и казаха тоновете са добри ,контракции на 10 мин.разкритие 3 см.не им се искаше особенно да остана в предродилна зала ,но нямаше места ,а като се върнах да взема памперс и да си събера нещата другата жена вече беше настанена на моето легло.
И така към 7.30 бях в пред -зала ,чудиха се какво да ме правят и към 8 ми спукаха водите и включиха система.контракциите започнаха направо но 5 мин.а след час вече бяха на 2-3 мин.като започнаха да се сливат след това,но разкритието беше едва 4 см.Почти не се издържаше,включиха ме за запис на тоновете и се оказа ,че тоновете на бебка падат,бързо ми направиха тестове за упойка и изчакваха да видят дали отново ще паднат.
Една от акушерките ми даде половин хапче и каза да го смуча между венеца и устната.
През това време пристигнаха още две родилки за приемане и докъто ги приемаха започнаха напъните.
Заведоха ме в зала и там с 4-5 напъна се появи моята дъщеричка Николета,веднага изплака Grinning, а аз нямах никакви разкасвания.
За съжаление получих кръвоизлив и си наложи да ми поставят пълна упойка и да ме кюртират,но и това мина много бързо.След два часа ме закараха в стаята и ми донесохо бебка,а тя милата беше толкова гладна,че не престана да си яде ръчичките докъто ми разрешат да я накърмя.
Аз родих в 1.10 през ноща ,а ми разрешиха чак в 9 часа. Rolling Eyes
За сега нощем спим ,като се буди само да суче ,но след обед вече ни започнаха коликите и сега се борим с тях.

Леко раждане на всички които им предстои и най- послушните бебчета! Grinning

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 12:02 от vanina

# 177
Здравейте,мами- бъдещи и настоящи!
Аз съм от юлските мами и днес ми домъчня за емоциите по време на бременността и най-вече когато наближи термина и затова реших да вляза във вашата тема .
Честито на тези , които гушкат вече своите ангелчета!
На чакащите успех- това е най-великото нещо на света!Бъдете спокойни и щастливи.
Леко раждане на всички чакащи и бързо възстановяване!

# 178
 welcomeНА  blueeye®,  MamaMargo И  gabi32!!! Tada

Момичета, да ви споделя нещо  - мисля, че снощи ми падна тапата, ама не съм много сигурна. Нали казват, че трябвало да има кръв, а при мен няма. Само едно бяло слузесто като желе "нещо". И не ми прилича на бяло течение, защото за първи път виждам такова - беше си точно като желе, а не течно като течение.Тази сутрин няма нищо. И не знам дали да се обаждам на моя доки или да изакам други признаци.  Хем ми е завтори път, ама много ме е шубе. При първото раждане също нямах падане на тапа с кръвни нишки. Аз тогава даже не знаех за това /нямаше кой да ми каже/ и може и да не съм го забелязала, ако пак е било такова бяло. Как мислите - да се обадя ли на доки?

# 179
  • гр.Добрич
Честит празник на всички МАРИИ!
Честито на всички мамчета. Включвам се и аз с добрата новина - вече съм мама на момченце - Ивайло. Роди се малък 2850 и 48см. Онова прословуто хапче много ми помогна, без малко да родя в приемната. Уж бебо е малък обаче така съм зашита, че се чудя къде ми е дупката. Grinning
Вече сме си в къщи и се гледкаме. Имаме проблем с храненето - много бързо се уморява от сученето и така цял де.
 На всички очакващи много късмет и добър екип. Наистина мяйка трудно се става.  Кураж момичета, заслужава си.
Вече по-често ще се включвам.

Общи условия

Активация на акаунт