Отговори
# 5 355
Ваксините са различни. Тези детските е по- добре да се слагат при пълно здраве, при тези трите срещу Ковид, няма значение
Въпрос на гледна точка, но за ваксини на някалко месеца, не мога да бъда сигурна в нищо. Нека мине време, ще видим/чуем.
Още преди да започне ваксинирането имах убеждение, че безопасността ще е приоритет. По вероятно ми се струваше, ефективността на ваксината да е по малка. Вече не съм убедена в нищо. Признавам, притеснено ми е да си сложа АЗ, но от друга страна като няма друго. От трета  страна е вируса, в нашата болница места няма, а и знам как лекуват.
Не ми се мисли, защото ми става зле. Blush

# 5 356
Майка ми е отишла в МВР болница за втора доза АЗ, но също са я върнали под предтекст, че не може да и я сложат преди края на април. Първата и доза е от 25.02.
Тя до ваксинаторите ли е влязла, или някой чичак от охраната раздава връщанките.
направо немея от това безхаберие. Защо не са написали на жената точно кога да отиде. Преди края на април е някъде там, май.

Много се ядосвам като слушам такива безумни практики.
Обмислям да отида но ВМА и ако някой ми ги наговори тези, да настоявам да влязат в системата, да видят кога е първата ми доза и да ми дадат картонче за втора.а
Няма да ходя да обикалям като разгонен пес около болниците.
Вие какво мислите. Дайте някакви идеи.
Дай да питаме министър Коце ?

# 5 357
Скрит текст:
Някой виждал ли е листовката със страничните реакции на Спутника?
Защо смятате, че там има по-малко постваксинални реакции, дори и смъртоносни.
Точно. Списъкът със странични ефекти на Спутник е толкова дълъг, че Астрата бледнее. Не посмях да си го сложа. В Унгария ваксинират с него предимно хора в работоспособна възраст. И да има проблеми, няма да се чуе, при Орбан всичко е цветя и рози.
Аз открай време съм с резерви относно информацията която идва от Русия. По-точно, че не идва всичката.

На 24 април е, но ще бъда безкрайно ядосана, ако не ме отразят.
Предварително искам да зная, че ще се случи.
Ти сега предварително си си навила на пръста, че сте се ядосваш ли 😉

# 5 358
  • София
Ваксините са на около година, не на няколко месеца.

# 5 359
Скрит текст:
Скрит текст:
Някой виждал ли е листовката със страничните реакции на Спутника?
Защо смятате, че там има по-малко постваксинални реакции, дори и смъртоносни.
Точно. Списъкът със странични ефекти на Спутник е толкова дълъг, че Астрата бледнее. Не посмях да си го сложа. В Унгария ваксинират с него предимно хора в работоспособна възраст. И да има проблеми, няма да се чуе, при Орбан всичко е цветя и рози.
Аз открай време съм с резерви относно информацията която идва от Русия. По-точно, че не идва всичката.

На 24 април е, но ще бъда безкрайно ядосана, ако не ме отразят.
Предварително искам да зная, че ще се случи.
Ти сега предварително си си навила на пръста, че сте се ядосваш ли 😉
Подготвям се за най - лошото, че да има място и за радост после, хаха.
Доообре, ще си чакам и аз смс-а.

Истината е, че много се изнервих покрай всичкия хейт по ваксината, липсата на яснота какво се случва и обективно опасна ли е чак толкова.
Истината е, че периодът между двете дози е толкова дълъг, че всеки ден до втората доза ми се струва безкраен.
И друг път съм писала, че съм от припряните и нетърпеливите и това чакане и броене , а и пазене в безумните условия на масово и безконтролно заразяване, направо ми побъркват.
Завиждам благородно на хората, които успяха да си поставят иРНК, поне един месец се пазят плюс две седмици, ние .... оф.

# 5 360
  • София
Абе то и с две дози иРНК- ваксини пак трябваше да се пазим като партизани (много се смях на този израз, дето някой го употреби) при това разпространение. Докато не се поуталожат нещата хич не е добра идея да се сваля гардът. Все пак никоя ваксина не е 100 процента ефективна. А и децата като нямат ваксини, трябва да пазим и тях. Нищо не е приключило още за съжаление.

# 5 361
  • Варна
Българинът най-разбира от политика, футбол, сега и от ваксини.

Голямо чесане на езици. В тази и съседната тема за вируса ще спра изобщо да чета. Само малкото адекватни  коментари все още ме възпират. Grinning

Мои близки в Русия (на 40+ години) си сложиха Спутник. Днес им е втората доза. След първата казаха, че общото състояние им е ок, единствено в следващите 2 дни са вдигали температура до 37 градуса.

# 5 362
  • През девет планини в десета...
Не ви ли притеснява факта, че има вече смъртен случай от заразяване с вируса след поставена първа доза /Коритаров /? Нали уж след няколко седмици вече има антитела даже и с една доза и уж не се стига до фатален край. Коя ваксина му е бита, толкова ли е трудно да се провери...

# 5 363
  • София
Аз съм с двете дози на файзера и пак се пазя така, все едно нямам никаква. Писна ми да ми подмятат - "какво се пазиш, нали си ваксинирана, живей нормално".
Ваксинираните сме капка в морето, няма как да не се пазим като сме насред хвърчащи числа и корони.

Ако някой после хване пресконференцията на ЕМА днес по някоя от нашенските телевизии или някъде на стрийм, да пусне линк. Може и на ЛС, ако не дават в темата.

# 5 364
Преди ваксинация трябва ли някаква подготовка, след това нещо профилактично? Колко време трябва да се пази ваксинираният?

# 5 365
  • София
Минимум до следващата доза да се пази. За подготовка никой нищо не е казал, просто гледай да си здрава за всеки случай.

# 5 366
Минимум до следващата доза да се пази. За подготовка никой нищо не е казал, просто гледай да си здрава за всеки случай.
Благодаря! Майка ми ще се ваксинира, аз съм още от чудещите.
Какъв е периода при Пфайзер между дозите?

# 5 367
Аз смятам и след втората доза да си се пазя както досега.

# 5 368
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Все пак, най- удачно е да се ваксинирате в петък, за да изкарате страничните реакции спокойно вкъщи

# 5 369
Не ви ли притеснява факта, че има вече смъртен случай от заразяване с вируса след поставена първа доза /Коритаров /? Нали уж след няколко седмици вече има антитела даже и с една доза и уж не се стига до фатален край. Коя ваксина му е бита, толкова ли е трудно да се провери...
РНК ваксина трябва да е, няма как да е АЗ и да му предстои втора доза скоро.
Освен това, не е ясно кога е това "скоро" - може да е след седмица. Антитела се градят след трета седмица.
Тоест, ако се е разболял в периода до три седмици след ваксина - не е имал изградена защита, не е чудно че се е разболял, и за съжаление е имало фатален край.
Рискът при ваксината е и такъв, че хората получават фалшиво усещане за сигурност, не се пазят така внимателно ИЛИ неглижират симптоми на разболяване, не вярвайки че може да е КОВИД.

Общи условия

Активация на акаунт