МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 401
  • 282
  •   1
Отговори
# 240
Весе,имам много против,защото млякото не е адаптирано,а обикновено краве мляко.Адаптирано и аз слагам в пюретата,но краве мляко-прясно,сухо или кисело не бих дала! Naughty

# 241
Мацки, черпя ви - Вики става на половин година !!!

Божеееееее, как лети времето ...
Честит празник!   bouquet Тези дни и аз си мислех същото (за бързото минаване на времето)!!!

А какво против имаш млякото в пюрето? Аз слагам АМ във всяко пюре преди да го дам. Мисля да правя така поне до 6-и месец, когато ще въведа месото.
Ще си позволя да ти отговоря аз - Проблемът е, че млякото в пюретата не е адаптирано, а най-обикновено сухо. Едно е ти да добавиш, друго е вече да има.

# 242
Весе,имам много против,защото млякото не е адаптирано,а обикновено краве мляко.Адаптирано и аз слагам в пюретата,но краве мляко-прясно,сухо или кисело не бих дала! Naughty

А не слагат ли пак адаптирано мляко в пюретата newsm78 А какво може да стане, ако яде от млякото, което слагат в пюретата? Rolling Eyes

Аз попринцип мисля да дам кис мляко към 8-и мес, няма да чакам до годинка, но зависи как ще го приеме Маги. Попринцип съм малко по-спокойна за млечните продукти, защото сме на обикновено АМ, което колкото и да е преработено пак си е на базата на краве мляко. Нали така? Аз дори един път й сложих съвсеем малко масло в едно от пюретата, така за проба Blush. Но не мисля да го правя скоро пак защото в АМ си има всичко, което й е нужно от този сорт за сега.

Честита ви половин годинка, Пчеличке
  bouquet

Мами, вижте тези колички, направо се влюбих

http://www.antaro.ru/kolyaski/tako/city_v/gold/cv_gold01.htm

Аз много се чудех дали да продавам нашата напролет или да я пазя за второто, живот и здраве. Но, като видях тези просто са страхотни. Лошото е, че май ги продават само в Ст. Загора Sad А и още нещо доста неприятно - майката, която има такава каза, че тежали 18кг #Crazy Това е голяям минус.Иначе имат супер много цветове и са точно такъв тип какъвто на мен ми харесва - без отделен зимен и летен кош.

# 243
Весе , количките са страхотни , но ако трябва да  купуваш за новородено.Едва ли напролет ще ти е до такава количка.Децата ни ще са доста големи и най - удобни ще са ни летни колички.Ще е много трудно да задържиш детето окопирано в този кош.
Моята количка е
http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=487_496_499&pro … b94d4162007759ed2
и пак си мисля ,ч е напролет ще я сменям за нова , въпреки , че тя е малко по-голяма от летните и като е в седнало полоцение е много компактнамНа тази възраст децата искат да имат по-голяма видимост.Даже наскоро си говорехме с една Мама , че назима няма да имаме нужда от тези покривала , защото децата ни ще са големи и  ще седят.По-скоро ще са добре облечени и няма да позволят да ги опаковаме с завивки и одеала като новородени.

# 244
nadeto7  защо се чудиш на пюретата на кое каква възраст пише нали сама казваш ,че е схема на захранване да си пишат каквото искат .Аз пък друго забелязах тука на пюретата на хип пише че след отварянето трябва да се консумират до 36 часа /поправете ме ако бъркам но имам такъв спомен/ а на пюретата които си донесох от Италия пак на хип пише до 24 часа  #Crazy
Иначе аз определено се съобразявам със възрастта която е отбелязана на етикета и вече малко по малко въвеждам разните храни защото това бавене със всичко започва малко да ме отегчава спазих сравнително по късното захранване съобразявам се със постепенното даване и като количества и като видове храни ама ми се струва че се получава вече някъква всеобща мания по този въпрос и нещо като зацикляне /въведохме морков картоф тиква тиквичка и до там/ и всеки ден чета карфиол и броколи не било добре домати грах и боб също за масло ,сирене и мляко /което се съдържа в готовите пюрета/ било рано ,жълтък в летния свезон- не за месо не става и на въпрос /като исключиме Герчо  Wink/ и какво се получава в крайна сметка в следващите 4-5 месеца ще си ядеме едно и също  newsm78 ми нещо не ми се струва нормално. Много ме дразнат тези които казват ,че нашето поколение като сме били малки са ни захранвали набързо със какво ли не и пак не сме умрели и затова започнах по тъй наречените нови схеми ама всяко нещо си има граници .Та по този повод давам и карфиол и боб и грах и нямам проблеми и се надявам така да е и за напред все пак не мисля ,че ще напишат на пюре че става за бебета над 4 месеца а то да е за над 6  newsm78 абе незнам дали се изразих правилно ама направо откачих вече с тези храни то не е чудене не чудо  Tired
veselina_s_p  хубави са цветовете на количката но на външен вид е почти същата като тази която ползваш сега поне според мен просто са един тип доста едричка а щом е и по тежка съвсем се губи смисъла да я сменяш май  Flutter е разбира се ти си решаваш това е мое мнение а и аз мицля като Цеци че няма да искат да седят завити и без много отворена видимост.

# 245
всеки ден чета карфиол и броколи не било добре домати грах и боб също за масло ,сирене и мляко /което се съдържа в готовите пюрета/ било рано ,жълтък в летния свезон- не за месо не става и на въпрос /като исключиме Герчо  Wink/ и какво се получава в крайна сметка в следващите 4-5 месеца ще си ядеме едно и също  newsm78 ми нещо не ми се струва нормално.
Аз също доста време задържах топката , но след като дадох спанак и домат (както вече писах) , много бързо изредих всички зеленчуци .Сега се замислям , че съм пропуснала карфиол и броколи.А за месото - Педито ме натискаше още преди 2 седмици , но аз изчаках да навършим 5 месеца (минал е 1 месец откакто въведох зеленчука) и още в събота дебютирахме с месото.Ще изчакам да минат жегите и ще включа жълтъка (до 1 седмица)

# 246
Здравейте, здравейте!
Прави сте за киселото мляко - ще почакаме да пораснем още малко, макар че на бебка много й хареса. Аз си мислех, че в България го давате от по-рано, като е по-истинско newsm53
Още повече че в момента е малко запечена. Не е прекалено страшно, но се тормози от време-навреме. Затова да питам - вие какво давате за запичане? newsm78
Аз дадох малко бебешки портокалов сок и направих биберона с една специална вода, която се препоръчва за такива случаи,  но още не се е нормализирала съвсем.

А към кого да се обърна за да ме "регистрира" в темата? Нещо не виждам кои са модераторите. newsm78

# 247
Здравейте на всички!

Аз малко се позагубих, ама правихме ремонт и спяхме у свеки. А компа беше заврян някъде из багажа. Вече приключихме, нанесохме се. Кристина вече си има детска стая, която в момента е празна, ама догодина ще я напълним, живот и здраве  Laughing Холът ни и той стана много приятно местенце  Laughing Май големия зор е имал смисъл.

Иначе около нас новото са 2 зъба, неспокоен сън заради жегите. А и денем Криси е намалила съня си почти до минимум. Направо не я знам как издържа до 21ч  Shocked Вече почти не се храни нощем. Само вода пие и чак към 5-6 огладнява и си хапва сабилно. А с тези зъби как хапе  Close Да му мисли мама.... Иначе на нея й е смешно като ме захапе, а аз като изохкам...

Хайде до скоро от нас!

# 248
цеци ми последва примера - 5 месеца и хайде на месотооооо... Станахме 2 лудите в кюпа /аз всъщност малко преди 5 м го почнах/. За пюретата от броколи - никоя марка няма 100% от който и да е зеленчук. Чистото "уж" на Хаме е към 20% по спомени - останалото е гадни картофи, които го правят още по-гадно ама това е... Иначе етикетчетата на пюретата са точно според различните схеми на захранване - примерно стандартно нестле нямат пюрета за деца под 6м, но имат цяла серия нестле алете, която е за над 4 месеца и е бъкана с месо. Просто всеки си преценява кво да дава на детето си. Иначе всички пюрета, които са за първи етап са финно мляно, тея за малко по-големите деца са с малки парченца и така. Аз давам финно мляно, като повечето, които купувам са за над 4-ти месец, като избягвам ужасно много храни - бобови, доматени, ягоди, цитруси, кайсии, праскови, свинско. Та аз изхождам от логиката, че което не е полезно за моя гастрит и т.н. няма да е полезно и за бебето ми, което също има чувствителен стомах. Аз лично никога не съм опитвала леща на вкус /няма и да опитам/, боб съм яла 3-4 пъти в живота си, грах още по-малко та в интерес на истината не смятам и да му давам въобще. От малка ми е забранено това и съм яла винаги месо, месо, месо и по малко зеленчук и то по лекарско предписание. Месцето си е много полезно и за анемията и за стомаха и за всичко, а и месото е доста по-лесно смилаемо от доста от зеленчуците, които давате.

# 249
Здравейте момичета, Hugаз се завърнах,хубаво си изкарахме,по нататък ще пратя снимки.Да ви разкажа един неприятен момент,как се скарах жестоко със свекърва си насред Дисниландия.Цял ден ме ядосва,че изчезва нанякъде с малкия и целия ни багаж,та си губихме времето да я търсим,Дани цял ден не беше ял,но не проявяваше признаци на глад,но го накърмих,малко след което той повърна шоколад #Crazy.И тя си призна че му дала едно блокче да си хапне(и аз се чудя що не е гладен) и това на незахранено бебе.Направо като разбрах откачих,ама и тя вместо да си мълчи ми спори,че нищо лошо не е сторила и ми крещи на всичкото отгоре.От този момент нататък не и оставих детето дори и за 5 минути.Тази седмица мисля да започвам със захранването.Като си наваксам с четенето ще пиша пак.Приятна вечер от нас.  love001

# 250
Месцето си е много полезно и за анемията и за стомаха и за всичко, а и месото е доста по-лесно смилаемо от доста от зеленчуците, които давате.

Еее, Герчо, малко си се изхвърлила с месцето  Mr. Green Съгласна съм, че месото е полезна и незаменима храна, но същото важи и за зеленчуците във всякъква форма. Чак пък да се изключат напълно някои от тях ми се струва крайно. На теб явно са ти противопоказни, но пък на Инам може да му хареса грахта или боба примерно. Защо ще лишаваш детето. попвите имат също уникален състав.
А за броколите - аз днес взех по едно бурканче от двата вида броколи, които видях. Сега ще ви кажа точно какво пише на етикета:
- Бебивита - вода, сварен ориз, броколи 20%, ябълки, оризово нишесте, витамин С
- Хаме - броколи 70%, вода, модифицирана скорбяла, растителни мазнини.
Ще видим другата седмица Маги как ще ги приеме. Днес й дадох тиква на Хип и нещо не беше очарована май. Абе тези пюрета нещо хич не са нормални на вкус Rolling Eyes Не знам как ги правят, но имам чувството, че извличат всичко от съставките и правят пюре. Това с тиквата...абе имаше вкус на тиква, но и някакъв странен дъх Thinking Май тези пюрета за нас ще са У лево Mr. Green

Днес взех и една каша - на Фризокрем с ориз и царевица. Исках да взема такава с плодове, но с "нормални" плодове /кайсии, ябълки, банани/ бяха само Слънчо В плодовите на Фризокрем и Нестле плодовете бяха портокали, праскови, ананас #Crazy И бяха за след 4 мес. Нещо, като гледам вносните храни за бебета ми се струва, че ние тук се правим на по-католици и от Папата Thinking Там наистина захранването е след 6-и мес, но явно въвеждат всичко доста по-бързо и без чак такива мании за алергии Rolling Eyes

veselina_s_p  хубави са цветовете на количката но на външен вид е почти същата като тази която ползваш сега поне според мен просто са един тип доста едричка а щом е и по тежка съвсем се губи смисъла да я сменяш май  Flutter е разбира се ти си решаваш това е мое мнение а и аз мицля като Цеци че няма да искат да седят завити и без много отворена видимост.

Ама аз няма да купувам тази количка напролет. Мислех си да я купя за второто Mr. Green  Joy А напролет ще си взема лятна със сигурност. Замислила съм се за една на Хаук, а и ТАКО-о имат лятни и тях ще погледна.
А вие какво мислите да правите с комбинираните си колички? Аз много се чудя дали да я пазя или да я продавам newsm78

# 251
аз май също се влиая от собствените си предпочитания за храна, но пък и забелязвам че и Алекс и Симона са със моя тип стомах и храносмилане. Аз зърнени храни ,плодове и зеленчуци много обичам и на тях им харесват и добре им се отразяват.По месото въобще не си падам даже малко ме е гнус да ям /а да го готвя да не говориме   Sick/та незнам кога ще се наканя да дам на бебо но и това ще стане.
Исках да ви питам давате ли каши и какви са ?

veselina_s_p за количката сега разбрах  Joy аз миналата седмица за Алекс количка купих а ти вече за второ избираш  #Crazy почуствах се се закъсняла  Joy  newsm78 Joy
А старата я монтирам като столче и ще го храня в него.Но имам и още една от Симона която мисля да я продам ,но незнам де още не съм решила.

Последна редакция: вт, 22 авг 2006, 00:09 от miki3

# 252
Здравейте, милички!
Ние в тези адски жеги сме се скрили при баба (майка ми) и не си показваме носовете навън...И сме криви, криви... А пък май най-накрая и при нас започва да се промъква феята на зъбките, та се слюнчим като Ниагарския водопад...

Наде, Янето е голям сладкиш в тая висулка Simple Smile
Абе вече си приличат на хора нашите бебоци...

вие какво давате за запичане?
Аз дадох малко бебешки портокалов сок...
А към кого да се обърна за да ме "регистрира" в темата? Нещо не виждам кои са модераторите. newsm78

Чумби, против запек тук се дават пюре от тиква или слива или специално АМ (ако не се кърмите), което нормализира стомахчето... В крайни случаи някои лекари дават и Дуфалак, но аз не съм прибагвала до него не смятам, че е нужно. ДА ти кажа, вчера една мама ми разказа как е докарала на бебето си разтройство със сок от диня. Предполагам, че при запек ще подейства нормализиращо...

А какъв е този бебешки портокалов сок? Такова нещо в БГ няма май... Или поне аз не съм чувала.

Относно регистрация, просто си напиши данните на бебо в един постинг и който почне новата тема (най-често това е Тасия), ще ви включи в списъка.

Виждам, че говорите за колички: ние от почти 2 мес сме с такава - лятна НеоНАто Пиума:
http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=5961&lang=1,
но в бежово и оранжево и трябва да ви кажа, че съм страшно доволна - много е лека (6 кг) и компактна, има почто напълно легнало и гюрукът й се маха - т.е. след време може да стои само като столче.

Ох, хайде пожелавам ви лека нощ  и днес, пък от утре го дават да се захлажда вече...

# 253
Пиши на Тася, тя ще те добави в списъка.
 Относно количките, аз затова си купих комбинирана, за да не взимаме две. Нашата е такава http://shtarkel.com/m1.html . На Али й е много удобна, защото е широка.
 На всички половин рожденици, честито  party006

# 254
Нели, и аз съм със същата, но за догодина мисля да си взема нещо по-леко и по-компактно. Аз също съм си много доволна от нея и на Маги й е супер в нея, защото има място да се завърти накъдето иска.

Борива, на мен много ми харесва тази Нео нато но нещо не ми се дават над 200лв за лятна приположение, че комбиниратната ми беше толкова. Нещо до към 150лв ме устройва.

Исках да ви питам давате ли каши и какви са ?

Аз още не давам каши, ще започна от следващият месец. Но, както казах вчера взех една на Фризокрем с ориз и царевица. Мисля да взема и една на Слънчо с ябълки и да ги комбинирам. Нали няма проблем да се смесват кашите така newsm78

Общи условия

Активация на акаунт