Имаш ли фитнес цел? Попитай Станимир Михов как да я постигнеш!

• 121 571
  • 572
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Скрит текст:
По принцип не ходя на фитнес, тренирам си вкъщи с режести, но вчера и днес имах достъп до няколко уреда. Този за крака много ми хареса, не за друго, ами защото усетих, че ми влияе много добре на корема и диастазата. Представлява от седнало положение вдигане на тежестта нагоре с предната част на ходилата. Нещо като на снимката, но дръжките бяха на нивото на гърдите някъде. Най-добре ми беше с 37кг. Въпросът ми е има ли някакъв заместител това упражнение и начин да имитирам този тип натоварване вкъщи с тежести, защото просто нямам възможност да стигна до фитнес?

Нещо такова, но с тежести

Здравейте. Двете упражнения нямат общо, машината за корем е друга, въпреки че изглежда сходно.

Може да добавите тежести за крака към упражнението от втората снимка и така да го направите по-трудно и по-ефективно.

Поздрави,
Станимир Михов
Може ли да ме насочите? Аз повече от 2кг не съм виждала.

Здравейте. Имаме налични 2х2.5 кг тежести за крака, които се използват за това упражнение.
По-големи често не са удобни, тъй като стават прекалено обемни.

Ако дори с тази тежест не Ви е трудно, то препоръчвам изпълнение в суперсерия, представлява следното:

- Изпълняваме едно упражнение, например планк за 30 – 60 секунди;
- Без почивка преминаваме към лесното упражнение и изпълняваме обичайните повторения;
- Взимаме почивка;
- Повтаряме.

Така първото упражнение ще ни изтощи и нуждата от по-големи тежести за второто ще е по-малка, за да е ефективно и натоварващо.

Няма нужда всяко упражнение да е групирано по този начин и е важно да има самостоятелни движения, но 1-2 суперсерии на тренировка се отразяват много добре.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 12:46 от Рaдост

# 571
Как би могла жена да се възстанови от анорексия-да възстанови мускулите си, без това да е за сметка на мазнини?

# 572
  • София
Как би могла жена да се възстанови от анорексия-да възстанови мускулите си, без това да е за сметка на мазнини?

Здравейте.

Когато става въпрос за анорексия, най-добре да се посъветвате с медицинско лице.

Добър подход, за да покачим килограми с минимално/здравословно количество мазнини, е с плавно въвеждане на калории и спорт.

Честа грешка е въвеждането на много калории изведнъж и много спорт - това е предпоставка за покачване на мазнини, да не се чувстваме и да не се справяме с храненето/режима, които сме си поставили.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 13:12 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт