Отговори
# 5 340
И за двете ми деца в чужбина отгледани и ваксинирани не са искали пълно здраве, а само клинично здраве, тоест да няма Т над 37.5 или други изявлени симптоми. С течащ нос, суха кашлица сме ваксинирали спокойно и двете си деца.

# 5 341
  • Далечният изток
Проблем е ако имаш много изявени симптоми. Ако си болен безсимптомно не би трябвало да има драма. Или ако имаш само хрема или нещо дребно. Вече с температура или силна кашлица не трябва да се ваксинира човек.

Не съм съгласна. Имам спомени от детските ваксини на дъщеря ми - винаги искаха да е абсолютно здрава, без нищо дребно. Внука расте в чужбина - и там ЛЛ иска да е в идеално здраве преди всяка ваксина.
Може би и при ваксиниране против Ковид да трябва така да се действа. Но ако хората  са забравили или не обръщат внимание после имат по-силна реакция.
Ние с ММ бяхме без здравни оплаквания когато ни поставиха АЗ, леко мина.
В листовката изрично е посочено: Ваксинацията трябва да се отложи при лица, страдащи от остро тежко фебрилно заболяване или остра инфекция. Наличието на лека инфекция и/или слабо повишена температура обаче не трябва да забавя ваксинацията
Това за АЗ.

# 5 342
  • София
Щатите пускат ваксината до 16 годишни от 15 Април. Не ми дава да кача скрийншота.
Коя ваксина?
Не пише в статиите.

# 5 343
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ваксините са различни. Тези детските е по- добре да се слагат при пълно здраве, при тези трите срещу Ковид, няма значение

# 5 344
  • пустинята Гоби
За пръв път чувам, че някой лекар искал абсолютно здрави деца за ваксиниране и то в чужбина. Обикновено точно обратното говорят - леки неразположения нямат значение. Български лекар може и да се презастрахова, но и тук това не е масова практика.

# 5 345
  • София
Не е нужно кой знае колко да се замисли човек, за да се сети, че е най-добре детето му да е здраво, за да се намалят рисковете от комбиниране на реакция от ваксината и болестта. Важи и сега при ваксинирането.

# 5 346
Мъжът ми сложи първа доза АЗ на 05.04. Чувстваше се добре цял ден, но сутринта на 6 вече му беше отпаднало и имаше мускулна треска. Температурата не е минавала 37С. Спа доста през деня и към 4 вече се чувстваше супер.
Днес няма и помен от неразположението.
Викат го на 14.06 за втора доза.

# 5 347
Някой по-запознат може ли да ми каже дали този тест  ще отчете антитела след ваксина. Около 40 дни след първа доза АЗ.По назад в темата бях чела, че след ковид и след ваксина били различни тестовете за антитела, но не знам кой е за след ваксина. Става въпрос за лаб. Лина.

https://www.lina-bg.com/bg/sars-cov-2-igg-quantitative-%D0%BA%D0 … D0%B2%D0%B5%D0%BD - теста който си пуснах

https://www.lina-bg.com/bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5- … D0%B8%D0%BA%D0%B0   - видовете тестове
Принципно няма значение дали антителата са от ваксина или прекарано заболяване. Аз съм ползвала на Рош, в изследването пише, че след ваксинирането се очакват еди колко си (над 80 в моя случай) количество антитела, самото изследване пуснах след прекарано заболяване.

# 5 348
Минавам за отчет. С ММ се ваксинирахме с Модерна. Сутринта преди ваксината се събудих с главоболие, най-вероятно, защото цяла нощ не спах от нетърпение /луда работа е това моето Joy/. Отидохме, ваксинираха ни и се прибрахме. Главоболието си продължи и следобед, пих Беналгин и ми мина. Леко ме боли ръката, но много леко. Уж всички казват, че поставянето не го усещат, но на мен сестрата така ми заби иглата, че си ме заболя и сега ме боли от убождането. ММ не усети убождането, но него пък ръката го боли повече. За сега сме добре и нямаме оплаквания. Ако се появи нещо ще докладвам Simple Smile

# 5 349
  • София
Майка ми е отишла в МВР болница за втора доза АЗ, но също са я върнали под предтекст, че не може да и я сложат преди края на април. Първата и доза е от 25.02.

# 5 350
Майка ми е отишла в МВР болница за втора доза АЗ, но също са я върнали под предтекст, че не може да и я сложат преди края на април. Първата и доза е от 25.02.
Тя до ваксинаторите ли е влязла, или някой чичак от охраната раздава връщанките.
направо немея от това безхаберие. Защо не са написали на жената точно кога да отиде. Преди края на април е някъде там, май.

Много се ядосвам като слушам такива безумни практики.
Обмислям да отида но ВМА и ако някой ми ги наговори тези, да настоявам да влязат в системата, да видят кога е първата ми доза и да ми дадат картонче за втора.а
Няма да ходя да обикалям като разгонен пес около болниците.
Вие какво мислите. Дайте някакви идеи.

# 5 351
Аз се ваксинира в МВР, много добре си информират хората, казаха ми че на картончето пише първата най-ранна дата, най-късната е два месеца след това, а най-оптималния вариант е на десетата седмица.
Сега вероятно са се сменили разпоредбите, все пак е минало повече от месец.
Съвета ми е да си сметнеш кога ти стават 10 седмици и тогава да отидеш.

# 5 352
На 24 април е, но ще бъда безкрайно ядосана, ако не ме отразят.
Предварително искам да зная, че ще се случи.

# 5 353
Някой виждал ли е листовката със страничните реакции на Спутника?
Защо смятате, че там има по-малко постваксинални реакции, дори и смъртоносни.
Точно. Списъкът със странични ефекти на Спутник е толкова дълъг, че Астрата бледнее. Не посмях да си го сложа. В Унгария ваксинират с него предимно хора в работоспособна възраст. И да има проблеми, няма да се чуе, при Орбан всичко е цветя и рози.

# 5 354
  • София
Тя до ваксинаторите ли е влязла, или някой чичак от охраната раздава връщанките.
направо немея от това безхаберие. Защо не са написали на жената точно кога да отиде. Преди края на април е някъде там, май.

Много се ядосвам като слушам такива безумни практики.
Обмислям да отида но ВМА и ако някой ми ги наговори тези, да настоявам да влязат в системата, да видят кога е първата ми доза и да ми дадат картонче за втора.а
Няма да ходя да обикалям като разгонен пес около болниците.
Вие какво мислите. Дайте някакви идеи.

Защо така се ядосваш? Аз също съм ваксинирана на 24.02 и очаквам втората доза в началот на май месец. Понеже сме ваксинирани през фирмата ни оганизирано ни казаха, че ще ще се свържат с нас за втората игла. Но всички ние знаем, че е най-добре да чакаме 10-12 седмица, а това си е след Великден.

П.С. Олеее, големи плюнки по Спутник без изобщо да сме го виждали, пък като чета и повечето дори не са се интересували конкретно от него. Видеото на Първи канал по-горе е чудесно и дава отговори на доста общи въпроси за ваксините като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт