Любители на кучета - 103

• 24 609
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Нарци благодаря, че ще удариш едно рамо. 🤗 До преди няколко дена се радеах на много снимки и си викам чуден колаж ще стане за новата тема, пък като дойде ред за новата тема даже време за Макс нямах да се сетя. Да отминава тая олелия, че яко вече ми писна от постоянните промени.
За калций аз съм давала на Макс някъде нс третив месец и след това някъде около 8ия месец за по месец време. Обикнивено пивечето ветеринарни, особено за едри породи препоръчват калций да се дава до навършване на година по схема 10 на 10. Аз доста изчетох когато взех магарето и понеже му даеах най-висок клас храна, в която има необходимото количество калций за подрастващи реших да не давам, като си го оглеждах за проблеми при израстването. И тъй като покрай мен всички даваха калций та и аз реших да му дам ей тъй профилактично и е пил два пълни месеца по схема 10/10 с почивка между тях. Порасна си без проблеми с костите и го отдавам на гранулите. На срло неговите братя ядаха много сурово месо и кокали и те също си пораснаха без никакъв прием на калций и без проблеми.
Ваксина за кашлица аз не съм слагала, въпреки че знам за нея. Миналата година си игра и се вози в един багажник с едно наше другарче, което беше с кашлица и Макс не прихвана от нея. Ама то с това напоително хранене една кашлица ще ги събори тия телесища. 😂😂

# 46
За това, че ако храната е висок клас и няма нужда от калции и аз прочетох, но ветеринаря каза няма суха храна, която да е достатъчна.
От това, което прочетох, колкото хора са писали, толкова мнения имаше Rolling Eyes
А пък и се оказа, че дефиницията "висок клас храна" е коренно променлива величина.
Ние като взехме Спайк го бяха хранили с Роял канин, но предпочетохме да я сменим и взехме  Pure life, но тя пък не ни понесе. И минахме на Хилс. До скоро ни харесваше, докато един ден най-демонстративно обърна купичката и застана пред котлона, да сипя и на него порция от супата, която се готвеше Flushed.
От тогава сухата храна, ако я ядем е от не май къде, а аз готвя едно ядене  с подправки, друго без.
Според вас кои храни се водят "висок клас" и как преценявате?

# 47
Благодаря за темата.  И ние не сме давали калции. В началото като го взехме от приюта започнахме с бебшки гранули мн. висок клас (и цената му беше мн висока) , доктора ни препоръча. Но след седмица започнахме и с пилешко, свинско, черен дроб.  Никакъв проблем.  Сега  яде гранули, пастети-кучешки, но не им е фен. Гранули яде веднъж на седмица. Даже ако прекалим (гранули и пастет един след друг) обръща купичката и те  гледа обвинително. Редовно си му готвя - с малко сол без подправки, с ориз, с грах...  И основното е месо. Въпреки че мн обича яйца (по веднъж на седмица) , картофена салата, спанак с ориз,  кашкавал и сирене  (даваме му) и др.
Менюто му е мн разнообразно.
Как се  преценява класа на гранулите и аз се питам, дано не е само по цената?

# 48
  • тук-там
Привет любители на кучета! И ние имаме нов член от семейството от събота - сладка 2-месечна австралийска овчарка на име Мокка (първи сняг за нея с нас):

# 49
Да ви е честита.Много хубави мигове с нея.

# 50
  • под тепетата
Ау! Жестока сладурка е! Името много и отива ! Добре дошла!

# 51
Честита нова радост във вашия дом Heart
Да се обичате много и много да я слушкате Sunglasses

# 52
Боже, какво пухче сладичко!
Да ви е честита и да ви радва много.

# 53
  • тук-там
Благодаря за топлия прием! Не съм съвсем наясно срещу външни паразити кога можем да вземем мерки. Ние сме в къща с двор и за сега я пускаме само на двора, но все пак ...

# 54
bubeto_73 дали може да споделиш какви гранули сте давали???
Козинката ви е страхотно лъскава Heart Eyes

# 55
  • Bарна, морето, сините вълни
Благодаря за новата тема, Сиви! bouquet
Да ти е жив и здрав Макс. Много щурав, игрив и много наградки!

Добре дошло на прекрасното пухче Мокка! Heart Eyes

Спинка вече.

# 56
Леле, уникална е Мокка! Добре дошла! Веднага може да я обезпаразитите. И външно и вътрешно.

Сиви, да ти е жив и здрав Макс! Kiss

# 57
  • София
Ойй, фантастична Мокка Heart
Толкова е хубава, добре дошли!
Поздрав от Оско въжеиграча

# 58
bubeto_73 дали може да споделиш какви гранули сте давали???
Козинката ви е страхотно лъскава Heart Eyes
Не помня марката, бяха диетични бебешки гранули, че от  приюта беше  го взехме със силно  разстройство. Яде ги към месец и половина - два. Цената беше около 27 лв килограм. Беше на 4 месеца - взехме го на 29.07.2018г.
Сега му взима дъщерята - с агнешко и пуешко  около 17 лв. кило и  бебешки гранули - имат  повече витамини. Марки - ще питам.
Лъскавата козина е от ориза. Той, включен в менюто придава  блясък и козината става по здрава. Аз му го готвя със пилешко или пуешко със задушено морковче, малко мазнина и малко сол.
Кашкавал и сиренце също даваме  редовно (по малко) - те също са полезни.
 Също от време на време прясно мляко  мляко, айрянче.
Добре дошла на Мокка. Да ви е жива и здрава и да ви радва много години 😊

# 59
  • Варна
Първо и много важно, целувки на Макс. 😘😘
Второ, тоя Щабовски симпатичен ни мож ми стана нивгаш, мразя лъжците.
Трето, Мока е прекрасна и четвърто, за тази ваксина ветовете мълчат, щот не е задължителна, нооо си я слагайте превантивно, Бизу доста страда.
Извинявайте ако ви звуча неадекватно, но щом си намазах ръцете с крем за лице, ясно е колко съм зле. 😂

Общи условия

Активация на акаунт