Отговори
# 5 250
  • London
Е за какво е бил тоя стрес като работата е наполовина? Ако е имало да става нещо е щяло вече да стане......втората няма и да я усетиш. Аз чакам хора с втора доза да докладват.

Борис Джонсън от днес

Prime Minister told reporters: “On the Oxford/AstraZeneca vaccine, the best thing people should do is look at what the MHRA say, our independent regulator – that’s why we have them, that’s why they are independent.

“Their advice to people is to keep going out there, get your jab, get your second jab.”

С две думи Джонсън е казал, че английският регулатор, който е независим съветва хората да продължават да се ваксинират.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 00:15 от La Catrala

# 5 251
https://bnr.bg/post/101449376/ema-oshte-nama-zakluchenie-dali-va … a-kravni-sasireci

Официално, ама не било съвсем официално, този експерт се е разприказвал преждевременно. Това не променя нещата де, почти сигурно е за мен, че ще потвърдят връзката.

# 5 252
Ние нямаме намерение да пропускаме 2 игла. От ЕМА казаха, че и при другите 2 ваксини има същото съотношение на хора с тромбози, така че каквото и да говорят сега, вече е без значение.
Риск има във всичко, човек претегля и решава. За мен ваксината има по-малък риск от ковид, затова избирам нея.

# 5 253
Човече, това от Астрата не е обикновена тробмоза, а много рядка и специфична. За такъв вид тромбоза не се е чувало след други ваксини. А обикновените тромбози са често срещани и без никаква ваксина. Иначе си права, че рискът от АЗ е по-малък, отколкото при ковид.

# 5 254
От преводните статии го разбирам, че питат за конкретния проблем, не по принцип. Ако някой има предишната пресконференция в оригинал, да каже как точно е бил формулиран въпросът.

А има ли данни дали тези случаи са след 1 или 2 доза? По моята логика (на абсолютен неспециалист Simple Smile), ако човек е предразположен, ще се прояви при 1-ва, ако не е, няма да има и при втора.

# 5 255
  • София
Съобщили са по новините днес, че само по 30 РНК ваксини са дали на ЛЛ и са за хора с хронични заболявания над 65г.

# 5 256
  • София
33 дни след първа игла АЗ реших да направя тест за антитела: 35.72, като <0.8 го дават негативен. Надявам се е добре🤔

# 5 257
Съобщили са по новините днес, че само по 30 РНК ваксини са дали на ЛЛ и са за хора с хронични заболявания над 65г.
Дано да са наистина за тях, че бая млад народ се е насочил към ЛЛ за тия ваксини.

От ЕМА не са казвали, че и при другите 2 ваксини има същото съотношение на хора с тромбози. Имаше въпрос дали има такива случаи и при другите ваксини, на който отговориха, че проверяват само случаите след АЗ в момента.

# 5 258
.и предпочитам да си сложа втората доза пред това да ме ползват за маймуна с други ваксини тепърва.
На същото мнение съм. Или пък ще си остана само с една доза, но в експеримента с две ваксини няма да участвам.

# 5 259
Ма то там е работата, че и оставайки с първа доза само влизаш в експеримент.....

# 5 260
  • София
Скрит текст:
От преводните статии го разбирам, че питат за конкретния проблем, не по принцип. Ако някой има предишната пресконференция в оригинал, да каже как точно е бил формулиран въпросът.

А има ли данни дали тези случаи са след 1 или 2 доза?
По моята логика (на абсолютен неспециалист Simple Smile), ако човек е предразположен, ще се прояви при 1-ва, ако не е, няма да има и при втора.
И според мен е така.

Майка ми и баща ми имат много близко приятелско семейство в Швеция. Жената дължи години беше главна сестра в болницата в Малмьо, сега е пенсионерка, но покрай ковид я бяха помолили да дава смени, ако може. Според нея в Швеция мед. персонал го ваксинирали с АЗ.

# 5 261
Много ни облъчиха, уж съм с желязна психика, обаче започнах да се вторачвам в разни реакции на тялото си, дето въобще не ходя по доктори, освен ако съм на умирачка. Първата доза докладвах тук за симптоми, ама мога да ги определя само като махмурлук. Въобще не съм си обръщала специално внимание, ако знаех за разни рискове, да съм вдигнала кръвно и какви ли не психосоматични неща да са ми се случили.
И аз като Човечето си разсъждавам, щом великите умове не знаят още, че щом съм понесла първата доза, ще понеса и втората. И направо ми идва да вия от тази психоза и да ходя да ме фраснат и с втората, да не го мисля поне.
Започвам да си мисля, че хората, които нищо не четат , много неща си спестяват откъм психика.
Ама писна ми ееее, цяла година се пазиш като партизанин от биологично оръжие, сега пък ваксината да мисля.
Смятам преди втората игла да си пусна едни кръвни, но да ги консултирам с личната, ако дотогава не излезе някаква медицинска експертиза кои хора са предразположени към тези редки реакци. Не може да няма информация за това, егати и докторите, и имунолозите, и чудото. Най - смешно ми става - под 65, до 55, сега пък над 65, под 30. Еми направо побъркАха народа. И това световни величия.

# 5 262
  • London
Ако не друго психиатрите скоро ще имат много работа.

# 5 263
  • София
Добре де.. така или иначе си чешем езиците... аз се замислям върху някои неща, които остават така или иначе неясни.
Ако допуснем, че ваксината на АЗ е причина за поява на тази специфична тромбоза, то има ли допускане кой от компонените във ваксината я провокира? Ако няма, как може да се докаже, че ваксината е отговорна, ако пък се знае, тогава би следвало да може да се отстрани проблема.
Тези редки тромбози преди появата на ваксините за ковид съществували ли са и какво ги провокира?
Ако не може да бъде опредлено каква субстанция във ваксината предизвиква тромбозите или всичко се отдаде на опредлена реакция на имунната система защо се изключва аналогична реакция при другите ваксини?
Каква ми е гаранцията, че като ми сложат РНК ваксина 2 месеца след векторна няма ми бъгнат имунната система (която по принци не е шега работа да се бъзика) и да ми навлекат повече проблеми отколкото евентуалната рядка тромбоза. И как изобщо им хрумна да комбинират двата вида ваксини, а не например да препоръчат поставяне на Джонсън или Спутник или която и да е друга векторна?
След като тези така наречени регулатори оставят у мен подобни въпроси без отговор как точно аз да им се доверя. Дори почвам да се чудя как се ваксинирах при това положение.. Simple Smile Разбира се в кръга на майтапа...

# 5 264
И на мен това ми е тъпо, нямам болничен нито ден до сега, пия  най много като заподсмърчам някое прахче, а сега съм както казвате, като облъчена.

Надявам се да излязат с някакъв обобщен протокол, какво задължително при какви условия се наблюдава, кои показатели се следят.

Общи условия

Активация на акаунт