МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 422
  • 282
  •   1
Отговори
# 255
Аз давам вече каши .Започнахме с оризова на Нестле по лекарско предписание заради разтройство.На МАрти много му харесват.Взех му и Сльнчо с праскови да ги редувам.

# 256
  • София
Добро утро! Hug
Мики,честито християнче!Да е жив и здрав!А вярно ли е,че кумоветве трябва да са кръстници на детето?Това ми го каза моята кума,а аз мислех да поканя една друга приятелка да стане кръстница на Дани newsm78,ама щом е така...
Веси,имаш предвид да ги редуваш кашите ,нали,а не да ги смесваш?Няма проблем да си ги редуваш.
Чумби,напиши данните и мерките на бебчето и ще ви впиша в списъка. Simple Smile
Ох,ние сме още назад с пюретата,досега е ял само картоф,морков и ябълка.Днес ще папка тиква с морков,да видим дали ще му хареса.А кашата много я обичаме,аз му давам оризова с рожкови на Нестле,но вече привършва,още не съм решила каква да е следващата,може би с някакъв плод newsm78.
Днес май е доста приятно навън,само за разходки,то още вчера беше по-прохладничко,де...
Айде хубав ден на всички!

# 257
Аз прелъгах вече Габи с зеленчуковите пюрета. Понеже много обича кисела (компот с нишесте) и и ги смесих. Взе че го изяде.
Ще ни добавите ли и нас към списъка.
Казвам се Вера Верьова Богоева - Попова, на 02.03.2006г. родих момиченце на име Габриела Ненкова Попова. Тежеше 4.050 и висока 54см в 10.55 часа. Ние сме от гр. Панагюрище, но родих в гр. Пазарджик.
Благодаря Ви предварително!

# 258
Аз още нещо за кашите да ви питам - гледам ,че в тях има мляко и понеже коментирахме ,че млякото в пюретата е още рано да се дава та се чудех дали и за това не е рано или пък има и безмлечни каши  newsm78 ?

Тася специялно ходих в църквата и питах за кръстниците затова съм съвсем сигурна. Може всеки който си пожелаеш да му е кръстник и единственото условие е кръстник и кръщелник да не се женят. Иначе може дори брат сестра братовчеди абе който си искаш. по принцип има традиция кумовете да свършат и тази работа но в никакъв случай не е задължително и не е изискване от църквата. На кръстника на Алекс ние сме му кумове .

# 259
Аз още нещо за кашите да ви питам - гледам ,че в тях има мляко и понеже коментирахме ,че млякото в пюретата е още рано да се дава та се чудех дали и за това не е рано или пък има и безмлечни каши  newsm78 ?

На Фризокрем пише изрично, че е с АМ Grinning

Мики, а дават ли в църквата да се снима по време на кръщането?

Тася, и аз исках да взема някаква с плодове, но нали ви казвам, освен Слънчото, другите каши са с портокали, ананаси, лимони, банани, праскови Rolling Eyes Аз не съм давала на Маги нито един от тези плодове и се чудя дали да й взимам такава каша newsm78 Мисля към тази с ориза и царевицата да слагат плодово пюре и така.

# 260
Кашите са два вида : млечни (съдържат АМ като сухо вещество и се приготвят с вода) и безмлечни (приготвят се с разтворено АМ или кърма). Обикновено ако бебето е на АМ се взема млечна каша на същата фирма като млякото, а ако е на кърма - безмлечна каша и я приготвяш с кърма.  Hug

# 261
Веси, крайна съм ама моята логика е, че за моя чувствителен стомах щом му е противопоказно, за бебешора съвсем... А и щом съм изкарала 28 години без ценните съставки на бобовите култури ще изкарам и оставащите ми 100 без тях  Joy. Благодарение на местната диета, която ми е наложена ми се оправи стомаха и вече нямам проблеми, освен когато се изкуша да ям пикантни крилца в КFC, което за съжаление ми се случва рядко, бе болките не си заслужават повече от 3-4 пъти годишщно.  Ако детето прояви желание да ги опита като стане на 2-3 годинки ще му дам - няма да му сложа лепенка на устата, но докато аз му избирам храната ще яде това, което аз преценя за правилно и бобовите култури съвсем не са от правилните според мен. А аз не съм изхвърлила зеленчуците от менюто на детето - давам картоф, морков, брокол, тиквичка, а и местните пюрета, които купувам умишлено ги вземам за след 4-ти месец защото в тях месото е 8-10 %, останалото зеленчуци и ги давам през ден - на следващия чист зеленчук. за радост или за жалост педите ми също е фен на месото... по принцип тя е за сравнително късното захранване - сок даде на навършени три месеца и половина, но за месото е категорична, че е супер полезно и не трябва да лишавам детето от него от сега. и също, че в случай, че е наследило от мен таласемията ще му е доста полезно.

# 262
забравих да кажа - нашето кръщене ще е на моят рожден ден 06.09. и съм резервирала във Фейте на Хладилника, като за църква май ще се спра на Семинарията, че ми е най-близо. Кръстница ще ми е много добра приятелка, на която аз към кръсница на голямата дъщеря...

# 263
забравих да кажа - нашето кръщене ще е на моят рожден ден 06.09. и съм резервирала във Фейте на Хладилника, като за църква май ще се спра на Семинарията, че ми е най-близо. Кръстница ще ми е много добра приятелка, на която аз към кръсница на голямата дъщеря...
понеже ще съм кръстница след няколко седмици, какво трябва да взема може ли някой да ми помогне с някакво списъче  newsm78

# 264
Герчо месните пюрета също ли ги даваш с беберон?

# 265
  • София
Кашите са три вида:
безмлечни
каши с АМ
каши с пълномаслено сухо мляко
Весе, ако искаш купи на Маги ябълкова на Хумана, много е приятна на вкус, а там където пазарувам не съм виждала безмлечни и безглутенови на Слънчо.
А по отношение на захранването , една позната, която живее в Италия, каза, че там се препоръчва захранване с местни пюрета. newsm78 или просто педиатъра на детето е решил така... Joy
Хайде прохладни разходки  Hug

# 266

Ние тогава имаме годишнина от сватбата Grinning
Герчо, а твоето момче харесва ли броколи? Аз съм се подготвила за голяма съпротива за тях. Но нали бебетата обичат по-блудкав вкус, на тях може да им харесва Grinning

понеже ще съм кръстница след няколко седмици, какво трябва да взема може ли някой да ми помогне с някакво списъче  newsm78

Кате, аз доколкото знам, кръстницата купува дрехите ,с които се облича детето след кръщането Grinning

# 267
Здравейте!
Ние днес бяхме на консултация и ваксина. Слава богу, няма драми след ваксината.

А по повод темата за млякото в пюретата. Аз съм давала на Криси пюрета на Мандев с мляко. Не се бях замисляла какво е млякото. Мислех, че във всички бебешки храни слагат АМ. Нищо й няма - никакви алергии, повръщане и др. подобни.

Днес педиатърката ни каза да почна по малко да й давам пюренца с месо. Ще почнем сигурно от другата седмица. Иначе давам картоф + морков или тиквичка, или и двете на обяд, като още не съм заместила цяло хранене. Харесва й най-много чистия картоф така като гледам. Колкото по-малко примеси - толкова по-добре. Единственото готово зеленчуково пюре, което се опитах да й дам, беше спанак+сметана и картоф на Хип. Ама тя така се давеше и плюеше, че се отказах преди да се омаже цялата. А и честно да си кажа и аз не бих го яла  Sick Другите готови пюрета така си седят. Кога ще й дам нещо различно, не знам...

# 268
Кръстниците купуват един кат дрехи за детето които ще се облекат в църквата след като бебето се потопи във водата. Трябва да занесат букетче здравец , 2 хавлиени кърпи една по малка за църквата и една по голяма която после си остава за бебето и с нея се бърше там всъшност и един сапун. Отделно трябва да се носи кръщелното свидетелство на кръстника и акта за раждане на детето. Прави се и подарък за бебето от кръстниците които е желателно да е кръстче което да се освети по време на кръщенето.
Разрешават да се снима ,но незнам дали за това не се плаща някъква минимална такса ще питам и ще ви кажа със сигурност.

# 269
 Здравейте 55
 Днес бяхме на консултация и вече сме 8,250кг. и 66,5см. Този път е качила само 600гр., но като се има предвид, че беше болна две седмици и с разтройство. Педиатърката каза, че е ОК. Нормата била 660гр. за 30 дни, но на нас ни оставали още 4 и щяло всичко да се оправи/пак казвам, че нищо лошо няма/. Само ме притеснява да не ме кара да я дохранвам, защото аз си виждам, че кърма си имам. А и Али не е започнала да суче повече. Оставаме на сиропа до завършването на курса на лечение/10 дни/ и ще я захранвам newsm44.

Общи условия

Активация на акаунт