Отговори
# 4 845
Това съм го чела и много преболедували с дълъг Ковид го споделят, едва ли е само сугестия.

# 4 846
Възможно е, за дългия ковид се подозира, че е в следствие на грешен имунен отговор, т.е. автоимунно или остатъци от вируса в тялото, които поддържат възпаление. Ваксината може да повлияе и на двете. Разбира се, това са все още само хипотези.

# 4 847
  • Далечният изток
Смисълът беше, дали ваксината лекува лонг Ковид...
Че такъв съществува, вече мисля, че има достатъчно информация.

# 4 848
  • В страната на мечтите.
Преди малко повече от час и двамата с мъжа ми се ваксинирахме с АЗ. Той се върна на работа за 2 часа, но засега сме добре. Каза, че го е боляло доста от иглата и че го боли като си мърда ръката, но аз не усетих нищо повече от леко убождане и после нищо. След няколко часа пак ще докладвам как сме и дали имаме странични ефекти. Казаха ни, че рядко уж се случвало някой да има температура или нещо друго, но ще видим.

# 4 849
Преди малко повече от час и двамата с мъжа ми се ваксинирахме с АЗ. Той се върна на работа за 2 часа, но засега сме добре. Каза, че го е боляло доста от иглата и че го боли като си мърда ръката, но аз не усетих нищо повече от леко убождане и после нищо. След няколко часа пак ще докладвам как сме и дали имаме странични ефекти. Казаха ни, че рядко уж се случвало някой да има температура или нещо друго, но ще видим.

Стискам палци да нямате странични ефекти, но за рядкото не знам колко е истина.
Във фирмата на мъжът ми масово си биха АЗ и масово имаха температура 38-39 градуса, втрисане, болки в тялото и отпадналост.
Повечето са мъже ако това има значение. Simple Smile

# 4 850
  • София
Понеже стана дума за Лонг Ковид да споделя, че на мен много добре ми повлия Кверцетин, в доза 500 мг на ден. Позволявам си да го кажа, защото е хранителна добавка и не би навредил.
И една добра новина.
https://btvnovinite.bg/lifestyle/liubopitno/vaksinata-na-pfajzer … -na-covid-19.html
Иначе и аз не съм съгласна, че страничните ефекти са редки, но тежките са редки, да. То всъщност векторната ваксина действа точно така, съвсем очаквани са температура и неразположение. Моят мъж се чувства така и след противогрипна ваксина.

# 4 851
  • В страната на мечтите.

Стискам палци да нямате странични ефекти, но за рядкото не знам колко е истина.
Във фирмата на мъжът ми масово си биха АЗ и масово имаха температура 38-39 градуса, втрисане, болки в тялото и отпадналост.
Повечето са мъже ако това има значение. Simple Smile

Благодаря ти. Казаха, че зависи от организма и ме предупредиха да му дам 1 таблетка парацетамол (лекарката се пошегува, че мъжете не се сещат и аз трябва да му дам), ако вдигне над 38 градуса само, за мен същото, но никакви тренировки и алкохол днес. Те мъжете малко са лигави понякога и знаем, че вдигнат ли над 37 градуса и вече викат свещеник, това разибира се в кръга на шегата.

# 4 852
Още преди седмици имаше такава новина за Лонг Ковид. И понеже аз самата карам такъв, скоро ще разбера дали ще се повлияя добре от ваксината.
Четох такъв пост в групата.

# 4 853
И мен ме "боля" ръката. Силно казано болка, като ухапано от някаква безвредна гадинка. Същото нещо беше обяснявано като силна болка в ръката от ММ. След около 10-11 часа като по часовник и при двамата се появи температура и главоболие. Аз ако не знаех, че съм ваксинирана и да очаквам някаква реакция, хич нямаше да обърна внимание - стана ми леко студено и главоболието беше като нормално, което ми се случва след тежък ден - едно тъпо и постоянно, дето хем е досадно, хем не е като да пиеш лекарство за него. Даже не си премерих температурата. На моя мъж беше 37.4 и настана вселенска трагедия. През нощта също усетих подобно вдигане на температурата, пих един нурофен и на другата сутрин вече нямаше следа от температура. Та има доста често някакви ефекти, но според мен много хора ги преживяват по-тежко от повсеместния страх и паника.

# 4 854
Мен на втория ден много ме боля ръката, не можех да я движа, след това болката намаля, но продължи две седмици... Не мисля, че е от ваксината, а от поставянето й, още докато ми я слагаха ме заболя доста, а по принцип не усещам инжекциите.
Приятеля ми пък цяла седмица го боля подмишницата.

# 4 855
Мен също ме боли ръка. Точно около мястото на инжекцията имам задебелено, червено кръгче (диаметър 7-8см, прилича на уртикария, но не е), което е болезнено на допир и натиск. Освен това по дължината на ръката също усещам лека, тъпа болка. Температура нямам, но ми е хладно и заспало.

Не пия нищо - не намирам нужда към момента.

# 4 856
  • В страната на мечтите.
На мен нещо взе да ми се мае главата и да ме наболява лекичко - нищо в сравнение с мигрената, която имам по принцип, но може и да е от емоциите или от очилата.  На мъжа ми вече сякаш нищо му няма, излезе с приятели и си беше доста енергичен, както всеки друг ден. Ще видим как ще мине вечерта/нощта и се надявам да няма нищо. 

# 4 857
Днес се ваксинирах с Модерна.Нищо не усетих при боденето. Сега ме боли ръката като я движа.

# 4 858
Днес ми поставиха втора доза. Засега нищо. Леко усещане за хлад, но измерената температура на супер точния термометър вкъщи е 35, 9.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 00:40 от Не се сърди, човече

# 4 859
  • София
Днес се ваксинирах с Модерна.Нищо не усетих при боденето. Сега ме боли ръката като я движа.

Къде се имунизира с Модерна?

Общи условия

Активация на акаунт