Отговори
# 4 830
  • Далечният изток
restart007, тестовете се интерпретират до 20-та минута. След изтичане на повече от 20 мин. резултатите не се интерпретират. Това трябва да го пише в листовката.

# 4 831
Файзер са провели проучване с 2260 младежи на възраст от 12 - 15 години в САЩ. Сред тях е имало 18 случая на COVID-19 в групата, получила плацебо, и нито един в групата, получила ваксината, което е довело до 100% ефикасност.
Това са много добри новини.

# 4 832
restart007, тестовете се интерпретират до 20-та минута. След изтичане на повече от 20 мин. резултатите не се интерпретират. Това трябва да го пише в листовката.
Тя и на първия тест има черта.

# 4 833
  • София
Файзер са провели проучване с 2260 младежи на възраст от 12 - 15 години в САЩ. Сред тях е имало 18 случая на COVID-19 в групата, получила плацебо, и нито един в групата, получила ваксината, което е довело до 100% ефикасност.
Бройката на изпитване е мъничка обаче. Особено, ако половината от тия 2 260 младежи са били плацебо групата.
Но пак е нещо, де.

# 4 834
  • Далечният изток
Тя и на първия тест има черта.
Това е един и същ тест доколкото разбрах, като втората снимка май е направена на следващия ден.

# 4 835
Бройката на изпитване е мъничка обаче. Особено, ако половината от тия 2 260 младежи са били плацебо групата.
Но пак е нещо, де.

Поне е някакво начало, дава доза оптимизъм и сигурност.
Аз вярвам, че ще се правят още много проучвания с все повече хора и населението ще се чувства по-сигурно да се ваксинира.

# 4 836
  • Варна
Ако се налага седмица след първа доза на АЗ да се ваксинира срещу тетанус дали е опасно?

Понеже и на мен ми предстои, прочетох в инстаграм мнението на един руски лекар, на който имам доверие, че трябва да има период от 30 дни между двете ваксини.
Така че с тетанус особено не бързам, може би към лятото-есента  ще си сложа.

# 4 837

Много странно, учителите получиха право да се ваксинират веднага след лекарите на първа линия. Оттогава ли чакат? Или тогава са завили на умряло как върху съсловието се оказва безумен натиск и те няма да приемат с тях да се прави експеримент? Не се заяждам, само питам, защото доста учители се заинатиха, и то на всеослушание, че няма пък и се отказаха. Тези, които се записаха, се ваксинираха още през февруари с Пфайзер и вече са с по две дози.
Аз само да уточня - получихме право да се ваксинираме след лекарите, но с каквато ваксина има.
Имам поставена първа доза на 12.02 АЗ, учителка съм....
Чакам втора....
Тенденциозно се споменава, че дошлите Файзер и Модерна са за приоритетите групи....
От кого се споменава тенденциозно? От нас във форума или от властите? Защото и днес на брифинга министър Ангелов потвърди, че се пазят за първите фази!

# 4 838
  • на пъпа на Златията

Много мои познати учители чакат за Модерна , но никой не се обажда от медицинския център. От месец и повече им казват, че няма РНК ваксини.

Много странно, учителите получиха право да се ваксинират веднага след лекарите на първа линия. Оттогава ли чакат? Или тогава са завили на умряло как върху съсловието се оказва безумен натиск и те няма да приемат с тях да се прави експеримент? Не се заяждам, само питам, защото доста учители се заинатиха, и то на всеослушание, че няма пък и се отказаха. Тези, които се записаха, се ваксинираха още през февруари с Пфайзер и вече са с по две дози. Ако са отказали, но сега са размислили, да чакат, свърши тая с приоритетните групи. Точно заради тяхното заинатяване, на приоритетните, пуснаха зелени коридори, сега пък обвинения, че приоритетните чакали! Ми да чакат!

Точно това  написах  в общата тема.
Че  Е еднакво чакането сега 1 месец и чакането между дозите. на АЗ.
В едно и също време ще бъдеш защитен .

# 4 839
Не е така и вече се показаха страхотни антитела на хора трета седмица след първа доза на АЗ. Не е като да нямаш нищо.....

# 4 840
  • на пъпа на Златията
Не е така и вече се показаха страхотни антитела на хора трета седмица след първа доза на АЗ. Не е като да нямаш нищо.....

Точно така .
Даже  с астрата  е по бърза защитата.

Вече бяхме опитни зайчета  за АЗ  , сега  искат да са опитни зайчета  на други ваксини .
От АЗ  знаем  вече знаем   от какво трябва  да  се пазим , а от другите един господ знае.

# 4 841
  • Сан Франциско
Ето още една новина. Събират данни сега, но изглежда за някои хора с дългосрочни здравословни последствия от прекаран Ковид - след ваксиниране проблемите намаляват или напълно се оправят. Не знаят още как е възможно ваксина практически да лекува. Правят проучвания в няколко университетски болници в САЩ:

https://www.npr.org/sections/health-shots/2021/03/31/982799452/m … B2mcPykbGe1YYbvJI

# 4 842
  • София
Още преди седмици имаше такава новина за Лонг Ковид. И понеже аз самата карам такъв, скоро ще разбера дали ще се повлияя добре от ваксината.

# 4 843
Току що отказах два часа в регистъра и веднага бяха освободени. Явно работи вече функцията.

# 4 844
  • София
Ето още една новина. Събират данни сега, но изглежда за някои хора с дългосрочни здравословни последствия от прекаран Ковид - след ваксиниране проблемите намаляват или напълно се оправят. Не знаят още как е възможно ваксина практически да лекува. Правят проучвания в няколко университетски болници в САЩ:

https://www.npr.org/sections/health-shots/2021/03/31/982799452/m … B2mcPykbGe1YYbvJI
Как се казва - на чисто психологическо ниво, възможно ли е? Сугестия.

Общи условия

Активация на акаунт