Не знам дали въпроса ми е подходящ за тази тема, но ще питам. Никога не съм ходила на фитнес или тренирала какъвто и да е спорт, но в началото на годината реших да започна да си правя домашни упражнения. Проблемът, който срещнах е с гъвкавостта. Опитах да направя упражненията по една 10 минутна тренировка (никога до сега не съм правила домашни упражнения) и ми беше изключително трудно. Имаше 10 различни планк упражния по 45 секунди и 15 минути почивка. Опитах да обърна внимание на правилното дишане както казваше жената в клипа, но ми беше трудно едновременно да правя упражнението, което показва и да дишам правилно. Най-много 25 секунди издържах преди да падна на земята и след като направих 5-тото упражнение вече тотално бях издъхнала и нямах никакви сили да продължа с останалите упражнения. След 3 дни бях намерила една йога програма за 1 седмица според, която тялото ще стане по-гъвкаво и издръжливо, всеки клип беше по 40 минути до час и си казах 'В понеделник ще я започна и след тази една седмица започвам упражненията', но оплеснах малко и минаха вече 4 месеца 😂
Сега отново ми се иска да започна с домашните тренировки. Искам да попитам има ли начин да стана по-гъвкава и тренировките да имат някакъв резултат. Благодаря предварително!