Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 33 888
  • 793
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ще ти кажа защо - родителите на малки деца вече мрънкат, че няма кой да гледа децата и питат какво ще става с градините. Същото ще стане положението и с децата от начална степен - и техните родители ще са опукали отпуските. Когато открият туристическия сезон, смятай че неофициално цялото пазене ще е свършило. Родителите ще искат да тръгнат на работа и някой трябва да гледа децата. А къде ще са малките ученици - позна, в занималните! Вече все по-охотно се дава ухо на това, че в из Европата децата не са затворени вкъщи, също че децата не заразявали възрастните. Според теб накъде води тази логическа верига?

# 526
Много хора мрънкат, но това е положението. Засега никой не знае кога ще се отворят детски градини и занимални.

# 527
Месец май, на мен ми се струва като пълноценен месец , особено като ги няма онези подредени един след друг дни за матури. 26 учебни дена проверих в календара. Като гледам , как върви материалът,  който пускат за усвояване -  това са по седем урока от предметите , дето са по два на седмица. Грипните ваканции явно въобще не им се отразяват като забавяне по повечето предмети.
Понеже съм пропуснала да забележа но ми се върти нещо , че ще се учи до края на юни ( 6 клас е ) според мен ще  си вземат всичко, което трябва. Как ще го усвоят друг въпрос.
За мен проблем е, че такива като сина ми , от училище по изкуства трябва да намерят начин да наваксват и да не губят форма по специалните предмети. Там е много сложно.

# 528
  • Майничка
_re_ge, как 26 учебни дни, човек, че и с 2 официални празника! И съботите ли броиш?

# 529
Андариел, аз също съм амбициозен родител. И не визирах теб, нито по-голямата част от пишещите в темата. Все пак всички пишем за доброто на децата ни.
Моето дете е още в начален курс. С учителката им работят в Гугъл, с другата - от занималнята - в Тиймс, а по английски си изпращат упражненията на имейл. Оправя се перфектно сама. А аз гледам на това като на нещо положително. Много по ценно от цялото компютърно моделиране, което не учат в условията на ДО. Но за други това е ненужен товар. Въпрос на гледна точка.

Аз се удивлявам как се преиначават думи и се изопачава същината на проблема.
Не е проблем, че работят онлайн с приложения. Това не е товар за учениците.
Мисля, че много ясно съм описала същината на някои проблеми и те нямат нищо общо с това, че трябва да пипнат децата компютър и да си инсталират дадено приложение.
И излезте малко от този начален курс, където всъщност родителят е този, който работи с техниката, инсталира, хваща на детето ръката и го обучава. И където учителят е един за всички предмети.

При нас месец април го броя на половина. Март въобще не го броя.
Май го броя 18 учебни дни.

# 530
  • Ямбол
Точно 18 са учебните дни в май - две пълни седмици и две с по 4 дни.. 26 дни даже нормален месец няма толкова работни.

# 531
Нашето ДО си е организирано чудесно още от ден първи. Работят само в Moodle., През първата седмица имаше проблеми със сривове в системата, след това я преместиха на нови сървъри и вече много по-рядко се случва да крашне. Училището обаче работи с тази платформа от няколко години. Всички ученици в началото на пети клас получават профил и са си свикнали да я ползват. И няма часове и задания по кое да е време според нечии прищявки. Часовете започват в 8:30 и си следват разписанието. В съответните курсове в Moodle е описано подробно за съответния час какво ще се прави - тема, линкове към презентации, тестове, към виртуалната класна стая. Заданието за домашна работа е там, с поле за изпълнение онлайн или прикачени файлове. Даден е срок за предаване и в болшинството от случаите той е 3-4 дена, понякога и седмица. Няма такова нещо като домашното да е за след два часа.
Всичко е организирано много удобно и лесно за следене. На петокласника му трябваха 3-4 дни да се ориентира, най-вече при качването на домашни. Седмокласникът не е имал никакъв проблем, но пък и той ползва платформата вече за трета година. Относно нашите учители мисля, че всички се стараят. При някои от тях имаше проблеми първата седмица, но предполагам, че просто не са имали готовност с техническата обезпеченост.
Мнението ми е, че всичко зависи в голяма степен от ръководството на училището. Нашето си го харесвах и преди, но с това ДО ми се вдигнаха още повече в очите.

# 532
Точно 18 са учебните дни в май - две пълни седмици и две с по 4 дни.. 26 дни даже нормален месец няма толкова работни.

В празничен ден сутрин  математиката явно ми куца ( 4 седмици по 7 денас минус два почивни така съм смятала )  обаче останалото е верно -  по седем пъти ще имат за месец май по разказвателните които са по два на седмица понеже се почива един петък и един понеделник. Числото ми е грешно но броя на занятията си остава точен...така,  че ще има достаъъчно време за матертиала.

# 533
  • Бургас
И една сряда се почива - на 6 май.

# 534
Сгреших темата.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 13:42 от Анонимен

# 535
Изважда се. Аз бих се доверила на лекар за тази манипулация. И антибиотик бих пила.

# 536
  • Ямбол
В спешния да го извадят и да го проверят.

# 537
Извинете, сбърках темата. Благодаря.

# 538
Искам да попитам дали когато е ДО ще имат класни работи.Става въпрос за 6кл.По принциип имаха първия срок по математика и български.За сега учителите нищо не са казали.Може и да са ги отменили класните?Къде мога да проверя дали са задължителни ,когато има ДО?
ш

# 539
Стана ясно смятам вече, че всяко училище взима решение относно това как да преподава и как да оформя. Излезе наредба, според която нужния конкретен брой оценки за оформяне отпада. Дали конкретен учител ще проведе класно или не вече е локално решение. Някои ще проведат, други няма. Питайте си учителите при вас как ще действат. На общо основание тук не може да се каже.

Общи условия

Активация на акаунт