Имаш ли фитнес цел? Попитай Станимир Михов как да я постигнеш!

• 121 566
  • 572
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ще съм Ви благодарна,  ако ми препоръчате такава комбинация от Кла + Л каринтин, тъй като се обърках от толкова информация и продукти в нета. Преди 6 години с препоръка от Вас приемах този вид комбинация , заедно с тренировките постигнах отлични резултати! Случайно попаднах на темата тук днес. Радвам се, че не Ви е омръзнало да насочвате и помагате със съвети, да отговаряте и на въпроси ! Бъдете здрав!

Привет. Със сигурност не е омръзнало и се радвам, че мога да съм полезен Simple Smile

Пишете ми във вайбър/месинджър/имейл и ще ви препоръчам.

Поздрави,
Станимир Михов

# 556
  • София
Здравейте, Станимир, имам плика синдром на едното коляно. Три дни ходих по 10.000 крачки и ме заболя. Не мога да клякам, очевидно не мога да ходя дълго, не мога да тичам. А същевременно трябва да работя за бедра и глутеус мускул тъй като там е проблемната зона. Има ли как да се стегнат бедра и дупе без да се натоварва коляното:( и какво да правя:( благодаря

Здравейте. Определено има варианти.

Натоваравнето за глутеус в повечето случаи не преминава през коляното, например при ритници с ластици, глутеус мост с дъмбел или ластик.

За бедра също има голям брой упражнения, при които няма натоварване в коленете, примери тук са абдуктор/адуктор с ластик.

Поздрави,
Станимир Михов

# 557
  • София
Здравейте! Имате ли някакъв съвет, как да се настроя психически да започна да тренирам? Много искам, но и имам много, много силно притеснение, заради което не мога да се накарам. Пробвала съм с треньор, групови занимания. В момента нямам финансова възможност за личен треньор, но груповите тренировки стават. Само че как да отида… днес си бях обещала и пак не отидох. Като в капан се чувствам, а тялото ми “крещи” от заседналия живот. Пробвала съм и с ЮТюб вкъщи, но успявам само два-три дни и после пак се отказвам. А и вкъщи ме дразнят други неща и още повече се демотивирам.

Здравейте.

Започнете с нещо много малко, например само 15 минути всеки ден, веднага след като станете - да не правите нищо друго освен тези 15 минути за вас и тренировката.
След това идва желанието за следващата стъпка.

Друг вариант за фитнес/групови е да си заплатите предварително - изглежда е необходим подобен ангажимент, за да проявите постоянство.

И двата подхода работят.

Поздрави,
Станимир Михов

# 558
  • София
Здравейте, след силно разочарование реших да преобразувам негативната енергия, която имах в излишък в нещо градивно. Започнах доста интензивни тренировки кардио (основно на кростренажор) и разни упражнения за ръце и гръб с малки тежести и за корем, защото горната част на тялото ми е проблемна. Ефектът беше доста бърз, за около месец си пролича много, че тренирам интензивно, килограми не меря, просто виждам как изглеждам. Дори познати почнаха да ми казват, че съм в топ форма. Само да кажа , че и преди тренирах, просто не толкова интензивно и често.
Допълнително помогна факта, че се хранех много малко и не спях много (пак заради емоционалното ми състояние).
Работата е там, че месец по-късно се разболях, хванах някакъв респираторен вирус, три дни бях с много висока температура, в момента пия антибиотик. Сега съм много по-добре, но възникнаха въпроси в мен. Дали тези интензивни тренировки не смъкнаха имунитета ми (много рядко боледувам по принцип)? Дали трябва да взимам добавки, когато тренирам? Виждам, че хората взимат разни протеини, магнезий и други неща, от които нищо не разбирам. Мога ли спокойно да се върна към тренировките след като приключа лечението с антибиотик или да изчакам още малко? Вече се чувствам добре, но се страхувам да не ме повтори. В същото време изпитвам вина, че не тренирам от около 10 дни и започва движението ми липсва. Не искам и да загубя инерцията, която съм набрала. На 36 години съм.
 Благодаря предварително и поздрави.

Здравейте. Доста добри, адекватни и осъзнати въпроси/теми за размисъл.

Определено интензивни тренировки, на които тялото не е свикнало, могат да смъкнат имунитет.
Имунитет може да се изгради, подобри и запази, когато даваме постепенна градация на тялото и възможност да свикне с нея.

Самото възстановяване също е важно, но то е комплексно - почивка, сън, добавки, време за интензивни тренировки, но и време без тях (редуване на различни видове).

Може да помислите по абсолютно всяка точка от споменатите и да работите, но когато надграждате тренировките си, няма нужда от стъпка 1 да преминавате на стъпка 5, не е продуктивно.

След боледуване е важно да стартираме с малко натоварване, да сте сигурни, че се чувствате добре от него и плавно да увеличите.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 10:48 от Рaдост

# 559
Здравейте! На 24г с тренировка само в домашни условия искам да питам като общо какви витамини мога да приемам, за да стегна тялото си и да подобря мускулатурата. Мога ли да започна прием на протеин или нещо друго и какво ..?50кг съм 170височина.

# 560
  • София
Здравейте! На 24г с тренировка само в домашни условия искам да питам като общо какви витамини мога да приемам, за да стегна тялото си и да подобря мускулатурата. Мога ли да започна прием на протеин или нещо друго и какво ..?50кг съм 170височина.

Здравейте. Самостоялен прием на протеин няма да помогне за покачване на килограми, защото предоставя много малко калории - 100-200 калории на 1 доза, което е сравнително малко за целта.

Може да е част от цялостен режим на хранене и така да помогне.

Първата стъпка е да имате представа колко калории приемате и плавно да ги увеличавате.

Поздрави,
Станимир

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 09:59 от Рaдост

# 561
Здравейте, колко време след операция за отстраняване на яйчници може да се върне човек към тренировките?Какво препоръчвате като програма?
Благодаря

# 562
  • София
Здравейте, колко време след операция за отстраняване на яйчници може да се върне човек към тренировките?Какво препоръчвате като програма?
Благодаря

Здравейте.

Най-безопасно ще е да попитате медицинско лице.
След като има конкретна препоръка кога да стартирате с леки натоварвания ще мога да съм полезен с насоки.

Поздрави,
Станимир Михов

# 563
Здравейте ,
Какви упражнения за подобряване на костна плътност бихте препоръчали .
Знам , че се препоръчват тежести , но ако може нещо конкретно .
Благодаря

# 564
  • София
Здравейте ,
Какви упражнения за подобряване на костна плътност бихте препоръчали .
Знам , че се препоръчват тежести , но ако може нещо конкретно .
Благодаря

Здравейте. Всяко упражнение със съпротивление и надграждане на използваната тежест във времето ще има ефект, но многоставни движения са доказани като по-ефективни.

Примери:

- Клекове
- Раменни преси
- Придървапене/Гребане с дъмбел
- Избутване от легнало положение за гърди
- Кофички на пейка
- Напади
- Набирания

Поздрави,
Станимир Михов

# 565
  • Варна
По принцип не ходя на фитнес, тренирам си вкъщи с режести, но вчера и днес имах достъп до няколко уреда. Този за крака много ми хареса, не за друго, ами защото усетих, че ми влияе много добре на корема и диастазата. Представлява от седнало положение вдигане на тежестта нагоре с предната част на ходилата. Нещо като на снимката, но дръжките бяха на нивото на гърдите някъде. Най-добре ми беше с 37кг. Въпросът ми е има ли някакъв заместител това упражнение и начин да имитирам този тип натоварване вкъщи с тежести, защото просто нямам възможност да стигна до фитнес?

Нещо такова, но с тежести

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 08:12 от Didi_Bidi

# 566
  • София
Скрит текст:
По принцип не ходя на фитнес, тренирам си вкъщи с режести, но вчера и днес имах достъп до няколко уреда. Този за крака много ми хареса, не за друго, ами защото усетих, че ми влияе много добре на корема и диастазата. Представлява от седнало положение вдигане на тежестта нагоре с предната част на ходилата. Нещо като на снимката, но дръжките бяха на нивото на гърдите някъде. Най-добре ми беше с 37кг. Въпросът ми е има ли някакъв заместител това упражнение и начин да имитирам този тип натоварване вкъщи с тежести, защото просто нямам възможност да стигна до фитнес?

Здравейте. Двете упражнения нямат общо, машината за корем е друга, въпреки че изглежда сходно.

Може да добавите тежести за крака към упражнението от втората снимка и така да го направите по-трудно и по-ефективно.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 09:10 от Рaдост

# 567
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали тренировки за у дома, с които да стегна корема си. Почти постоянно е издут напред като балон. Успявам и да защипя и някоя тлъстина по него . Слаба съм . 162 висока и тежа 54 килограма. Напълнях с два-три килограма за последната година. Не съм променяла начина си на хранене от тогава. Ще съм благодарна ако ми препоръчате и някакви добавки. Правила съм основни изследвания преди около два месеца. Имам леко завишаване над нормата на лошия холестерол . Кръвна захар е в норма.
Благодаря!

# 568
  • София
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали тренировки за у дома, с които да стегна корема си. Почти постоянно е издут напред като балон. Успявам и да защипя и някоя тлъстина по него . Слаба съм . 162 висока и тежа 54 килограма. Напълнях с два-три килограма за последната година. Не съм променяла начина си на хранене от тогава. Ще съм благодарна ако ми препоръчате и някакви добавки. Правила съм основни изследвания преди около два месеца. Имам леко завишаване над нормата на лошия холестерол . Кръвна захар е в норма.
Благодаря!

Здравейте.

Относно упражнения за корем + конкретни програми, може да прегледате тази връзка и да изтеглите: https://stanimirmihov.com/uprajneniq-za-korem-domashni-usloviq/

Относно добавки, на разположение съм по имейл или вайбър да препоръчам.
support@stanimirmihov.com или +359886430083.

Поздрави,
Станимир Михов

# 569
  • Варна
Скрит текст:

Здравейте. Двете упражнения нямат общо, машината за корем е друга, въпреки че изглежда сходно.

Може да добавите тежести за крака към упражнението от втората снимка и така да го направите по-трудно и по-ефективно.

Поздрави,
Станимир Михов
Може ли да ме насочите? Аз повече от 2кг не съм виждала.

Общи условия

Активация на акаунт