Имаш ли фитнес цел? Попитай Станимир Михов как да я постигнеш!

• 121 570
  • 572
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Здравейте! При болка в коляното, важи ли правилото клин-клин избива 😁
Снимка-чиста. Ортопед казва,че са натоварени и изписа противовъзпалителни за две седмици и съответно никакво натоварване, но аз се чудя това никаква натоварване дали включва тичане (или поне ми се иска да може) 😁 Може ли да се влошат повече нещата... (3ти ден приемам противовъзпалителните - орално)
Иначе за да се стигне до въпросната болка, не съм правила кой знае какво, единствено че се залежах повече зимата и сега се активирах, като започнах с тичане и народни танци, без други упражнения.

# 541
  • София
Здравейте! При болка в коляното, важи ли правилото клин-клин избива 😁
Снимка-чиста. Ортопед казва,че са натоварени и изписа противовъзпалителни за две седмици и съответно никакво натоварване, но аз се чудя това никаква натоварване дали включва тичане (или поне ми се иска да може) 😁 Може ли да се влошат повече нещата... (3ти ден приемам противовъзпалителните - орално)
Иначе за да се стигне до въпросната болка, не съм правила кой знае какво, единствено че се залежах повече зимата и сега се активирах, като започнах с тичане и народни танци, без други упражнения.

Привет. Не бих посъветвал да се следва тази практика по принцип, но особено важи когато са предписани противовъзпалителни.

В случая може да се спортува само за горна част с гири или ластици, без да се натоварва долната.

Поздрави,
Станимир Михов

# 542
Здравейте може ли да ми кажете калви упражнения да правя във фитнеса, за да отслабна още малко в бедрата. (55кг. съм сега), тренирам 4-5 пъти в седмицата.

# 543
  • София
Здравейте може ли да ми кажете калви упражнения да правя във фитнеса, за да отслабна още малко в бедрата. (55кг. съм сега), тренирам 4-5 пъти в седмицата.

Здравейте. Разгледайте насоките в тази статия: https://stanimirmihov.com/uprajneniq-za-dupe/

Поздрави,
Станимир Михов

# 544
Много ви благодаря

# 545
  • Варна
Здравейте, може ли съвет за упражнения за тази част на корема с диастаза. С горната част що годе се справям, понаучила съм се уж как да тренирам, така че да не ми изскача диастазата, но долната част не знам какво да я правя. Сутрин коремът ми е що годе приличен, но хапна ли и ставам слон заради тая диастаза.
Скрит текст:

# 546
Здравейте,
искам да попитам има ли проблем да започна ежедневната си програма от 30мин с планкове.
Много ги мразя и до сега  бяха последното, което правя, но ми сe иска да ги изтегля в началото, мисля ще ми тежи по малко самата тренировка.
Правя по 4мин на лакти.

@ за момичето с диастаза, аз ходих на специялна рехабилитация след раждане.. и решението е вакуумки, по 30 на ден и 30сек всяка ( първите 3-5 може 30сек да са много, но колкото издържите). Много дисциплина и за около 5седмици всичко ми се затвори.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 13:10 от Eli..........

# 547
  • София
Здравейте, може ли съвет за упражнения за тази част на корема с диастаза. С горната част що годе се справям, понаучила съм се уж как да тренирам, така че да не ми изскача диастазата, но долната част не знам какво да я правя. Сутрин коремът ми е що годе приличен, но хапна ли и ставам слон заради тая диастаза.
Скрит текст:

Здравейте. Има специализирана статия по темата, която ще ви е много полезна: https://stanimirmihov.com/diastaza/

Поздрави,
Станимир Михов

# 548
  • София
Здравейте,
искам да попитам има ли проблем да започна ежедневната си програма от 30мин с планкове.
Много ги мразя и до сега  бяха последното, което правя, но ми сe иска да ги изтегля в началото, мисля ще ми тежи по малко самата тренировка.
Правя по 4мин на лакти.

@ за момичето с диастаза, аз ходих на специялна рехабилитация след раждане.. и решението е вакуумки, по 30 на ден и 30сек всяка ( първите 3-5 може 30сек да са много, но колкото издържите). Много дисциплина и за около 5седмици всичко ми се затвори.

Здравейте. Няма проблем да са в началото на тренировката и така да се състави цялата програма.

Все пак в някои случаи може да попречат на основна тренировка.
Пример: Упражнения за корем могат да направят тренировката за крака.

Поздрави,
Станимир Михов

# 549
  • на вълнолома
Здравейте, преди години с Ваши насоки бях свалила доста килограми. Сега отново водя борба с килограмите. Ходя на фитнес 4 пъти седмично, като веднъж в седмицата правя кардио и спазвам калориен дефицит. Извинявам се, ако въпросът ми не е свързан с темата! Ще се радвам много, да прочета мнението Ви, затова си позволявам да питам. Иска ми се да подпомогна процеса с фет бърнър. Ще се радвам да споделите мнение и малко повече информация, тъй като четох че са липотропни и термогенни. С приема на кафе как стои въпроса при прием на термогенен, тъй като съм се спряла на един такъв за жени RapidCuts Femme AllMax Nutrition  , но в състава му има и зелено кафе?

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 12:40 от peikovaaa

# 550
  • София
Здравейте, преди години с Ваши насоки бях свалила доста килограми. Сега отново водя борба с килограмите. Ходя на фитнес 4 пъти седмично, като веднъж в седмицата правя кардио и спазвам калориен дефицит. Извинявам се, ако въпросът ми не е свързан с темата! Ще се радвам много, да прочета мнението Ви, затова си позволявам да питам. Иска ми се да подпомогна процеса с фет бърнър. Ще се радвам да споделите мнение и малко повече информация, тъй като четох че са липотропни и термогенни. С приема на кафе как стои въпроса при прием на термогенен, тъй като съм се спряла на един такъв за жени RapidCuts Femme AllMax Nutrition  , но в състава му има и зелено кафе?

Здравейте. Радвам се, че съм бил полезен Simple Smile

Разбира се, че можете да питате и е ок в тази тема.

Когато приемаме кафе, то не е препоръчително да комбинираме с термогенен фет бърнър.
Ако решим да приемаме и двете, то са необходими ограничения, както в кафето, така и в препоръчаните дози, които често са доста завишени от производителите.

Споменатият продукт е силен и не се комбинира с повече от 1-2 кафета дневно, със сигурност не се комбинира с енергийни напитки.

От друга страна, кафе + Л-Карнитин + Кла може да е удачна комбинация, ако не искаме да спираме/намаляваме кафето.

Поздрави,
Станимир Михов

# 551
  • на вълнолома
Ще съм Ви благодарна,  ако ми препоръчате такава комбинация от Кла + Л каринтин, тъй като се обърках от толкова информация и продукти в нета. Преди 6 години с препоръка от Вас приемах този вид комбинация , заедно с тренировките постигнах отлични резултати! Случайно попаднах на темата тук днес. Радвам се, че не Ви е омръзнало да насочвате и помагате със съвети, да отговаряте и на въпроси ! Бъдете здрав!

# 552
Здравейте, Станимир, имам плика синдром на едното коляно. Три дни ходих по 10.000 крачки и ме заболя. Не мога да клякам, очевидно не мога да ходя дълго, не мога да тичам. А същевременно трябва да работя за бедра и глутеус мускул тъй като там е проблемната зона. Има ли как да се стегнат бедра и дупе без да се натоварва коляното:( и какво да правя:( благодаря

# 553
Здравейте! Имате ли някакъв съвет, как да се настроя психически да започна да тренирам? Много искам, но и имам много, много силно притеснение, заради което не мога да се накарам. Пробвала съм с треньор, групови занимания. В момента нямам финансова възможност за личен треньор, но груповите тренировки стават. Само че как да отида… днес си бях обещала и пак не отидох. Като в капан се чувствам, а тялото ми “крещи” от заседналия живот. Пробвала съм и с ЮТюб вкъщи, но успявам само два-три дни и после пак се отказвам. А и вкъщи ме дразнят други неща и още повече се демотивирам.

# 554
Здравейте, след силно разочарование реших да преобразувам негативната енергия, която имах в излишък в нещо градивно. Започнах доста интензивни тренировки кардио (основно на кростренажор) и разни упражнения за ръце и гръб с малки тежести и за корем, защото горната част на тялото ми е проблемна. Ефектът беше доста бърз, за около месец си пролича много, че тренирам интензивно, килограми не меря, просто виждам как изглеждам. Дори познати почнаха да ми казват, че съм в топ форма. Само да кажа , че и преди тренирах, просто не толкова интензивно и често.
Допълнително помогна факта, че се хранех много малко и не спях много (пак заради емоционалното ми състояние).
Работата е там, че месец по-късно се разболях, хванах някакъв респираторен вирус, три дни бях с много висока температура, в момента пия антибиотик. Сега съм много по-добре, но възникнаха въпроси в мен. Дали тези интензивни тренировки не смъкнаха имунитета ми (много рядко боледувам по принцип)? Дали трябва да взимам добавки, когато тренирам? Виждам, че хората взимат разни протеини, магнезий и други неща, от които нищо не разбирам. Мога ли спокойно да се върна към тренировките след като приключа лечението с антибиотик или да изчакам още малко? Вече се чувствам добре, но се страхувам да не ме повтори. В същото време изпитвам вина, че не тренирам от около 10 дни и започва движението ми липсва. Не искам и да загубя инерцията, която съм набрала. На 36 години съм.
 Благодаря предварително и поздрави.

Общи условия

Активация на акаунт