За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 30 645
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ще я изплюе и ще се разплаче .
Вие как реагирате ,същото е,и то е човек като нас.Grinning

# 691
Моя някъде към 10 мес май започна да ме гушка като го нося. А към 11 мес започна да ми дърпа блузата като иска да суче. Сега си знае, че е само за приспиване и като му се доспи започва да ме дърпа. Искам да отбивам, но не ми е ясно как ще стане, като пристрастен е и е свикнал да заспива така.

# 692
Дъщеря ми няма пет месеца,но вече ме гушка с ръчички,когато я нося. Баща си също гушка,така че май е до характер. Дрехите ми не дърпа надолу,но когато иска да суче се навежда на нивото на гърдите и отваря устичка,ако я държа по-високо почва да суче по врата или деколтето ми.

# 693
  • Пловдив
Синя книжка отидох да вадя на двайстия ден на бебето и ме върнаха,че нямам някакъв лист от педиатърката.На следващата консултация ще питам.
Да, бях забравила да пиша за този лист от педиатъра. На него се посочват данни на лекаря и на детето, един вид, че този лекар е лекар точно на вашето дете (поне аз така си разсъждавам). Даже ако искаш по телефона кажи на вашия педиатър, че за следващата консултация ще ти е нужен такъв документ за здравна книжка и да ти е готов като отидеш. Аз така предварително се обаждам и документите са винаги готови и не чакам излишно.

# 694
Педиатърката ни дад такъв лист, каза и копие от акта за раждане. Но се чудех дали трябва на самата регистратура или си имат кабинет или гише специално от където ги издават. Предполагам в самата поликлиника знаят.

# 695
  • София
Педиатърката ни дад такъв лист, каза и копие от акта за раждане. Но се чудех дали трябва на самата регистратура или си имат кабинет или гише специално от където ги издават. Предполагам в самата поликлиника знаят.
Обикновено касите на НЗОК се помещават в отделни кабинети в самото ДКЦ. Намерете на-удобното за вас ДКЦ, в което има филиал на НЗОК. Предполагам можете да отидете и в самата централа.
За синът ми ходих в централата, защото мислех, че съм загубила книжката и ми трябва дубликат. Оказа се, че изобщо не е издавана и не ми взеха такса (такса се плаща за издаване на дубликат).
От педиатъра взимате РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА ЗА ПЪРВОНАЧАЛЕН ИЗБОР НА ОБЩОПРАКТИКУВАЩ ЛЕКАР, синия лист.

# 696
Как процедирате с климатици в жегите?Мислим да го пуснем с 5-6 градуса разлика с външната температура,и да не духа директно,а нагоре.На почти месец е бебето ни.

# 697
  • София
И с двете деца пускай като бяха малки Точно така,не голяма разлика и да не духа директно.Нашия е със сензор и като има движение реагира.
И редовно почистване на филтрите.

# 698
Миднайт,благодаряМъжа ми ги чисти всяка седмица,мисля че е достатъчно.А и я обличам леко от родилното,не е бебе с пет дрешки,спи по боди и въобще не гледам да я изнежвам.Просто сме на булевард на оживено и е ад от клаксони,псувни а и много прашно.

# 699
Пускам климатика и отиваме в др.стая...докато се охлади

# 700
И аз пусках климатика, дори съм го оставяла на спи на включен. Аз нагласях на 23 градуса.

# 701
В голяма чуденка съм с този климатик. Без него в стаята е 28 градуса и на всички ни е топло. Като го пусна пък ( на 26) имам чувството, че духа на всякъде където са децата. Купихме сега един дефлектор за климатик, пластмасова преграда, която се поставя пред климатика, ми не върши никаква работа ..

# 702
На 23 ги сложих и е свежо в стаите,без да е студено,нито горещо.
И в нас беше 27-28 градуса,не се търпи,вечер като си легнем се изнервям от жеги.

# 703
Пускаме климатиците в другите стаи и така охлаждаме и стаята с детето. Не смея да му пускам докато спи

# 704
  • София
Момичета ,коментираме с една позната ,има дете на 1г тежи 7600 и е 71 см Роди се 2700.Притеснява се,че е доста дребна.Иначе е здраво дете,храни се,всичко е ок.Аз й казах да се посъветва с педиатъра най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт