Консултации с аюрведа специалист

• 145 011
  • 882
  •   1
Отговори
# 855
  • Варна
Здравейте,
при синдром на радразнено черво, какво може да се приема като добавка?- все още текат изследвания, за цьоликая се съмняваме, но освен диетата, какво друго можеда се направи, за да се прекрати постоянния дискомфорт.

Най-важното е подходящата диета.
Диетата е факт от 10дни, подобрението е минимално.
От вчера има и два по-безобидни препарата- един спазмолитик, един панкреатин.
Благодаря все пак.

Споделете моля каква е диетата, ако е правилна, подобрението следва да е значително.

# 856
без мляко / така или иначе е с лактозна непоносимост /, без пресни сирена, извари- само ферментирали сирена тип гауда или бри
без бобови, без бели картофи, без глутен, без захар/ дори мед/, без силно ферментиращи плодове/ от тези,които яде- портокали, ягоди, малини и пъпеш остават/, без тежки меса - предимно пилешко

Така или иначе, е злоядо, или яде само по нейния си начин, та остава ориз, пиле, сладки картофи,моркови,  царевична каша, безглутенов хляб по малко, някой плод,яйца.
обича кълнове и ядки, но ядките са забранени, а кълнове не бих дала сега, защото ме е страх от спазми, че е сурова храна
доматите са сред позволените, но сега извън сезона не са добри

# 857
  • Варна
без мляко / така или иначе е с лактозна непоносимост /, без пресни сирена, извари- само ферментирали сирена тип гауда или бри
без бобови, без бели картофи, без глутен, без захар/ дори мед/, без силно ферментиращи плодове/ от тези,които яде- портокали, ягоди, малини и пъпеш остават/, без тежки меса - предимно пилешко

Така или иначе, е злоядо, или яде само по нейния си начин, та остава ориз, пиле, сладки картофи,моркови,  царевична каша, безглутенов хляб по малко, някой плод,яйца.
обича кълнове и ядки, но ядките са забранени, а кълнове не бих дала сега, защото ме е страх от спазми, че е сурова храна
доматите са сред позволените, но сега извън сезона не са добри

Тази диета не е подходяща, нищо чудно, че няма подобрение. Бих Ви посъветвал да спрете всякакви млечни продукти, всички червени храни във всякаква форма (домати, червен пипер и чушки и т.н.), всичко кисело, люто, пикантно, хрян, риган, чубрица, черен пипер, джинджифил, куркума, всички цитрусови плодове. Всичко останало е ОК, но в готвено състояние, не сурово. Малки порции, 3-4 хранения на ден, само при глад.

Кажете след няколко дни как са нещата.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 13:48 от Рaдост

# 858
Здравейте!
Какво бихте препоръчали за профилактика в случай на семейна обремененост с атеросклероза и ритъмни нарушения на сърцето (предсърдно мъждене). Прикачвам последните си изследвания на липиди и глюкоза.
Благодаря!

# 859
  • Варна
Здравейте!
Какво бихте препоръчали за профилактика в случай на семейна обремененост с атеросклероза и ритъмни нарушения на сърцето (предсърдно мъждене). Прикачвам последните си изследвания на липиди и глюкоза.
Благодаря!

Здравейте, липидите Ви са перфектни, не мисля, че има нужда да се притеснявате за тях.
За сърцето, намалете драстично всички животински продукти, а пролетно време изкарвайте поне месец само на растително хранене. Сега например е много подходящо да се включите във Великденските пости.
Абана (на Хималая), 2 х 2 табл., след храна, дълго време, поне година.
Ходене пеш поне 40-50 мин всеки ден.
И всичко ще е наред.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 12:10 от Рaдост

# 860
Много благодаря! Бъдете здрав! 🍀🙏
Здравейте!
Благодаря!

Здравейте, липидите ви са перфектни, не мисля, че има нужда да се притеснявате за тях.
За сърцето, намалете драстично всички животински продукти, а пролетно време изкарвайте поне месец само на растително хранене. Сега например е много подходящо да се включите във Великденските пости.
Абана (на Хималая), 2 х 2 табл, след храна, дълго време, поне година.
Ходене пеш поне 40-50 мин всеки ден.
И всичко ще е наред.

# 861
Следната профилактична смес е много полезна за повишаване на неспецифичния имунитет и устойчивост на имунната система. Добре дошла е при всички, няма противопоказания и е подходяща за всички над 5 годишна възраст:

1 ч.л. Нийм на прах
2 ч.л. Куркума на прах
1 ч.л. Трифала на прах
1 с.л. истински мед
съдържанието на 2 капсули Трикату (при липса на Трикату - половин ч.л. джинджифил на прах и половин ч.л. черен пипер на прах)
Сокът на 1 лимон
200 мл топла вода

Всички съставки се объркват до хомогенна паста, която се разтваря в топлата вода. Дозата е за 4 човека, за по-малко или повече хора регулирайте пропорционално количествата. Изпива се сутрин и вечер на празен стомах, поне 20 мин преди храна.

Здравейте, към тази смес може ли да се добави ашваганда на прах?

# 862
  • Варна
Следната профилактична смес е много полезна за повишаване на неспецифичния имунитет и устойчивост на имунната система. Добре дошла е при всички, няма противопоказания и е подходяща за всички над 5 годишна възраст:

1 ч.л. Нийм на прах
2 ч.л. Куркума на прах
1 ч.л. Трифала на прах
1 с.л. истински мед
съдържанието на 2 капсули Трикату (при липса на Трикату - половин ч.л. джинджифил на прах и половин ч.л. черен пипер на прах)
Сокът на 1 лимон
200 мл топла вода

Всички съставки се объркват до хомогенна паста, която се разтваря в топлата вода. Дозата е за 4 човека, за по-малко или повече хора регулирайте пропорционално количествата. Изпива се сутрин и вечер на празен стомах, поне 20 мин преди храна.

Здравейте, към тази смес може ли да се добави ашваганда на прах?

Не, нищо не се добавя или отнема от рецептата, за да действа както е указано.

# 863
ПОсочената по- горе рецепта може ли да се прилага при хора с хипофункция и Хашимото?

# 864
  • Варна
ПОсочената по- горе рецепта може ли да се прилага при хора с хипофункция и Хашимото?

Да, без проблем.

# 865
Благодаря!

# 866
Здравейте, моля препоръчайте ми нещо "ударно" за имунната система: напоследък забелязвам, че все има нещо - или хрема, или конюнктивит, или дразнене в гърлото, или лека отпадналост (в комбинация с останалите симптоми). Дотук остават нещата, но все има нещо, сякаш не знам откога не съм била напълно здрава. С детето си "размятаме" вируси. Каква комбинация да използвам, за да укрепна малко?

# 867
  • Варна
Здравейте, моля препоръчайте ми нещо "ударно" за имунната система: напоследък забелязвам, че все има нещо - или хрема, или конюнктивит, или дразнене в гърлото, или лека отпадналост (в комбинация с останалите симптоми). Дотук остават нещата, но все има нещо, сякаш не знам откога не съм била напълно здрава. С детето си "размятаме" вируси. Каква комбинация да използвам, за да укрепна малко?

На първо място спрете всички животински храни и най-вече млечните. Ако няколко дни (4-5) след това сте все още така, пишете пак.

# 868

На първо място спрете всички животински храни и най-вече млечните. Ако няколко дни (4-5) след това сте все още така, пишете пак.

Млечни не консумирам от 2 години вече. Месо ям обаче. От месеци съм така вече, аз го отдавам на натрупан стрес. В отлична физическа форма съм, на 30 години.

# 869
  • Варна
Млечни не консумирам от 2 години вече. Месо ям обаче. От месеци съм така вече, аз го отдавам на натрупан стрес. В отлична физическа форма съм, на 30 години.

Какво и колко тренирате? Вероятно там е проблемът.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 10:53 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт