За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 30 635
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
А кога ббчетата се научих да заспиват толкова рано - 20, 21, 22?
Моят син е на 3 седмици и още има нощно хранене с адаприрано мляко. Такива часове на заспиване са ми направо мечта. А от сегашното положение ми се струва, че никога няма да ги стигнем. Grinning

# 721
Имам 2годишно дете и 4м бебе, с двамата съм до около 19-20 навън, следват вечеря, баня и чакаме сънчо.
Големият ми спеше от 20 до 6 само няколко месеца, менят режима често.Новородено не може да има режим, няма още усет за деня и нощта

# 722
Моят син е на 5 месеца. Заспива си към 20.30 от третия месец някъде. Естествено с малки изключения случва се да заспи и към 22. 00ч., но това е веднъж на 7 дни горе - долу.
До третия месец  ядеше през 2 часа - денонощно, през другото време си спеше.
Сега заспива към 20.30-21.00ч. и става към 5.00-6.00ч.

# 723
Моето момченце е на годинка и два месеца вече, заспива към 21-21:30 от третия месец горе-долу, но още имаме нощни хранения. После към 6:30-7 вече е готов да дивее

# 724
  • София
Моята девойка се роди в края на миналия юли. Докато беше топло сме стояли навън и до 21-22ч. Ако й се спи- спеше си навън.

Нещо изкукурига точно зимата (между 4тия и 9тия си месец) и започна постоянно да отлага часа на сън.. Рекордите й са заспиване в 2-3ч посред нощ. 😬 Какво ли не опитвах - не! И не! Поне в продължение на месец се борих с нея за по-ранно заспиване, но на нея просто не й се спеше. До този час играеше и дивееше.

Изведнъж на около 9 месеца (сега април месец) рязко започна в 20-21ч да нервничи за сън. Сега заспива там някъде.

Водя се по нея и двете сме доволни.

# 725
Моя от 4 месечен някъде заспива в 9 и става в 9. Преди ъова беше 9и30,побпреди това 10, но малко по малко изтеглих часа

# 726
А кога ббчетата се научих да заспиват толкова рано - 20, 21, 22?
Моят син е на 3 седмици и още има нощно хранене с адаприрано мляко. Такива часове на заспиване са ми направо мечта. А от сегашното положение ми се струва, че никога няма да ги стигнем. Grinning
В този период започнаха нашите колики беше ужасно... Най късно е заспивала в 01 без 20 що рев беше...изнемощявах.... Сега на 22,30 се радвам. 😀

# 727
Галеона,новородено няма как а има режим  да искаш да го слагаш в един и същи час.
Ако ви предстои хранене в 18.30, 19, 20, 21 ч къпеш и тогава храниш и ляга. Аз така правих с моя син. Къпала съм и в 23ч, когато не се е събуждал, но единични случаи. Към 3/4 месечен сагах в рамките на 18.30-19,30ч и после си хапваше през нощта, той цокаше нощно време до доста голям. Въппосът е в последователността и да държиш на режим.
Той например, не желаеше да спи през деня, което е абсурд за новородено. Един месец ми отне да го приуча на хранене-сън, за да не е превъзбуден и да не реве.
Към днешна дата, 2г.5м, всеки ден ляга в 12.30 на обяд и вечер 20.30. Спазването на тези часове за мен са много важни и ги изградих с много последователност  упорство.

# 728
Верче, страхотно, че си успяла с режима.
Знам, че при новородените е много трудно в началото.
Ние сме на адаптирано мляко основно и още се боря да му наложа режим на хранене през 3 часа. Сякаш криво-ляво последните дни успявме да де оправим, но и той почна много да будува м/у храненията.
Храня го, оригвам го, слагам го в кошарата и се почва едно будуване от час - час и половина придружено с мрънкане и плач.
Ако имаш някакъв съвет, ще съм изключително благодарна да споделиш. Simple Smile

# 729
На 3 седмици забрави за режими, по-скоро ритуали като къпане в един и същи час, масаж, мляко и т. н, разбира се, че ще има и нощно хранене - бебето ти е много малко. Съвет не знам как да ти дам, моите близначки бяха спокойни бебета, хранени с АМ на около 3 часа, изключения е имало, но съм се водила по тях... Честно казано и през ума не ми е минало да се допитвам до някого по гореспоменатите въпроси...Сега са на почти 19 месеца, лягаха в 20:30 до скоро, вече към 21:30 и стават в 8:30 - лято е, играе им се навън и не бих ги "натискала" да си лягат по светлото само заради единия му режим, график или както там се нарича. Това е лично мнение, подчертавам. Simple Smile Но не знам защо го говорим това като децата ни са на различни възрасти... Както и да е - за протокола.

# 730
На някой изписвали ли са течен парафин за дете на 1 г. с упорит запек? От няколко месеца вече има проблем с акането и го водих на гастро. Освен това ми препоръча Аптамил мляко което да давам вместо дневното кърмене. Мъча се да отбия и до сега опитвах с КМ да заменя дневното кърмене. Докторката каза това АМ било разхлабващо Rolling Eyes

# 731
  • Пловдив
Аптамил-а запичаше моята дъщеря, не съм сигурна, че точно това адаптирано е разхлабващо, даже не знам да има такова адаптирано.

# 732
Моето момче е на козе и от месец краве кисело мляко (заквасвам си ги у дома), не прие нито едно АМ, а пробвах аптамил, лактанабио и фризолак. Не е малко детето, моя беше на 9м. когато започнах с киселото мляко, защото направих проблем с щитовидната жлеза и се наложи да спра да кърмя

# 733
Галеона,
Не знам дали ще ти е от полза, но при мен така седяха нещата:
Силни колики  и денонощен рев до 5.5 месеца.
Докато бях бременна купих люлеещ се стол с табуретка и положение за сън (най-ползваната ми бебе вещ), на който кърмех и заспивах с детето. Заспал го слагах в леглото в началото и той се будеше де и пак на стола.
Така го приучих и през деня да заспива, с люшкане.
В последствие с течение на месеците се пренесохме на леглото като кърмех там и заспиваше, после махнах кърменето и гушках, само лежахме, аз излязох извън леглото и галех през решетките, и от скоро излязох  от стаята му.
Според мен има нужда да му помогнеш да заспи. Дори и за 15-20 мин. Аз  началото люлях по час-час  половина за толкова сън през деня.  С течение на времето,  съня се увеличи и започна да заспива по-бързо. Като минаха коликите и започна да понася количката пък го изкарвах и в нея да спи,  там заспиваше бързо от друскането Simple Smile
Също според мен, ако се буди преди 3ч за хранене, не бива да му се отказва.

# 734
Галеона,нашата девойка като най-лесно заспива гушнана в мен.Лягаме на леглото,коремче в коремче и лице в лице.Успявам в 90% от случаите,люлеене в кошарата не помага,като заспи изчаквам 15 мин и я местя в леглото й.

Общи условия

Активация на акаунт