Отговори
# 4 410
  • София
Честно казано, като прекарала вируса, аз също се чудя какво чакат тези, които не се ваксинират...
Аз 4 месеца по-късно още имам неразположения. А съм здрав, млад човек. И го карах леко уж...
Как ви е страх от реакции от ваксината, а от вируса не? Той е много по-тежък. И от него се умира...сериозно...

# 4 411
  • София
При младите е по-бурна реакцията, да.
По отношение на алергиите искам да споделя, че съм алергична към антибиотици и някои ваксини. ЛЛ знае за това и след консултация с него, ми препоръча да приемам няколко дни антихистаминов продукт - 1-2 дни преди ваксината и 2-3 дни след нея. Медицинско лице съм и се ваксинирах с Пфайзер, това имаше. След първата доза ми изтръпна ръката и ме болеше доста силно, не можех да си движа ръката от болка, от рамото почти до китката стигаше болката. Втресе ме за една вечер. След това постепенно се оправиха нещата. Добре е при алергични пациенти да се изчака половин час след ваксинацията в медицинския пункт, за да може да се реагира в случай на анафилактичен шок.

# 4 412
Честно казано, като прекарала вируса, аз също се чудя какво чакат тези, които не се ваксинират...
Аз 4 месеца по-късно още имам неразположения. А съм здрав, млад човек. И го карах леко уж...
Как ви е страх от реакции от ваксината, а от вируса не? Той е много по-тежък. И от него се умира...сериозно...

И аз не я разбирам логиката... Два месеца след "леко" боледуване, още нося спомена, а цялото ми семейство хващаме всеки друг вирус на земята, защото имунната ни система е тотално срината. Каквото мога ще направя, само да не трябва да минаваме през това отново! Не искам даже да си представям хората, лежали в болница, интубирани, починали.

# 4 413
  • София
Според мен трябва официално уикендите да се обявят за зелени коридори с АЗ. Да се споменава в новините, за да може да стигне до хората.
Мен пък ме е яд на хората от приоритетните групи. Месеци наред стоят и се чудят, записват се, не ходят, след време пак се записват..... Но са си спокойни - когато решат ще получат Пфайзер. Затова не се сърдя на връзкарите. И аз да мога, ще си сложа иРНК ваксина. Че то тези групи може и до Нова година да ги чакаме. Не е, като да не им е дадено предимство. Ама трябва ли постоянно да се задържат ваксини, за да може който, когато му скимне да си получи ваксина.

# 4 414
Lady, лекуващият ти лекар, който те насочва към рнк ваксина не може ли да се обади в РЗИ да те впишат в списък, щом се налага?

# 4 415
О, моля ви, не така. Не може да се дава определена ваксина на расова основа. Проблемът беше, според мен, че изобщо дадоха право на избор. Така хората сравняват и се чувстват прецакани (или пък привилигеровани), което не е редно. Всяка одобрена ваксина трябва да е безопасна и ефективна, а избор да може да се прави само и единствено, ако са платени.
За всичко, което ме касае, трябва да имам право на избор, особено за здравето ми. Това не е каприз и не съм съгласна агресивно да се обиждат хората, които държат на това.
Разбира се, но Астра Зенека не е по-опасна от останалите, това се опитваме да ви обясним. В българските медии много изчанчват нещата, но има и хора починали след ваксинация с Пфайзер, също има съмнение за връзката й с причинени тромбози. Просто това го пише в бг новините ей така междудругото, ако изобщо го пише и всички са се фокусирали върху Астра Зенека, което лично на мен ми е най-съмнителното от всичко. Според мен се вихри някаква търговска война срещу нея и очвеидно работи.

# 4 416
  • София
.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 10:47 от Lady Cassiopeia Duval

# 4 417
  • София
Аз не разбрах... кои ваксини са задържали, освен вторите дози на Файзер и Модерна, също и ваксините за изборните комисии, но те така или иначе приключват тази седмица, ако не са и по-рано. Според мен в държавата изобщо не са внасяни големи количества иРНК ваксини, дали нашите не са поръчали или не са ги доставили, не знам... просто иРНК няма...

# 4 418
Лейди, те и лекарите не знаят на 100% не се предоверявай. Обадихме се на 4 човека и всички казаха различно. Те също се оповават на някакво лично мнение, дори предубеждение. Имунолог най-добре ще знае (евентуално). Посъветвай се и с друг, няма причина АЗ да е опасна за теб. Баба ми е с бронхиални и белодробни проблеми (също сраствания след пневмонии), хипертония, 75+ е и пак се ваксинира. По-опасно е да те гепи вируса.
Едната лекарка, която работи в Ковид отделение каза, че няма значение с коя ваксина. Друга, позната на леля ми категорично забранила АЗ. Лекарят, който я следи каза, че препоръчва РНК. Докторът, който беше във ваксинационния център прегледа амбулаторните листа и обясни надълго и нашироко кой може, кой не може, какви са рисковете да се ваксинираш и да не се ваксинираш. Избрах да вярвам на този, който се обоснова. Само казват "трябва РНК" ама не казват защо точно, което не го приемам за меродавно. Всеки преценява на кого да вярва, за съжаление решението си е наше и не можем да се доверяваме сляпо на "авторитети", просто защото и те не са съвсем наясно.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 09:54 от Уейв

# 4 419
  • София
Вече имам чувството, че разглеждайки сайта http://www.chipirai.me/ мога да прогнозирам изборните резултати по населени места Joy
Нали ви писах за съседката, в малко населено място, която ще е в изборна комисия, но се отказва от полагащата ѝ се РНК ваксина. В това населено място са резервирани всичко на всичко 3 часа за ваксинации, всичко друго е зелено. Няма да се учудя, ако там някъде са разпределени и отлежават РНК ваксини. Та който е на зор за РНК и има възможност да пътува, бих му предложила да прозвъни лекарите в малките населени места, в които преобладават "зелените полета" и да пита с какво са заредени.

# 4 420
За всичко, което ме касае, трябва да имам право на избор, особено за здравето ми. Това не е каприз и не съм съгласна агресивно да се обиждат хората, които държат на това.
Разбира се, но Астра Зенека не е по-опасна от останалите, това се опитваме да ви обясним. В българските медии много изчанчват нещата, но има и хора починали след ваксинация с Пфайзер, също има съмнение за връзката й с причинени тромбози. Просто това го пише в бг новините ей така междудругото, ако изобщо го пише и всички са се фокусирали върху Астра Зенека, което лично на мен ми е най-съмнителното от всичко. Според мен се вихри някаква търговска война срещу нея и очвеидно работи.
Това, което се пише тука, не е разяснение, а налагане на мнение, често подигравателно. Не съм прочела нито едно мнение на хората, които предпочитат нещо друго освен налаганата масово АЗ, което да е толкова нападателно.
Ние също четем и си правим някакви изводи. Не е задължително да се аргументираме, но имаме причини за този избор. Уважавайте го. Не може да ми се казва, че имам ангажимент към обществото за постигане на колективен имунитет и то без да задавам въпроси.
Аз пък имам съмнения, защо така се натрапва АЗ, защо в Израел (и не само там) не ваксинират с нея, защо в САЩ изобщо не е одобрена, а наличните 3,5 млн дози ще подарят на Мексико, защо от АЗ не отговориха адекватно на съмненията, а от ЕМА казват, че продължават да проучват (?!) ваксина, която уж вече е преминала клиничните изпитания.

# 4 421
А, тогава защо Англия ваксинира няколко милиона души с АЗ? В САЩ са напът да я приемат също. И защо България не поръча колкото се може повече ваксини, включително Спутник, Джонсън и Джонсън, и китайската? Защото не се мисли за народа, а се мисли за печалби и за нечии интереси.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 10:05 от Уейв

# 4 422
В Сърбия какви опашки се вихрят и колко ваксинирани има, че и от Босна и Херцеговина и от СМакедония, дори с китайската.
Чудно ми е как в две съседни държави се развиват толкова различно нещата.
Там хората не се притесняват нито от китайската, нито от Спутника, в държавите от ЕС си ги ваксинират с каквото има и желаещите са повече от наличностите. Само българинът философ и разбирач. Ще седи в пандемия, по време на невъобразим пик, ще рискува заболяване на всеки ъгъл, ама ще си чака "най- доброто".
Не го разбирам, но се опитвам.

# 4 423
  • София
Уейв - много ти благодаря да съветите и за загрижеността Hug Но аз предпочитам да приема думите на лекаря, който ме следи от 40 г, отколкото на някой, който сега ме вижда. Аз нямам никакви поставени ваксини, като дете, освен тези, които се слагат до 2 годишна възраст. Имах забрана за ваксиниране от лекарите. Лекарят ми в началото и за иРНК ваксините не беше съгласен - каза ми да изчакам малко. Сега каза, че от тях може. Та за сега се пазя и ще чакам.

# 4 424
При колко поставени ваксини се смята, че ще се постигне "стадния имунитет"?
Някъде бях чела за 60% от обществото, което за България прави около 3 милиона ваксинирани (изключвам децата + емигрантите)?

Общи условия

Активация на акаунт