Имаш ли фитнес цел? Попитай Станимир Михов как да я постигнеш!

• 125 287
  • 575
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Скрит текст:
По принцип не ходя на фитнес, тренирам си вкъщи с режести, но вчера и днес имах достъп до няколко уреда. Този за крака много ми хареса, не за друго, ами защото усетих, че ми влияе много добре на корема и диастазата. Представлява от седнало положение вдигане на тежестта нагоре с предната част на ходилата. Нещо като на снимката, но дръжките бяха на нивото на гърдите някъде. Най-добре ми беше с 37кг. Въпросът ми е има ли някакъв заместител това упражнение и начин да имитирам този тип натоварване вкъщи с тежести, защото просто нямам възможност да стигна до фитнес?

Нещо такова, но с тежести

Здравейте. Двете упражнения нямат общо, машината за корем е друга, въпреки че изглежда сходно.

Може да добавите тежести за крака към упражнението от втората снимка и така да го направите по-трудно и по-ефективно.

Поздрави,
Станимир Михов
Може ли да ме насочите? Аз повече от 2кг не съм виждала.

Здравейте. Имаме налични 2х2.5 кг тежести за крака, които се използват за това упражнение.
По-големи често не са удобни, тъй като стават прекалено обемни.

Ако дори с тази тежест не Ви е трудно, то препоръчвам изпълнение в суперсерия, представлява следното:

- Изпълняваме едно упражнение, например планк за 30 – 60 секунди;
- Без почивка преминаваме към лесното упражнение и изпълняваме обичайните повторения;
- Взимаме почивка;
- Повтаряме.

Така първото упражнение ще ни изтощи и нуждата от по-големи тежести за второто ще е по-малка, за да е ефективно и натоварващо.

Няма нужда всяко упражнение да е групирано по този начин и е важно да има самостоятелни движения, но 1-2 суперсерии на тренировка се отразяват много добре.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 12:46 от Рaдост

# 571
Как би могла жена да се възстанови от анорексия-да възстанови мускулите си, без това да е за сметка на мазнини?

# 572
  • София
Как би могла жена да се възстанови от анорексия-да възстанови мускулите си, без това да е за сметка на мазнини?

Здравейте.

Когато става въпрос за анорексия, най-добре да се посъветвате с медицинско лице.

Добър подход, за да покачим килограми с минимално/здравословно количество мазнини, е с плавно въвеждане на калории и спорт.

Честа грешка е въвеждането на много калории изведнъж и много спорт - това е предпоставка за покачване на мазнини, да не се чувстваме и да не се справяме с храненето/режима, които сме си поставили.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 13:12 от Рaдост

# 573
Прекрасна тема.
Здравейте. Преди месец бях на професионален Юмейхо терапевт, заради болките в областта на раменете и горната част гърба ми.
Той ми каза, че не е само от крива стойка, а от липса на мускул. Нямам никакви мускули по ръце, рамене, гръб.
Терапевтът ми каза, че с масаж този проблем няма да се оправи - трябва да натрупам мускулна маса, защото мускулите поемали болката, а без такива няма как.

Четох, че първо трябва да се храня и да натрупам мазнини. Ок, но аз трупам мазнини от кръста надолу. Имам бедра, но от кръста нагоре ребрата ми буквално се броят. Наистина се виждат. Гърдите ми са малки. След рязко отслабване първо от там се стопи мазнината и около тях.

Та съответно как да накарам тялото си да натрупа мазнини по раменете и гърбът ми, за да започна упражнения за изграждане на мускулна маса там? :/ Аз съм си "хърбава" точно в онази област. Или има начин да започна да тренирам и без това "надебеляване" ?.
*Терапевтът ми каза задължително като се реша да започна, да е с инструктор.

# 574
  • Цюрих
Здравейте!
Искам да стегна корема си,който е "висящ" и с мазнини. Нямам никаква физическа активност,но имам проблем с коремните мускули-след две раждания имам диастаза.
Четох,че коремните преси не са добра алтернатива.
Какви упражнение за стягане и прибиране я тази област бихте ми препоръчали?
Благодаря предварително за отговора Ви!

# 575
Имам въпрос относно правилното въртене на тежък обръч. Как е най- правилно да са разположени краката- разкрачени или прибрани един до друг? По кой начин е и с повече ползи? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт