Консултации с аюрведа специалист

• 145 317
  • 882
  •   1
Отговори
# 870
Млечни не консумирам от 2 години вече. Месо ям обаче. От месеци съм така вече, аз го отдавам на натрупан стрес. В отлична физическа форма съм, на 30 години.

Какво и колко тренирате? Вероятно там е проблема.

Почти всеки ден - силови тренировки в зала, кардио. Изключителен стрес преживявам от месеци в друга сфера на живота си, но някак балансирам нещата. Възможно ли е оттам да е компрометирана имунната ми система? Чувствам го като омагьосан кръг. Винаги съм била изложена на вируси покрай детето, но чак така всичко да ме "хваща", не е било. Особено това с очите - конюнктивит.

# 871
  • Варна
Почти всеки ден - силови тренировки в зала, кардио. Изключителен стрес преживявам от месеци в друга сфера на живота си, но някак балансирам нещата. Възможно ли е оттам да е компрометирана имунната ми система? Чувствам го като омагьосан кръг. Винаги съм била изложена на вируси покрай детето, но чак така всичко да ме "хваща", не е било. Особено това с очите - конюнктивит.

Имунната система се влияе значително от преживяване на стресови ситуации, особено когато не са еднократни, а ежедневни. Допълнително обаче имунитетът се изтощава и спада от тежки тренировки, най-вече кардио. Горещо препоръчвам да зарежете кардио тренировките, а останалото да тренирате най-много 2 пъти седмично, до 60 мин, не повече от това. Ежедневни разходки пеш с продължителност около час (но без спиране) вършат много повече работа за здравето от всякаква кардио тренировка.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 10:14 от Рaдост

# 872
Здравейте г-н Викторов ,
Какво препоръчва Аюрведа за остеопороза ?
Благодаря!

# 873
  • Варна
Здравейте г-н Викторов ,
Какво препоръчва Аюрведа за остеопороза ?
Благодаря!

Здравейте,
Силиций и фосфор и тренировки с тежести.

# 874
Здравейте, г-н Викторов. Какво се препоръчва при косопад и себореен дерматит. Косопада е от 2009, а дерматит а от 2022. Благодаря.

# 875
  • Варна
Здравейте, г-н Викторов. Какво се препоръчва при косопад и себореен дерматит. Косопада е от 2009, а дерматит а от 2022. Благодаря.

Трудно е да се каже, без да е ясна причината. Аюрведа лекува причината, а не следствията.

# 876
здравейте г-н Викторов,
за хормонален дисбаланс какво бихте ми препоръчали? Благодаря

# 877
Здравейте, а какво бихте казали за коксартроза на тазобедрената става, мъж на 40 години,  в добра физическа форма?

# 878
  • Варна
Здравейте, а какво бихте казали за коксартроза на тазобедрената става, мъж на 40 години,  в добра физическа форма?

Консумация всекидневно на костен бульон и хрущяли, за около месец.

# 879
  • Варна
здравейте г-н Викторов,
за хормонален дисбаланс какво бихте ми препоръчали? Благодаря

Задайте си въпроса така, че да се разбере за какво иде реч.

# 880
Господин Викторов, дъщеря ми на 15 години е с микроаденом на хипофиза 3мм. Констатиран след ЯМР преди 10 дни. Назначен и е достинекс, който още не е започнала. Има ли вариант за алтернативно лечение? Благодаря Ви!

# 881
  • Варна
Господин Викторов, дъщеря ми на 15 години е с микроаденом на хипофиза 3мм. Констатиран след ЯМР преди 10 дни. Назначен и е достинекс, който още не е започнала. Има ли вариант за алтернативно лечение? Благодаря Ви!

За съжаление, в домашни условия не могат да се прилагат аюрведични методи, които действат пряко върху пролактинома, но все пак могат да се вземат мерки за косвено въздействие, които включват:

Билки: Ашваганда, Шатавари, Ашока, Чимен
Хранене: Задължително е да се спре изцяло преработена храна, всякакви пакетирани храни; да яде само прясно приготвена домашна храна - пресни плодове, зеленчуци, зеленолистни, без да се допуска преяждане.
Режим на сън: рано лягане и ставане, в идеалния случай преди 22:30 и преди 06:30 ч.
Редовен спорт и движение: програма минимум е поне 60 мин на ден ходене пеш, без спиране. Всичко останало е добре дошло, но без кардио тренировки и водни спортове.

Ако след 3 месеца няма първоначален ефект, може би трябва да се помисли за достинекс.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 10:55 от Рaдост

# 882
Благодаря Ви! Ще спазим препоръките. В рамките на 4 месеца изследвахме пролактина три пъти. При норма 530, два пъти беше около 670-680, а единия път 900, но наистина този път си беше легнала по-късно и се поскарахме, защото знаеше, че и предстои изследване. Много ми се иска да успеем да го овладяваме без лекарства. Четох, че в много редки случай изчезва, дори с лекарства, а не ми се иска да я товаря още 15 годишна.До преди 2 години ходеше редовно на плуване. Притеснява ме че стои и на мобилния телефон по 5-6 и не ме чува, че това вреди.

Общи условия

Активация на акаунт