Любители на кучета - 103

• 24 646
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
bilqna_69, да така всички казват към настоящия момент. Той сега е почти на 6 месеца. Ще се промени. Бяха му сини очите, после станаха зелени, сега към кафявото отиват...... Муцката му се променя.....

О, Реа, радвам се, че се появи. Мислех ви. Радвам се, че сте добре. Чопър много е пораснал.
Тук съм Kissing Heart следя ви, всичко е оки!

# 151
Влизам да ви измрънкам. Не от Денис, той днес е олицетворение на послушанието, миличкия. Сега си спинка и похърква доволно.
Ама нали от черния петък се сдоби с ново легълце. Едно такова, с бордюрче, мекичко, хубавко, с цвят като козинката му, дето толкова си го хареса, че първата вечер дори не дойде да спи при нас (винаги, когато реши, че вече сме заспали, се настанява в краката ми). Изобщо е толкова готино на външен вид и на пипане, че лошо да ти стане от умалителните, с които пиша за него. Та нали отдолу им слагат едно такова, не знам каква е материята, ама е с топченца, да не се пързаля. Страшно описание, ама се сетихте, надявам се. Ей, това чудо е тънко като вестник. Откакто съм го взела, демек няма и половин година, съм го шила 3 пъти. И онзи ден ММ ме пита "ти видяла ли си му леглото отдолу?". То, проклетото, се разпорило на 3 места! Та днес, понеже си нямах никаква друга работа, ама това е друга история, ших това чудо ОТНОВО, даже се оказаха не 3, ами 4 шева, които трябваше да тегля. И най-накрая просто ще го махна и ще зашия едно парче плат там, такъв, по-дебеличък. Не искам да го хвърлям, че иначе е хубаво, а Денис наистина много си го харесва.
И реших - за да се поразтоваря, тъй като нали, да не събудя негова пръцкаща светлост, ще чета на Тервел пакостите. И каква изненада, с него сме родени на една дата! Ми да, затова имам такава слабост да му зяпам снимките! Туиг, да го нацелуваш по носа и да му почешеш хубавите ушаци, когато го видиш тоз' хубавец.

# 152
  • Пловдив
Усмихват ме вички снимки, които качвате.
Ама много е плюшена тази Мокка.

Моята драма е следната. Сескету изпълнява почти безупречно следните команди: ела, седни, легни, далй лапа, другата, остави, погледни ме, стой, не, лай. Това ни е целият репертоар за сега. Но само когато имам манджа в ръката или играчка. Като войник е. Без допълнителен стимул ме гледа тъпичко и не изпълнява нищо.
Бих имала търпение, но котката е фактор, заради когото следва да имам контрол над Саске. А нямам. В повечето случаи тръгва да гони Томас, явно иска да си играе, но трудно го спирам и понякога го изпускам.
Къде бъркам?

# 153
  • о`майна лунна нощ е
Иланг, не мисля ,че бъркаш. Той е малък, играе му се, две не вижда. С времето ще изградят общуването си, но както могат да се кротнат и понасят, така и да си останат врагове до живот. Няма да се наранят до смърт, щом са от малки /поне единият от тях/ заедно.

Сиий, Тервел щях да го видя сега в средата на месец май. Имахме си уговорена пролетна среща в кокерската секта, но предвид обстоятелствата, няма да се състои. Иначе е голям образ, със сълзи се смея на клипове и разкази с него. На предния кокерски събор в Старозагорските минерални бани го бяха хванали - хората на едната маса говорят си, той отзад на другата качи се на един стол, огледа се и плъзна една пържола от изоставена чиния към бездънната си паст. И това го снима едно от момичетата, а хората, които стояха с гръб към него, не смеят да се обърнат, но се хилях с глас като им обясняват какво се случва зад тях.  На следващия ден играха много с Оливър. Всъщност Швепса беше единственият, който успя да накара Тервел да подскочи. Да! Да извърши тежно физическо упражнение - подскок от място Simple Smile
Няколко месеца по-късно бяхме на море в къщи Екостар. Мария дойде една вечер с Тервел и Меги да пием по едно в ресторантчето в комплекса.

# 154
  • под тепетата
Аз като безфейсбучна, явно изтървам голям купон с Тервел.

# 155
Като заговорихте за легла - Арчи имаше много хубаво легълце. Спеше си на него, удобно му беше. Докато постепенно не започна да го унищожава. Направи го на нищо. Пак ще му вземем, но като поотрасне още малко. Сега съм му дала една възглавница, но почти не спи на нея. Друго си е на леглото при мама и тате. Лигльото той.Smiley

Иланг, не мисля, че бъркаш. Даже се справяш много добре. Малък е Саске, игрив и див.Simple Smile

# 156
  • тук-там
Момичета, може ли да ми предложите добри обучителни материали или филмчета за дресиране на малки кученца. И аз се спрвавям някак интуитивно, но нямам системен подход и ми се ще да се поограмотя малко.

# 157
  • о`майна лунна нощ е
Момичета, може ли да ми предложите добри обучителни материали или филмчета за дресиране на малки кученца. И аз се спрвавям някак интуитивно, но нямам системен подход и ми се ще да се поограмотя малко.

Не с две, с 10 ръце и 4 лапи препоръчвам контакт с Ина Хаджиева
https://moetokuche.com/
Има и фейсбук
Ina Hadzhieva
https://www.facebook.com/moetokuche/

Блогът го направиха приятели от кокерската секта, когато почина Локо - бретоншпаниолът на Ина. Той я беше намерил, не тя него. Той я е избрал да бъде неговият човек. И така - до миналата година. Описано е в Моето куче.

Конкретно за обучението под форма на игра
https://moetokuche.com/obshtuvane/da-obuchavame-dokato-igraem/

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 11:27 от `ТуиГ

# 158

Цар на неудобните пози за спане.Smile

# 159
  • гр.Варна
Кучешки живот 2 част. Тежко е..., много

# 160
Тежък кучешки живот и от Аренцето:

# 161
  • Варна