Томболи, игри, конкурси и подаръци, анкети (97) - април 2020

• 136 723
  • 2 441
  •   1
Отговори
# 2 100
Не казвам, че не вярвам на някого, казвам, какво ми казват в данъчното. Всеки сам за себе си да прецени какво да направи. Аз не искам за 19 лв данък да ме глобят.
В приложение 6 попълних данните, които ми излизат в справката за доходи. Само че не код 602, както беше преди, а код 606. Изплатения от организатора Кока Кола данък добавих на втория ред, не помня какъв член пишеше, но на първия ред за внесен данък не го приемаше.

Аз имам трудов договор, граждански договор и 1 награда от Фюзти за 2019г. Когато си подавах декларацията с ПИК, системата не ми разреши  да декларирам наградата. После, четох и се оказа, че фирмата трябва да декларира (а не ние).

# 2 101
  • Велико Търново
Миналата седмица с ПИК влязох и си потвърдих данните от трудов и граждански договор. Нямаше подадена информация за колелото от Нивеа.

# 2 102
Нали разбирате, че организаторите най-вероятно се скатават. Това е техен проблем и отговорност, не на печелившите.

# 2 103
Миналата седмица с ПИК влязох и си потвърдих данните от трудов и граждански договор. Нямаше подадена информация за колелото от Нивеа.
За колелето на Нивеа да не са ти искали ЕГН?

# 2 104
  • при късмета
Нали разбирате, че организаторите най-вероятно се скатават. Това е техен проблем и отговорност, не на печелившите.
Всъщност точно затова промениха закона. Преди, като и физическите лица и организаторите подаваха една исъща информация, можеха да я засичат, само в системата, без много зор. Сега насрещна проверка не могат да направят, защото информацията от едната страна липсва и другата може да си декларира и плаща което си поиска.

Само не знам защо са я декларирало от София мел, а не са я платили, няма никаква логика, ако искат да скътаят. Това е пропуск по-скоро, а не скътавка. Тяхната игра наистина беше и преди и след 01 януари и от там идва грешката или недоглеждането. А и предполагам, че те отчитат техните дати, т.е. на тегленето, а трябва да се декларират като получени такива доходи с получаване на наградата. И тях може би нямаше да ги санкционират, защото промените са ги сварили неподготвени и са декларирали януарски награди, като декемврийски. Само дето Боби съвсем доброволно е свършила работата и на счетоводството на София мел и на НАП

# 2 105
ма ко звънях на националния, първия път питах за мен и една дама ми каза, че не е необходимо нищо да подавам. Звънях втори път, за майка ми, говорих с мъж, на който му беше много смешно как ще ме глобят, защото трябвало да подам декларация по чл. 50 или по чл.13?!? Толкова нерви изхабих, че не е истина. После звъня колежката, за да си провери по телефона какво ще и кажат и трети човек, който и каза същото като втория. Отделно, че и поиска ЕГН по телефона за ПИК и не и го е подал към НАП и сега и тя ще звъни, за да го нахули, защото ни писна да ни правят на маймуни. Звънях и на приятелка, която работи в данъчното, пратих и снимки на протоколи и тази, дето споделих от справката, и на нея компетентен служител и обяснил, че трябва да декларирам и платя данък. Та го направих и ще видим какво ще стане.
А понеже съм яхнала метлата писах и на София Мел във фейса, сега проверяват по ЕГН?!? Ако ми отговорят те пак ще ви тормозя Simple Smile

# 2 106
  • Велико Търново
Да, мисля че подписвах протокол с ЕГН.

# 2 107
# 2 108
  • при късмета
ма ко звънях на националния, първия път питах за мен и една дама ми каза, че не е необходимо нищо да подавам. Звънях втори път, за майка ми, говорих с мъж, на който му беше много смешно как ще ме глобят, защото трябвало да подам декларация по чл. 50 или по чл.13?!? Толкова нерви изхабих, че не е истина. После звъня колежката, за да си провери по телефона какво ще и кажат и трети човек, който и каза същото като втория. Отделно, че и поиска ЕГН по телефона за ПИК и не и го е подал към НАП и сега и тя ще звъни, за да го нахули, защото ни писна да ни правят на маймуни. Звънях и на приятелка, която работи в данъчното, пратих и снимки на протоколи и тази, дето споделих от справката, и на нея компетентен служител и обяснил, че трябва да декларирам и платя данък. Та го направих и ще видим какво ще стане.
А понеже съм яхнала метлата писах и на София Мел във фейса, сега проверяват по ЕГН?!? Ако ми отговорят те пак ще ви тормозя Simple Smile
Като са ти казали, че нищо не трябва да подаваш, защо не обясни случая, с конкретния офис на НАП и конкретен служител? Явно всички във вашия офис не са наясно с промени от миналата година. Аз пак казвам бих ги натопила с официален сигнал, всички от този офис, барабар с приятелката ти, просто не трябва да работят там. Имаш входящ номер на декларацията и за това, което са приели в някой нормален офис на НАП би имало уволнения. Вероятно начело с директора, защото повечето действат на директни инструкции от него и "знаят" колкото него. Абсолютон недопустимо е служители на НАП и то няколко от един офис да не са наясно с промени. Някой като тъпото да не ги разбере за 2 години го разбирам, но за тях е недопустимо, не знам дали си наясно. Виж колко хора писаха, че и да са заблудени, че трябва да подадат декларация, системата не им позволява. Не може само за вашия офис да има друг закон за доходите, не знам дали го разбираш

# 2 109
Да, мисля че подписвах протокол с ЕГН.
Аз нищо не съм подписвала. Доставиха ми колелото и дори не се разписах. Казаха - това е.
Пазя мейла за спечелената награда, в него е записано само, че искат адрес за доставка, понеже при регистрация бяхме писали имена и телефон.
Скрит текст:
8.11 „БАЙЕРСДОРФ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД (като Организатор на Промо играта) е
администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни. Личните
данни, във връзка с гореописаната Промо игра, представляват Вашето име, дата на раждане,
телефонен номер, имейл и адрес „БАЙЕРСДОРФ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД не събира лични
данни, освен в случаите, когато Вие изрично не му предоставите такива и само след Вашето
информирано, изрично и предварително съгласие. Организаторът поема задължението да
унищожи всички събрани лични данни на участниците след приключване на Промо играта
и раздаване на наградите.
8.12 Организаторът на Промо играта се задължава относно събирането, обработването,
използването, съхранението и унищожаването на личните данни на участниците в Промо
играта да спазва разпоредбите на Закона за защита на личните данни и подзаконовите
нормативни актове по приложението му, както и разпоредбите на Регламент 2016/679, в това
число да използва личните данни на участниците само за целите, посочени в настоящите
условия и правила. С участието си в Промо играта, Участниците се съгласяват изцяло с
общата Политика за поверителност на „БАЙЕРСДОРФ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, публикувана
на https://www.nivea.bg/za-nas/privacy-policy. Участниците декларират, че са запознати със
средствата за обработка, последиците от отказа за предоставяне на личните данни и правото
на достъп, коригиране на събраните данни, и възможността за оттегляне на съгласието за
обработката им

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 17:07 от Merelenda

# 2 110
За книжките от Розали, търсете си ги. Пишете им.
Ако може в скрит текст да спорите със Силвето или игнор или информирай модератор, че стана банално.

# 2 111
Искам да благодаря за играта на Икеа и споделянето на думата предпоследния ден. Тогава набелязах някои неща и се включих в играта. Оказа се, че имам и профил от 2018 г. с клубна карта - явно са давали 200 точки за регистрация. Начислили са ми точките днес и ще направя поръчка. Simple Smile

# 2 112
# 2 113
Преди малко видях че баща ми е спечелил ваучер за 20 лв от играта на Кауфланд със снимки на риба в Instagram #KauflandVkusnaRiba, не знам дали са обявени някъде, пратили са лично съобщение.

# 2 114
И аз имам точки от Икеа! Каролин,благодаря ти! 🤗🌺

Общи условия

Активация на акаунт